Samförstånd och kollision mellan vänster och höger

När det handlar om proxykriget i Ukraina är samförståndet ofta stort på nätet med sociala medier, men när det kommer till Israel/Hamas/Hizhbollah kriget så råder stor splittring, ibland kollision mellan vänster- och mer högerpräglade bloggar.

Jag citerar ofta från Global Politics och Lindelöfs blogg, när det handlar om Ukraina, Ryssland och USA. Men när Israel står i centrum blir det SwebbTv, Det Goda Samhället och Ledarsidorna.se.

Vänstersinnade bloggar ser alltid USA med väst som den stora satan, vilket jag ofta instämmer i, men när vänstern ständigt drar fram förmildrande ursäkter för härjningar av islams terrorister, då är jag inte längre med på båten. Då blir gårdagens illdåd från kolonialtiden och senare USA otaliga militära interventioner alibi för främst islams terrorister att få förfölja, terrorisera och mörda oskyldiga människor idag.

De förtryckta blir de nya förtryckarna i en evighetsmaskin.

Här blir det krock för mig eftersom yrkeslivets erfarenheter från patienter som uppfostrats i Koranens lära har gjort mig helt övertygad om denna religions bakåtsträvande fotboja, inte minst för kvinnor, homosexuella och kristna, som vänstern konstigt nog blundar för. Deras feministiska och pride engagemang gör att deras ideologi inte hänger ihop.

Därför blir det komplicerat med hoppande solidaritet, när jag ser konflikten mellan öst och väst, då Kinas och Rysslands framgång med Bric sammanslutningen har lockat in Iran med dess förtryckande mullor.

Den 1 januari 2024 erkände BRICS fyra nya medlemmar: Egypten, Etiopien, Iran och Förenade Arabemiraten. Bric är ännu en mellanstatlig organisationen där Kina, Ryssland har ledartröjan med Brasilien, Indien och Sydafrika i baksätet, som nu börjar bli en stor utmaning för världens internationella organisationer, som jag själv inte ger ett vitten för.

Ett par exempel på motsättning eller snarare olika ingångsdörrar är https://www.lindelof.nu/alister-crooke-netanyahu-spelar-med-slakt/, som via Youtube återger åter den brittiska diplomaten Alister Crookes föreläsning med rubriken NETANYAHU SPELAR MED SLAKT.

Vad islams terrororganisationer har ägnat sig åt i världen tycks inte vara lika viktigt att belysa.

Det Goda Samhället ger istället fokus på SVT:s bristande objektivitet när de rapporterar om Hizbollahs terrorledares död.

”Efter terrorledaren Hassan Nasrallahs död tonar skattefinansierade Rapport den 28/9 ner hans kriminella gärningar. Man visar istället ett långt inlägg där en annan terrorist beskriver honom som ett helgon….”

Rapports Stefan Åsberg glömmer att redovisa att Hizbollah lamslår stora delar av Libanon och ses som en terrororganisation även av många libaneser, som känner lättnad över frånfallet, även om många gråter. https://detgodasamhallet.com/2024/09/30/hittat-pa-natet-sa-valjer-skattefinansierade-rapport-att-rapportera-om-terrorledarens-dod/

Vänsterliberaler förfasar sig över Europas högervåg som har befästas med väljarnas val i Frankrike, Tyskland och nu Österrike (FPÖ kammade hem nästan 30 % av rösterna, men då sluts leden av övriga partier för att stänga folkviljan ute, precis som i Frankrike).
Vänstern vägrar inse att klyftan mellan politiker och folket har vidgas av massinvandringens konsekvenser, eftersom invandrare numera utgör deras väljarbas som förvaltar bidragssamhället, vilket ökar politikers makt över folket. Makten är politikers främsta mål, inte att representera väljarna.
Vänsterns dröm om global socialism har superrika globalister tagit till sitt hjärta och förvandlat till ett medel för egen vinning. Att låtsas vara god är ett framgångsrikt koncept tills verkligheten kommer ifatt.

Drabbad av motstridiga känslor (kognitiv dissonans) får jag tröst av visdomsord från Linköpingssonen Tage Danielsson vilket många andra filosofer också har satt på pränt.

Bild från svtplay.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *