FK rapport om bidragsbrott – majoriteten utförs av invandrare

Detta är ingen nyhet för medborgare som finns utanför åsiktskorridoren, men kanske för de korrekta som aldrig vågar lämna den.

Våra välfärdssystem är en kassako för brottslig verksamhet av invandrare inom alla kategorier. När det handlar om exponering för allmänheten då ligger statsmedias fokus på underrepresenterade etniska svenskar ofta med bild på gärningsmannen.

Väljarimporten måste skyddas oavsett gärningar, de dåliga är ju ända alltid samhällets fel.

Förorättade invandrare står på led i SVT:s debattprogram och politiker mest av vänsterliberal kaliber brukar mest stå och jamsa med. Skulle någon från SD lägret vara med, är representantens uppgift att vara spottkopp, se så elaka de är.

Från nyhetsbyrån Verifiera https://www.verifiera.se/om-oss/som redovisar offentliga handlingar för intresserade kommer här en saklig genomgång av FK:s rapport, som min gamla väninna sände mig.
https://www.verifiera.se/utrikesfodda-ar-overrepresenterade-i-bidragsbrottsligheten/

Så här presenterar FK rapporten; ”Utrikesfödda tenderar att vara överrepresenterade i avsiktsgruppen inom nästan samtliga förmåner som presenteras.”

Med avsikts menas att brottsligt utnyttja välfärdssystemen. Välfärdsbedrägerier kanske var för starkt att skriva, eftersom invandrare var starkt överrepresenterade i alla utbetalningar?

Citat från Verifiera:
”En analytiker på Försäkringskassans avdelning Ledningsstöd och analys har tagit fram en lägesrapport för 2023. Avdelningen har ett årligt uppdrag att sammanställa en rapport som bland annat handlar om bidragsbrott. Den 56-sidiga rapporten innehåller statistik från 2023 tillsammans med en djupanalys. 
Man har granskat två huvudområden i rapporten för 2023 ”Vem begår bidragsbrott och varför?” samt “Effekter av kontroller.”
Rapportens fokus har varit att fördjupa kunskapen om vilka som begår bidragsbrott för att kunna stoppa felaktiga utbetalningar och undersöka vilken effekt kontroller har på utbetalningarna. Rapporten påvisar stora utmaningar för Försäkringskassan när det gäller att utreda och identifiera bidragsbrott. 

Försäkringskassan gör en definition av vad den anser vara bidragsbrott: ”Bidragsbrott avser individer som medvetet (eller grovt oaktsamt) lämnar oriktiga uppgifter eller inte anmäler ändrade förhållanden till Försäkringskassan och orsakar (eller riskerar att orsaka) felaktiga utbetalningar.” Rapporten visar att det inte endast är individer med en utsatt ekonomisk situation som utnyttjar systemet; personer med god ekonomi utgör en stor del av dem som begår bidragsbrott….”

FK skiljer på om fusket sker utan eller med avsikt,  den oavsiktliga gruppen och den avsiktliga gruppen och konstaterar att ”Oavsiktliga fel är många och små – avsiktliga fel är få och stora” och vi förstår att importerade klaner här ligger i framkant, som FK lite mildare uttrycker som släktbaserade nätverk. Här är assistansersättningen en gyllene kassako, där invandrarfusket utgör hela 80 %!!

Här är en tabell över förmåner korrelerat till var man är född, som alla mångfaldsvurmare, dvs hela riksdagen (utom vissa SD representanter) borde ta del av.

Slutsatsen är att ”Utrikesfödda tenderar att vara överrepresenterade i avsiktsgruppen inom nästan samtliga förmåner som presenteras. Överrepresentationen är särskilt stor inom assistansersättning, barnbidrag och föräldrapenning.”

Siffrorna pekar på att utrikesfödda har en särskilt stor överrepresentation inom assistansersättning, barnbidrag och föräldrapenning.

Att utrikesfödda föräldrar flyttar i större utsträckning från Sverige för att bosätta sig utomlands är en förklaring till bidragsbrotten. Klanväldet som nästlat sig in i alla samhällsorgan är väl för starkt att konstatera.

Ni minns väl försvarsministern Najah al-Shammari,  från Irak som var bosatt i Irak och fick lön från den irakiska staten. Samtidigt var han svensk medborgare, folkbokförd i en Stockholmsförort under ett annat namn – och fick med sin familj bidrag i Sverige. Han fick uppehållstillstånd 2009 och blev svensk medborgare 2015. Men under våren 2024 så greps han på Arlanda till sin egen förvåning. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/iraks-tidigare-forsvarsminister-gripen-pa-arlanda

En del av hans bidragsbrott var tursamt preskriberade liksom utredning om hans krigsbrott i Irak.

Att den humanitära stormakten har förvandlats till både ett bidrags- och gangster paradis borde stå klart för alla, med numera stark gangster export till våra grannländer.

Observeras bör att försäkringskassans rapport var ursprungligen en intern handling men offentliggjordes så småningom efter påtryckningar från Verifiera, som begärde ut handlingen enligt offentlighetsprincipen, meddelar Fria Tider. https://www.friatider.se/bidragsfusket-80-procent-av-pengarna-gar-till-invandrare

Bild från sverigesradio.se

8 tankar kring ”FK rapport om bidragsbrott – majoriteten utförs av invandrare

  1. En annan sak som man borde redovisa är väl hur stora är bidragsbrottens belopp inom varje kategori av de tre som redovisas. Procent är en sak men vad innebär det för summor i pengar då?

    1. Det verkar som FK sitter på två stolar med dess känsliga rapport om bidragsbrott. % är inte så uppseendeväckande som siffror i kronor. Invandrarbrottsligheten får inte bli för uppenbar för gemene man.
      Om inte försäkringsbolagen fanns med dyra premier, då skulle det bli revolution från alla vars egendom förstörts eller stulits konstaterade Leif G-W Person vid sin återkomst den 14 augusti i SVT om Veckans brott. Där rikspolischefen Petra Lundh svamlade floskler så jag stängde av innan programmet var slut. Inte ett pip om vad 100 000 nya medborgarskap innebär eller bristande återvandring, som dock sker med bibehållandet av alla bidrag.

  2. Saknas inte denna nedanstående ”Tabell” på samtliga utrikesfödda som visar på den sammanlagda procentuella andelen i procent av invandrarfusket, jämfört med inrikesfödda? Blir inte denna redovisning mer korrekt, än att man delar upp ”siffrorna” för att undanhålla eller mildra de totala procentuella ”fusksiffrorna”?

    Inrikesfödd Utrikesfödd, samtliga
    0,6 2,5
    0,4 3,9
    0,1 3,8
    0,6 2,7
    0,7 3,4
    0,9 3,1
    0,4 4,2
    0,7 2,8
    0,7 3,8
    0,6 4,0
    0,3 3,2

    1. Ja, det kan man tycka, när man delar upp utrikesfödda i två grupper, -utrikesfödda föräldrar och -utrikesfödda så förmildras fusksiffrorna. Jag har inte tidigare haft kännedom om denna förmedlare av bl.a offentliga utredningar. Ingen är opolitisk.

  3. Endast en rasistisk, vithetsprivilegierad, högerextrem konspirationsteoretiker kunde ha sett detta komma…

    1. Javisst, absolut inte Löfven!
      Han myntade i stället favorituttrycken INTE OK, INTE ACCEPTABELT som alla politiker nu använder, sen är det klart.

  4. Synd att rapporten inte presenterar om det är skillnader i konsekvenser gällande återbetalningar vid bidragsbrott om du är inrikesfödd jämfört med de 2 kategorierna av utrikes födda? Varför är siffrorna som presenteras uppdelade i Utrikesfödda föräldrar och utrikesfödda? Man borde även ha redovisat totalsiffrorna för alla utrikesfödda i stället för att dela upp dem! Slår man ihop dessa två kategorier då blir siffrorna ENORMA i jämförelse med inrikesfödd! Återbetalningskravet då? Betalar inrikes mer tillbaka än de Utrikesfödda? Det saknas också i rapporten som mycket annat. När kommer det en ”brottsrapport” över vilka som begår mest brott i form av olika grader/kategorier mellan inrikesfödda och alla utrikesfödda?

  5. ”48-åringen tog pengarna och flyttade hem till Libyen” och en palestinsk grönsakshandlare fejkade handikapp – försvann med miljoner och det är de inte ensamma om. Från samnytt.se

Kommentarer är stängda.