Mera krig, mera krig är numera SD:s profil

Precis, när jag hämtat mig från statsminister Kristenssons uttalande att det gör honom stolt och nöjd att ha lagt 57, 4 miljarder på kriget i Ukraina, som dödat och lemlästat över en miljon unga män. Då läser jag hur Mattias Karlsson (SD) varnar för Trump seger den 5 november, så inte världspolisens framtida styrka undergrävs…

Från SvD den 14 september.
”Regeringen vill att Sverige ska stå vid USA:s sida i konflikten med Kina. Men SD har ett villkor: om Donald Trump sviker Ukraina kommer Sverige och Europa inte att vara lojalt med USA på andra sidan jordklotet. På ett möte i North Carolina i slutet av september sa Donald Trump att Ukraina borde ha kompromissat med Ryssland, för att förhindra krigsutbrottet 2022….” https://www.svd.se/a/PpjM67/sd-kan-byta-fot-om-trump-sviker-ukraina?

SD har nu blivit krigshetsarnas bästa hejarklack, när det handlar om krigen i Ukraina och Israel som numera har Iran som tydlig antagonist med Kina och Ryssland bakom sig. Kryperiet för USA är gränslöst. https://www.svd.se/a/dwel81/senaste-nytt-om-konflikterna-i-mellanostern

Kanske tror Mattias Karlsson att denna fokusförflyttning från Åkessons mindre lämpliga bröllopsgäst skall underlätta för att SD får sitta med i en regering vid valet om två år ?

Bild från försvarsmakten förmedlat av Fria Tider.

Dessa globala lilleputtar hävdar i Bagdad Bobs anda att den enda lösningen är att Ryssland måste kapitulera. De slår dövörat till att övriga Europa börjar bli trötta på Zelenskys svarta hål. USA har nu åter vänt blicken mot Israel/ Mellanöstern och lämnar över Ukrainas enorma hjälpbehov till Europa.

Tänk om ”USA sviker Europa i en av våra svåraste stunder i modern tid” varnar Mattias Karlsson, vars tro på världspolisen ännu är stor.

Kanske är karln fortfarande hög på självöverskattning efter bröllopsfesten, när han nu hotar USA med utebliven hjälp från Europa om Trump blir president, vid en konfrontation med Kina.
Men beträffande Kina så finns inte Kristersson med på SD tåget och knappast EU heller.
När den svenska Natoflaggan hissades i Bryssel så var Kristersson euforisk och lovade att ständigt stå vid USA:s sida med tanke på oron i Stilla havsregionen.

Karlssons uttalande att överge Ukraina vore ett amerikanskt misstag som skulle ”undergräva USA:s framtida styrka”, smäller nästan högre än statsministerns tvärsäkra uttalande att Ryssland bara måste kapitulera och Pål Jonsons ”Vi får en högre utväxling genom att satsa på ammunition och förnödenheter, det är helt nödvändigt. Och Nato sätter ett hälsosamt tryck på oss”
Hur hälsosamt det är för Sverige som skänkt bort en stor del av landets försvarsmaterial till tiggaren från Ukraina, bara för att imponeras på USA, det går han inte in på. Belöning kommer säkert efter avslutad politisk karriär. https://www.dn.se/sverige/pal-jonson-brattom-att-bygga-upp-starkare-forsvar/

Oron börjar nu krypa in under krigsmunderingen hos Kristersson och Jonson och de vågar inte längre demonisera Trump offentligt, som nu knappar in på Harris vars smekmånad börjar ta slut, då allt fler amerikaner undrar vem hon är och vad hon vill, då räcker hennes ständiga leende inte till. https://www.svd.se/a/AvGJKn/segervittring-i-trumps-kampanjstab-oro-i-harriskampanjen?

SD kanske gör som de numera brukar, vänder blad igen.
Vad som finns kvar av deras forna ideologi skulle jag nu vilja ha på pränt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *