Vad är det för samhälle politiker har skapat? 

Mejlar signaturen TT med anledning av ett grovt våldsbrott på en fritidsgård i Örebro, där en liten flicka blev utsatt.

”Hej Harriet!
Man inser inte ens vilka befolkningens måltavlor kan bli förutom de politiska beslutsfattarna, ÄVEN POLISEN!
Hanteringen av detta är absurt samtidigt som man visar på en ovilja att inte ens vara intresserade att agera, fast det är de själva som möjliggjort denna händelse. Det har väl pågått alldeles för länge på andra håll också men NU verkar det nog bli en eskalering utan dess like.
Ska man ”prata” sig ur det hela som brukligt men tyvärr det är redan försent. Bollen är nog redan i rullning när man läser att ”ingen är gripen”! Bara avskedad!
Hade det varit en polis dotter då hade nog hans ”magasin” varit tömt med omedelbar verkan. Som sagt ”det är skillnad på folk och folk.
Nu kommer nya uppgifter;
Den man som misstänks för ett grovt våldsbrott på en fritidsgård i Örebro är sedan tidigare åtalad för misshandel av minderårig och barnfridsbrott. NA kan också avslöjade att han dessutom ska ha arbetat betydligt längre på fritidsgården än vad som först framkommit.
Det här är inget som jag haft någon vetskap om förrän nu, sa verksamhetschef Ulf Lindin till NA.
Är någon förvånad?
TT.”

Bakgrund

En person i personalen är starkt misstänkt, men han går ännu fri eftersom tillräckliga bevis saknas för häktning. Åklagare Anna Åberg meddelar att vi håller på att reda ut vad som hänt. https://www.na.se/2024-07-29/finns-misstankt-men-ingen-ar-gripen/

Den man som stängdes av från sin tillfälliga anställning på en fritidsgård i Örebro i förra veckan har varit anställd flera somrar i rad. Det bekräftar nu Ulf Lindin som är verksamhetschef för fritidsgårdarna i Örebro till NA.

Självklart är föräldrar arga över senfärdigheten och upprörda, ingen kontroll om personalens bakgrund här inte. Många frågor ställs som inte får svar. Hur länge har det pågått? Har fler barn blivit utsatta?

Debatten i kommunen har varit hetsig efter att Marcus Allard, ledare för Örebropartiet, i en motion begärt registerutdrag för alla som anställs inom skola och barn- med fritidsverksamhet. Örebropartiets förslag om registerutdrag ignoreras fullständig i Kommunfullmäktige, meddelar signaturen TT.

Självklart kan man tycka om registerutdrag, men känsligheten kanske är extra stor i dessa pride tider?

Knivdåd och medborgargarden nästa?

I Storbritannien är det uppror efter att en 17-åring från en skötsam familj, dock från Rwanda knivdödat tre flickor och skadat andra under måndagen, den 29 juli.

”Totalt tre barn har nu dött efter knivattacken i brittiska Southport på måndagen. Ytterligare åtta barn har knivskador varav fem är allvarligt skadade. Då den misstänkta gärningsmannen är under 18 har polisen varit sparsam med ytterligare detaljer…” https://samnytt.se/tredje-barn-dod-efter-knivattack-mot-dansklass

Sparsamhet med detaljer brukar korrelera till etnicitet eller pedofili oavsett var brotten äger rum.

Men statsmedia skriver att kravallerna är iscensatta av högerextrema grupper som vill koppla dådet till invandring…. https://www.gp.se/nyheter/varlden/knivhogg-flickor-i-england-17-aring-atalas.67e62ca1-25fa-5b7d-b6d7-1bc1bb03695c

Kanske anser PK-eliten att även högerextrema krafter ligger bakom BRÅ:s rapport om att invandrare är i majoritet bakom misshandelsfallen bland ungdomar i Sverige?

8 tankar kring ”Vad är det för samhälle politiker har skapat? 

  1. NA idag:
    Kultur- och fritidsnämndens ordförande Anton Johansson (S) får löpande information om det som hände på fritidsgården.
    Han säger att han har förtroende för verksamheten.
    – Ja, det har jag. Jag har ingen anledning att inte ha det.

    ”han har förtroende för verksamheten”!
    Finns det någon i Örebro förutom M, S och C som har fortsatt förtroende?
    När man inte inser vad de orsakat är det inte då då dags att ”packa väskan” och försvinna från den egen konstruerade ”teaterpjäsen”, för gått?

    https://www.na.se/2024-07-31/hogste-politikern-foljer-arendet-noga/

  2. Är det ”snigelfart” som denna utredning omgärdas av?

    Publicerad idag av NA 11:15

    Åklagaren om misstänkta brottet på fritidsgården i Örebro

    Fortfarande är ingen person gripen efter att en flicka blivit utsatt för ett misstänkt sexualbrott på en fritidsgård i Örebro. Utredningen fortsätter.

    – Den drivs framåt väldigt aktivt, säger Anna Berg, åklagare i ärendet.

    Enligt kommunen rör det sig om ett misstänkt sexualbrott. Men åklagaren vill inte gå ut med rubriceringen, utan säger bara att det rör sig om ett grovt våldsbrott.

    – Jag vill inte att de vittnen vi har ska ha några förutfattade meningar om vad det är som har hänt eller som vi tror har hänt. När människor hörs ska det vara så öppet som möjligt, säger Anna Berg till SVT.
    Uppgifter om städning

    NA var först med att rapportera om uppgiften om att någon städat toaletten på fritidsgården efter det misstänkta brottet. SVT har fått samma uppgift från flera håll.

    Åklagaren har inte tagit ställning till om hon ska inleda en förundersökning på den punkten.

    – Jag vet att det finns sådana uppgifter och vi utreder ju hela händelseförloppet. Det finns det som talar både för och emot att det har begåtts något brott.

    En manlig anställd på fritidsgården misstänks ha utsatt flickan. Efter händelsen stängde Örebro kommun av honom från hans tillfälliga anställning på fritidsgården.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/aklagaren-om-misstankta-brottet-pa-fritidsgarden-i-orebro

  3. Trån Flashback:
    Citat:
    Dessutom berättar nu en kvinna som var på plats om vad som hände. Det var också hon som larmade polisen när personalen ville avvakta. Så här säger hon:
    Citat:
    – Det var vid åttatiden på kvällen som det hände. Jag och några andra mammor satt tillsammans när en mamma gick runt och ropade på sin lilla dotter.
    Citat:
    – Till slut kom dottern ut från en toalett tillsammans med en anställd. Flickan var först helt tyst men när mamman tog henne åt sidan började hon gråta.
    Citat:
    Flickan, som är mycket ung, ska med ord och kroppsspråk ha visat vad mannen gjorde med henne inne på toaletten.
    Citat:
    Flickans mamma ville direkt ringa polisen men en anställd kom dit och bad henne vänta. Hon skulle först ringa sin chef som kom en stund senare.
    Citat:
    Men inte heller då ringde personalen till polisen, istället startade en diskussion där personalen ville tona ner händelsen och avvakta.
    Citat:
    – Chefen sa att killen skulle få sluta direkt och att de skulle ta itu med det här nästa morgon.
    Citat:
    Kvinnan och flickans mamma stod på sig. De ville ringa polisen, samtidigt försökte de vakta toaletten där övergreppet ska ha skett.
    Citat:
    – Vi såg ju hur det såg ut där inne. Det syntes spår på golvet och mannen hade torkat av sig på papper som låg i soppåsen.
    Citat:
    Till sist ringde kvinnan själv polisen. Då var klockan runt 22-tiden på kvällen. När polisen kom visade de toaletten – men då var golvet torkat och soppåsen tömd.
    Citat:
    Polisen känner till uppgifterna om att personalen dröjde med att tillkalla polis och att någon dessutom har städat toaletten – men har ännu inte inlett någon utredning om skyddande av brottsling eller liknande.

    https://www.flashback.org/t3620264p2

    1. Dessvärre tror jag det brottsliga agerandet från personalen inte är en engångshändelse för bara Örebro. Att sopa under mattan är legio när medskyldigheten är stor, både av personal, chefer och ansvariga politiker.

  4. Den man som misstänks för ett grovt våldsbrott på en fritidsgård i Örebro är sedan tidigare åtalad för misshandel av minderårig och barnfridsbrott.
    Idag:
    ”När gjordes det senaste brottsregisterutdraget på honom”?
    – Det senaste som jag vet om och som jag har sett är gjort 2023. Det ska göras ett nytt om det är mer än ett år mellan anställningarna säger Ulf Lindin!
    Då var det alltså OK att anställa denna person fast han ”tidigare åtalad för misshandel av minderårig och barnfridsbrott”!
    Ulf Lundin, verkar inte det hela vara en enda stor fet lögn du kommer med? Din ”ekvation” är ju inte hållbar! Själv förväntar jag att detta skall leda till flera åtal!
    Det förväntar sig nog ALLA Örebroare att så skall ske omedelbart. Något annat än det är helt otänkbart.
    Gärningspersonen är uppsagd men varför är inte Ulf Lindin och Örebro Kommuns ansvariga ledning UPPSAGDA? Förtroendet för er är ju NOLL!
    Alla era lögner visar ju på att NI är inte kompetenta att besitta det ansvar som ert ämbete innebär. Detta går inte att prata bort. NI ska samtliga avhysas omedelbart, speciellt Örebro Kommuns ansvariga ledning.
    ”I det berörda området där fritidsgården ligger pågår just nu en namninsamling som över 280 personer under tisdagseftermiddagen redan skrivit under där man vill att kommunen ska utreda händelsen”.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/efter-misstankta-sexualbrottet-har-jobbat-fran-och-till-pa-fritidsgarden-sedan-2019

  5. Av principiella skäl borde väl de ansvariga vid Socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna i Örebro åtalas för maktmissbruk!
    Det är ju trotts allt de som är högst ansvariga till det som nu hänt och som kanske kunde ha ”undvikits”!
    Även de ”medlöpande” partierna skall väl även de ställas inför rättskranket.
    Varför ignorerades Örebropartiets motion om registerutdrag (2023-08-30), som de då framförd!
    Man undrar om de övriga partierna ens har en själ till skam.
    Är det sådan här ”snutt julle” politik vi Örebroare har röstat FÖR?
    Att ”topplocket” gick för Markus Allard vilket var helt förstående. På grund av Markus upprördhet som för övrigt säkert delas med alla Örebroare, har man nu börjat inte tillåta sådana ”tongångar”!
    Fast det är de styrande som provocerat fram dessa genom att negligera sådana viktiga förslag till motioner!
    Jag väntar med spänning över hur ”En dåres försvarstal” (eller snarare 3) kommer att bli.
    Vad har NI att säga till alla berörda föräldrar, som VILL HA SVAR NU?
    Nej, något svar till den oro som alla föräldrar har lär det inte bli.
    För först ska det utredas av polisen!
    Den lokala ilskan stiger ju dag för dag.
    Tror man att allt kommer hamna i glömska?
    Då tror man helt fel.
    ALLA i Sverige, speciellt Örebroarna, bör lyssna på de länkar som återges nedan. Fråga dig själv sedan: Vad är det jag har röstat för?

    Kolla även denna riktiga webbsändningen från 2023-08-30.
    Gå till punkt 20.
    Svar på motion från Markus Allard (ÖrP) och Peter Springare (ÖrP) om registerutdrag för alla anställningar.
    https://play.quickchannel.com/play/jkhph5p

    https://www.youtube.com/watch?v=qdoli-h6fuU
    TT

    Ps. Tro inte att detta är unikt enbart “bara” för Örebro.

    1. För alla sunt tänkande människor borde registerutdrag vara obligat för anställning främst inom verksamheter där barn, tonåringar tillbringar mycket tid. Väl belagt är att pedofiler söker arbete inom dessa verksamheter.
      Problemet är att pedofilnätverk finns lika ofta i samhällets topp, där Nederländerna har visat vägen med locket på under många år, där unga offrats på löpande band. I Lolita Express trängdes topparna och Epstein måste tystas. Inom RFSU:s ledning finns också de som gärna villa ha de små lovliga för sina egna destruktiva böjelser.
      Jag undrar om Fredrik Federley snart får äntra predikstolen?
      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/fredrik-federley-gick-fran-toppolitik-till-praststudier-politiken-ar-sjallos

  6. Inte är det förvånande , inget är förvånade . Det har varit så i snart 20 år att det ena övertrumfar det andra och det i stort sett dagligen .
    Mvh Sjöström

Kommentarer är stängda.