Olika uppfattningar om Israel och Hamas

Först är det hedrande av Global Politics att publicera två olika uppfattningar om Israel och Hamas av två skribenter i väst.

https://www.globalpolitics.se/olika-uppfattningar-om-hamasledarens-dod-vad-tycker-du/

Den första artikeln av Scott Ritter är mer en hyllningssång för Hamas ledare Yahya Sinwar som dog hjälte döden i Israels drönarattack enligt skribenten.

William Scott Ritter, Jr, född 15 juli 1961, är en tidigare officer i USA:s marinkår som var vapeninspektör anställd av FN i Irak. Han uttalade sig emot president George W. Bushs politik mot Irak och Iran. Han arbetar numera mest som författare, debattör och filmregissör, enligt Wikipedia.

Av artikeln att döma så finns hans sympatier helt hos Hamas i Palestina. Här kan vi nog förvänta oss en film med känslosvall i Hollywoods drama regi.

Bild från news.sky.com| How Israel found and killed Hamas leader Yahya Sinwar

”……Beväpnade med vetskapen om var den sårade Hamas-krigaren befann sig sköt israelerna återigen mot byggnaden och dödade honom.
Han hette Yahya Sinwar.
Han dog en hjältes död.
Medan han ledde sina män i strid mot inkräktaren.
Så att hans barn, och barnen till andra ”lägrets barn” som han själv, en dag skulle känna frihet.”

Den andra artikeln med motsatt uppfattning är en ledarkrönika av Sofia Nerbrand i Kristianstadsbladet, där rubriken säger allt ”Därför måste Hamas föraktas och förgöras”. https://www.kristianstadsbladet.se/2024-10-18/darfor-maste-hamas-foraktas-och-forgoras/

Den islamistiska terrororganisationen hyllar död, jihad och underkastelse är hennes motivering. Förutom att Yahya Sinwar var arkitekten bakom den 7 oktober var han synnerligen brutal och grym – även mot palestinier. Han kallades ”slaktaren från Khan Younis” efter att med fanatikerns glädje mörda mängder av personer som inte följde honom och den islamistiska läran.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp porträtterar Yahya Sinwar väl i sin nya bok ”Hamas: Terror inifrån” (Mondial). I Hamas ger han en djupgående och personlig analys av rörelsens historia. Han träffar organisationens högsta ledare och kastar nytt ljus på Hamas drivkrafter: från rötterna i Gaza till den våldsamma framväxten som en av de mest inflytelserika och kontroversiella aktörerna i Mellanöstern.

Bild från https://mondial.se/nyheter/terrorforskaren-magnus-ranstorp-skriver-bok-om-hamas

Slutorden i Kristianstadsbladets ledarkrönika är att Hamas är en terrorsekt vars huvudmål är att fördriva alla judar från floden till havet. Inte att skapa ett gott liv för palestinierna.

——————————————————————————————————

Att imperialismen från USA med dess otaliga militära interventioner skall fördömas har jag skrivit om i otaliga blogginlägg, men det finns nog lika många fördömande inlägg om islam , islamister och muslimer, där Koranen utgör rättesnöre. Problemet uppstår när alltför många muslimer vägrar acceptera landets religionsfrihet och ständigt vill ha särrättigheter för deras egen religion; islam som de rättrogna anser står över alla andras.
Ansvariga för offerkoftor med det ständiga backandet är väljartörstiga partier till vänster, vilket har ökat ilskan vid köksbordet främst hos dem som inte gynnas av mångkulturen i karriären, utan bara är betalningsansvariga och som möter dess bistra konsekvenser i sin vardag.

Därför har jag oerhört svårt att hylla dessa muslimska terror rörelser, trots att många av dem har skapats i världspolisens kölvatten och trots Israels hänsynslösa och obevekliga krig för att en gång för alla förinta Hamas. Ett krig som har dödat mer än 40 000 palestinier, minst 16 456 av dem är barn och över 11 000 kvinnor. Siffran betecknas av många skribenter att vara i underkant. Hur många som ligger döda i Gazas rasmassor vet nog ingen.

I morgondagens inlägg återger jag hur debattören Peter Krabbe i sin blogg beskriver olika lösningar på Mellanösterns krutdurk sedan 1948, eftersom jag själv inte ser några mer än fortsatt lidande och död för folket.

Tyvärr kommer min tankekonflikt, den kognitiva dissonansen att fortsätta. Islamismen utgör hinder för åsiktsförändring och lägger snubbeltråd i den globala konflikten mellan öst och väst. En sådan tankekonflikt verkar vänstern vara helt befriade ifrån i dess enögdhet om USA imperialismen och islams terrorrörelser.

4 tankar kring ”Olika uppfattningar om Israel och Hamas

  1. Vi kan börja med att muslimerna flyr inte kriget de är kriget, i detta fall var de den anfallande parten.

    -Nämn en eller ett par personer som är världsberömda författare/humanister eller intellektuella personer som lever i en muslimskt land!
    – Nämn en uppfinning eller en innovation i nutid som har lett till någon form av en världsförbättring gjord av en person från ett muslimskt land!
    – Nämn ett muslimsk land som arbetar med framåt skridande hållbarhet, bistånd, mänskliga rättigheter eller tolerans!
    – Nämn ett muslimsk land som lever/styrs efter Sharia lagar och har Islam som religion som du vill/kan tänka dig leva ditt liv i, bo där, flytta dit och bo där resten av ditt liv!
    – Nämn ett land som styrs av Islam som är ett föredöme eller har åstadkommit något av värde eller har påverkat världen i positiv riktning!

    Idag har muslimerna flytta fram sina positioner med hjälp av politiker, vänstern och med personer som inte vill se problem som skapas i deras fotsteg.
    Idag vägrar Islam kritik, för dom är detta ”islamofobi” pratar någon negativt om Islam då är det ”islamofobi” får det inte halalslaktat mat då är det ”islamofobi” får man inte kusinäktenskap då är det ”islamofobi” osv. Detta resonemang ser jag mer som politiskt än religiöst .

    För mig får folk gärna leva efter koranen, problemet är bara det att denna religion inte är kompatibelt med den västliga synen på moral, etik, värderingar och normer. Utan här är det VI som ska anpassa oss efter deras syn!

    Skulle vi säga att de måste anpassa sig till oss och vår syn på moral, etik, värderingar och normer så skriker de att man är rasist, hatisk, nazist, islamofobi och efter detta kräver man skadestånd, efter som de upplever sig utpekade och upplever att de är synd om dom. Ifrågasätter vi något om dom så blir vi dömda, det är vi som betala men får inte en krona tillbaka.

    Det kan räcka med att skriva ex på denna blogg för att bli ”straffad” för ”förtal eller förolämpning” Vi har en yttrandefrihet där man inte får säga allt hur som som helst, utan allt ”tolkas” av den andra sidan och de är väldigt lättkränkta.

    Nedan kommer en artikel från ledarsidorna som alla borde läsa!

    ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

    Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

    Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

    https://ledarsidorna.se/ett-rad/

    1. Tack! Denna kommentar behöver ett eget inlägg i dessa propalestinska tider. Massdöden i Gaza är fruktansvärd, men hur skall Israel kunna förinta Hamas som gömmer sig i tunnlar, skolor, sjukhus, etc. När omvärlden, bistått med miljarder som endast resulterat i tunnlar, vapen, självmordsbombare, judehat i undervisning samt miljarder i ledarnas fickor.

      1. Ledarna inom Hamas, Mousa Abu Marzouk, Khaled Mashal och Ismail Haniyeh hade varsin förmögenhet på minst tre miljarder dollar. Till ingen nytta nu när alla tre är döda! ”Sista fracken har inga fickor” det talesättet finns antagligen inte i den världen.

        De som lever ”gott” på våra bidrag till Hamas är de som levde tillsammans med ledarna. Fruar, barn och möjligtvis släktingar men den stora massan svälter och lever sina liv i ren misär.

        En annan som dog som miljardär var Yassir Arafat, han fick sina pengar i form av bidrag bl a från den socialdemokratiska regeringen som helt öppet stödde honom och i vänsterns ögon var och är han en”frihetskämpe” i många andras ögon en sann terrorist!

        1. Tänk att Palmes vurm för frihetsrörelser lever kvar hos socialdemokraterna, trots att de strax blev de nya förtryckarna för folket.
          Idag är vänstern den globala finanselitens nyttiga idioter som tror att superrika oligarkers nya världsordning, förklädd i FN:s regi åt alla lycka bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *