Lavrov säger till FN att västvärlden är på väg mot undergång

Här fortsätter Paul Craig Roberts att rapportera om Rysslands ledare, som väst demoniserar. Här riktas fokus mot Sergej Lavrov Rysslands utrikesminister.
https://www.paulcraigroberts.org/2024/09/30/lavrov-tells-un-that-the-west-is-on-a-path-to-destruction/

”Försök att slåss med Ryssland är självmord: Lavrovs huvuduttalanden vid FN:s generalförsamlings session.
Lavrov sa att USA förbereder Europa för ett självmordsäventyr mot Ryska federationen.
Lavrov förklarade meningslösheten i ”självmordsförsök” att kämpa till seger med Ryska federationen

Vid den 79:e sessionen i FN:s generalförsamling talade utrikesminister Sergej Lavrov om det meningslösa i att genomföra militära operationer mot Ryssland och betonade dess status som kärnvapenmakt. Han uppmanade också länder som erbjuder fredsinitiativ för att lösa konflikten i Ukraina att ta hänsyn till de bakomliggande orsakerna till krisen. Dessa och andra uttalanden av Lavrov – i artikeln URA.RU.

Självmordsäventyret i väst

Sergej Lavrov uttryckte åsikten att London och Washington förbereder Europa för en konflikt med Moskva, som han beskrev som ett ”självmordsäventyr”. Lavrov nämnde att det finns ett mål att slå till mot Ryssland strategiskt och jämförde de nuvarande avsikterna med den i hemlighet utvecklade ”otänkbara” planen i maj 1945, som syftade till att förstöra Sovjetunionen. Ministern noterade att till skillnad från tidigare döljer moderna anglosaxiska strategier inte sina avsikter och även om de för närvarande förväntar sig att besegra Ryssland med hjälp av Kievregimen, som han kallade nynazistisk och illegitim, förbereder de också Europa för deltagande i denna konflikt.

Nord Streams utredning

Den ryske utrikesministern betonade behovet av att FN:s sekretariat deltar i utredningen av incidenter som sabotaget mot Nord Stream-gasledningarna och händelserna i Butja. Lavrov uttryckte åsikten att amerikanerna försöker förneka sin inblandning i incidenterna och dölja fakta, liknande vad de gjorde i fallet med ”Nord Stream”.

Han anklagade också väst för att försöka dölja sanningen om olika brott, bland annat provokationen i Butja och förgiftningen av ryska medborgare. Lavrov pekade på FN-sekretariatets skyldighet att agera opartiskt och undvika att stödja enskilda länders intressen, i enlighet med artikel 100 i FN-stadgan, särskilt i situationer som påverkar den globala säkerheten.

Hot från Nato

Lavrov uttryckte oro över Natos agerande, som enligt hans mening syftar till att stärka dess positioner i Transkaukasien, Centralasien och Asien-Stillahavsområdet, vilket utgör ett hot mot Rysslands säkerhet. Han påpekade att alliansen har expanderat under de senaste tre decennierna, vilket skapar direkta hot mot Rysslands säkerhet och undergräver säkerhetsarkitekturen i Asien-Stillahavsområdet. Utrikesministern konstaterade också att väst beskyller inte bara Ryssland utan också Kina, Vitryssland, Nordkorea och Iran för att skapa hot mot landets dominans.

Undergräver förtroendet för FN

Lavrov kritiserade FN-sekretariatet för att främja västerländska narrativ och undergräva organisationens trovärdighet. Han sa att om generalsekreteraren uppmanar till en återstart av det globala samarbetet, då bör sekretariatet främja enande och erbjuda kompromisser, snarare än att rättfärdiga narrativ som gynnar västvärlden. För att inspirera till ett nytt liv i FN är det, enligt honom, nödvändigt att återupprätta ett förtroende som bygger på principen om suverän likställdhet mellan alla stater.

Diplomaten nämnde också västvärldens åtgärder för att skapa format som kontrolleras av landet för att ta itu med viktiga frågor, såsom internetstyrning och den rättsliga ramen för användning av artificiell intelligensteknik, vilket undergräver förtroendet och kringgår FN. Han uttryckte tacksamhet till partnerna för deras insatser för att främja medlingsinitiativ i Ukraina och noterade den konstruktiva inställningen i kontrast till Zelenskyjs ”formel för fred”.

Israeliska attacker mot Libanon

Utrikesministern krävde ett omedelbart slut på dödandet av palestinier som faller offer för amerikanska vapen. Lavrov fördömde de terrordåd som dödade israeler förra året, men uttryckte upprördhet över att tragedin användes för kollektiv bestraffning av palestinier, vilket ledde till en humanitär katastrof.

Han tog också upp frågan om USA:s påstådda kännedom om att man förberedde en israelisk attack med hjälp av mobila enheter i Libanon och pekade på behovet av att diskutera de många mediepublikationer som vittnar om detta. Han betonade vikten av att genomföra en utredning av den senaste attacken mot Libanon och beskrev den som en inhuman användning av terroristmetoder för att uppnå politiska mål och omvandlingen av civil teknik till dödliga vapen.”

———————————————————————————————-

Precis när jag läst dessa artikel från en bloggföljare så damp ”Viktig information till alla hushåll i Linköpings kommunOm krisen eller kriget kommer” ner i mitt brevinkast.

En rätt så klämkäck information, som skall få mig att känna så här klarar vi skivan…

Här undrar kommunens politiker om jag är bredd om något skulle hända. Därefter får jag reda på hur jag skall bli det med krislåda, hur jag kan få mat, värme, vatten och upplysning om trygghetspunkter dit jag kan vända mig vid ”samhällsstörningar” underförstådd krig. Till sist uppmanas jag att se upp för desinformation och att vara källkritisk…. Kanske innebär det att jag måste se upp för mig själv?

Bild från via.tt.se En lokal broschyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *