”Skammen kom till slut för Örebro kommun”

Meddelar signaturen TT och bifogar följande artikel från NA.

”Fritidsgårdschef i Örebro får lämna tjänst efter misstänkt sexbrott av annan anställd

Uppdaterad 20 september 2024 Publicerad 19 september 2024

Efter händelsen på en fritidsgård i Örebro har förvaltningen beslutat att chefens förordnande inte ska förlängas, det var NA först att berätta.

SVT har tidigare rapporterat om ett misstänkt sexbrott mot en flicka på en fritidsgård i Örebro. Chefen på fritidsgården där händelsen inträffade för två månader sedan får inte fortsätta. Det bekräftar Anna Nordlund, förvaltningsdirektör för kultur- och fritidsförvaltningen.

– Det är inte utifrån några oegentligheter som vi inte förlänger avtalet. Det var att chefens förordnande går ut nu sista september, och vi kommer inte fatta några beslut under den pågående utredningen.”

—————————————————————————————————–

Tänk vad förvaltningsdirektören ändå vill nedtona det unga våldtäktsoffrets lidande orsakat av kommunens inkluderingshysteri. Vilket är som en epidemi i hela landet, där skyldiga politiker gör praktik av deras mångkulturella övertygelse. När det skiter sig och det gör det ofta, då kommer tunna bortförklaringar med besked. Etnicitet har konkurrerat ut meritokrati i hela landet och tjänstemannaansvar lyser ännu med sin frånvaro.

Tyvärr var det inte det första övergreppet på en liten flicka i Vivalla, under 2010 blev en flicka våldtagen av en testosteron fylld 19-årig afghan, som SVT beskrev som en Skövdebo. Tack vare spår av DNA så åkte han dit till slut med fängelse och utvisningsdom. https://samnytt.se/valdtog-11-arig-flicka-i-orebro-2010-nu-doms-han-efter-fjorton-ar

Ungdomsförbunden är plantskola för framtida yrkespolitiker, inte akademiska meriter och absolut inte erfarenhet från arbete i verkligheten. Vilket borde vara ett obligatoriskt krav.

Bild från huffingtonpost.jp

Tyvärr är det så att de som inte vill bli yrkes politiker borde bli det och inte de som vill det.

6 tankar kring ””Skammen kom till slut för Örebro kommun”

  1. Det måste ha suttit långt inne.

    Den tidigare chefen för fritidsgården i Vivalla som också haft politiska uppdrag för Vänsterpartiet, har valt att lämna sin plats i kommunfullmäktige.
    Sympati-Uttalande från vänsterpartiet:
    ”Under den senaste tiden så har det varit stort fokus på ledamoten som person vilket lett till att denne därför valt att kliva åt sidan för att partiet ska kunna fokusera på politiken.”

    Vänsterpartiet och ni övriga som röstade emot registerutdrag: Inser ni inte att förtroendet för er är på väg att haverera?

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/fritidsgardschef-i-orebro-lamnar-politiskt-uppdrag-efter-kritik

    1. Att fokusera på politiken innebär ju att registerutdrag hamnar ännu längre bort från förnuft och verklighetens folk.

  2. Som sagt misstänkt men tänk om han blir frikänd i dessa alltför känslosamma mål är det viktigt att hålla styvt på den västerländska juridikens fundamenta vilka föreskriver att en anklagad person skall anses vara oskyldig ända till motsatsen fastslagits i en laga kraftvunnen dom av behörig rättslig instans, period

  3. Fortfarande en skitkommun. ”Inga oegentligheter uttrycker förvaltningsdirektör Anna Nordlund. Tillåta våldtäkter av barn på toaletter av anställda är tydligen helt ok. Behövs kanske en rensning av direktörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *