månadsarkiv: oktober 2024

Om skuld, vedergällning och att förvalta sitt pund

Om detta reflekterar Peter Engellau i Det Goda Samhället och kommer fram till att den som förvaltar sitt pund på bästa sätt, både för sig själv och andra är att föredra enligt Lukasevangeliets nittonde kapitel, verserna 11 – 27, som handlar om att förvalta sitt pund.

Oftast är det den som är i underläge som det är mest synd om, vilket vänstern tagit till sitt hjärta med dess woke förtjusning över alla minoriteter.

Därför är det solklart att det är det palestinska (arabiska) folket med Hamas och Hizbollah som det är mest synd om och att Israel bär den största skulden. De ändlösa attackerna från omkringliggande arabstater sedan 1948 tycks vara helt bortglömda.

Idag skuldbeläggs levande generationer som är fullständigt oskyldiga till vad tidigare generationers makthavare har gjort. Vänstern med sina woke ögon har denna skuldbeläggning som alibi för att våldsspiralen med vedergällningar ständigt fortsätter.

(Nu är det vedergällningsattacker mellan Hizbollah/Iran och Israel med USA bakom sig som pågår. Spänningar vid gränsen till Libanon eskalerade efter den 7 oktober och har följts av personsökarattacker mot Hizbollah och ledarens död som i sin tur resulterat i robotattacker av Iran med markinvasion av israeliska marktrupper). https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gwLo7q/israel-libanon-live

För vad ska man tycka om krigen i Mellanöstern där både Israel och Hamas/Hizbollah anser att landet mellan floden och havet rimligen tillhör just dem och att varje tal om tvåstatslösning är en skymf?

Ett moraliskt dilemma uppstår när båda sidor förklarar hur barbarisk motståndaren är och helst vill man vela hit och dit utan att ta ställning.

När det handlar om kriget i Ukraina är velandet betydligt mindre. Majoriteten av medborgare anser efter medias och makthavarnas manual att Putin är den onde och USA marionetten Zelenskyj den gode som kämpar för sitt folk (dvs. investmentbolag med västs oligarker) även om euforin och applåderna har minskat under Zeleskyjs föreställningar i USA/EU.

PE hittar en elegant lösning på velandet och tar Lukasevangeliet till hjälp.

”……..Den uppgift människan på något vis fått är att förvalta sitt pund, det vill säga de andliga och kroppsliga gåvor som hon erhållit av en generös tillvaro som en del kallar Gud. Att förvalta detta pund betyder att använda det så att det blir så bra avkastning, det vill säga nytta, inte för en själv, utan för pundets ägare varmed jag tror Jesus menade den övriga mänskligheten. I liknelsen säger Jesus att pundens ägare är ”en man av ädel börd” vilket jag alltid trott betyder Gud som, åtminstone i detta fall, representant för människosläktet. Den som bäst förvaltar pundet, som i det aktuella fallet är jorden mellan floden och havet, är den som genom odling eller på andra sätt ger pundet den bästa avkastningen för mänskligheten.
Jag tror att judarna är överlägsna på att få öknen att blomma genom att anlägga fruktodlingar eller techföretag medan palestinierna endast föröder marken och misslyckas med att avkasta ett stadigt växande överskott till mänsklighetens nytta. Därför stödjer jag den israeliska sidan.”

Vilket jag också gör, trots USA:s engagemang och vänsterns protester. Islam använder främst västvärlden som projektionsyta för deras egna tillkortakommanden med stagnation av samhällsutvecklingen.

Bidragen vill man ha, men med Koranen kvar.

Kvaliteten på forskningen och utvecklingen i Israel rankas, enigt FN-experter, bland de 10 främsta i världen. Nästan 80 % av högteknologiska produkter exporteras, där diamantindustri, medicinsk- och industriell utrustning med läkemedel är stora exportvaror. Landet är mycket högt utvecklat när det gäller förväntad livslängd och utbildning.

Sverige riskerar däremot att falla ner till bottennivå med över en miljon analfabeter som landet har berikats med tack vare vänsterliberal väljarimport från Mellanöstern och Somalia. Kompetensbristen ökar i hela samhället, vilket kanske är meningen med folkutbytet, så Moder Svea kan reas ut.
Vad arabstaterna har bidragit med förutom oljan vet jag inte. Den gröna omställningen kan inte väcka någon större entusiasm hos oljeproducerande länder och inte heller hos Europas medborgare, som får allt svårare att klara dagens utgifter. Vindkraftsverkens skadeverkningar finns både i havet, på landbacken och i luften och Northvolts batterifabrik i Skellefteå och Stegras gröna stål i Boden svajar betydligt i vårt land.

Bild från Al Bawaba News

Hamas ledarskikt har däremot förvaltat andras pund från bidragsindustrin mycket effektivt för egen vinning, medan medborgarna Gaza har sjunkit allt djupare ner i armod och som fått judehatet att bli en ventil för hopplösheten i ruinerna.

Motsatt åsikt får en insändare i DN representera.

https://www.dn.se/insandare/israel-har-forbrukat-fortroendet-som-fn-gav-1947

samt från nyhetsbloggen Natural News som den 3 september skrev: ”Vi går in på ett mycket farligt territorium nu. Efter Israels månader av mord, bombningar och slakt av civila, lanserade Iran 180 ballistiska missiler som riktade sig mot Israels militära infrastruktur……./Nu hotar Israel med en enorm vedergällning där kärnvapen kan finnas ”

FN:s generalsekreterare António Guterres har blivit persona non grata i Israel och är inte längre välkommen att besöka landet, enligt utrikesminister Israel Katz.

Samma öde drabbade Margot Wallström under hennes röda tid som utrikesminister. Då hon gödslade palestinska ledare med biståndsmedel och mutade afrikanska stater för en temporär plats i FN:s säkerhetsråd.
Så visst förvaltade hon sitt pund, men utan att det kom landets medborgare till godo.
Ingen skuld känner dagens makthavare, när de hetsar till fortsatt i krig i Ukraina, här betraktas fredsförhandlingar som ett brott, till skillnad från Mellanösterns krutdurk. Där alla unisont vill se en tvåstatslösning som ingen av parterna vill ha.

Kanske är skillnaden att i Mellanöstern ligger WWW 3 närmare och västs generositet med vapenleveranser till Ukraina har gjort många vapen lador tomma. Ryssland har inte knäckts och Kina har sina lador fulla med Bric länder bakom sig.

Samförstånd och kollision mellan vänster och höger

När det handlar om proxykriget i Ukraina är samförståndet ofta stort på nätet med sociala medier, men när det kommer till Israel/Hamas/Hizhbollah kriget så råder stor splittring, ibland kollision mellan vänster- och mer högerpräglade bloggar.

Jag citerar ofta från Global Politics och Lindelöfs blogg, när det handlar om Ukraina, Ryssland och USA. Men när Israel står i centrum blir det SwebbTv, Det Goda Samhället och Ledarsidorna.se.

Vänstersinnade bloggar ser alltid USA med väst som den stora satan, vilket jag ofta instämmer i, men när vänstern ständigt drar fram förmildrande ursäkter för härjningar av islams terrorister, då är jag inte längre med på båten. Då blir gårdagens illdåd från kolonialtiden och senare USA otaliga militära interventioner alibi för främst islams terrorister att få förfölja, terrorisera och mörda oskyldiga människor idag.

De förtryckta blir de nya förtryckarna i en evighetsmaskin.

Här blir det krock för mig eftersom yrkeslivets erfarenheter från patienter som uppfostrats i Koranens lära har gjort mig helt övertygad om denna religions bakåtsträvande fotboja, inte minst för kvinnor, homosexuella och kristna, som vänstern konstigt nog blundar för. Deras feministiska och pride engagemang gör att deras ideologi inte hänger ihop.

Därför blir det komplicerat med hoppande solidaritet, när jag ser konflikten mellan öst och väst, då Kinas och Rysslands framgång med Bric sammanslutningen har lockat in Iran med dess förtryckande mullor.

Den 1 januari 2024 erkände BRICS fyra nya medlemmar: Egypten, Etiopien, Iran och Förenade Arabemiraten. Bric är ännu en mellanstatlig organisationen där Kina, Ryssland har ledartröjan med Brasilien, Indien och Sydafrika i baksätet, som nu börjar bli en stor utmaning för världens internationella organisationer, som jag själv inte ger ett vitten för.

Ett par exempel på motsättning eller snarare olika ingångsdörrar är https://www.lindelof.nu/alister-crooke-netanyahu-spelar-med-slakt/, som via Youtube återger åter den brittiska diplomaten Alister Crookes föreläsning med rubriken NETANYAHU SPELAR MED SLAKT.

Vad islams terrororganisationer har ägnat sig åt i världen tycks inte vara lika viktigt att belysa.

Det Goda Samhället ger istället fokus på SVT:s bristande objektivitet när de rapporterar om Hizbollahs terrorledares död.

”Efter terrorledaren Hassan Nasrallahs död tonar skattefinansierade Rapport den 28/9 ner hans kriminella gärningar. Man visar istället ett långt inlägg där en annan terrorist beskriver honom som ett helgon….”

Rapports Stefan Åsberg glömmer att redovisa att Hizbollah lamslår stora delar av Libanon och ses som en terrororganisation även av många libaneser, som känner lättnad över frånfallet, även om många gråter. https://detgodasamhallet.com/2024/09/30/hittat-pa-natet-sa-valjer-skattefinansierade-rapport-att-rapportera-om-terrorledarens-dod/

Vänsterliberaler förfasar sig över Europas högervåg som har befästas med väljarnas val i Frankrike, Tyskland och nu Österrike (FPÖ kammade hem nästan 30 % av rösterna, men då sluts leden av övriga partier för att stänga folkviljan ute, precis som i Frankrike).
Vänstern vägrar inse att klyftan mellan politiker och folket har vidgas av massinvandringens konsekvenser, eftersom invandrare numera utgör deras väljarbas som förvaltar bidragssamhället, vilket ökar politikers makt över folket. Makten är politikers främsta mål, inte att representera väljarna.
Vänsterns dröm om global socialism har superrika globalister tagit till sitt hjärta och förvandlat till ett medel för egen vinning. Att låtsas vara god är ett framgångsrikt koncept tills verkligheten kommer ifatt.

Drabbad av motstridiga känslor (kognitiv dissonans) får jag tröst av visdomsord från Linköpingssonen Tage Danielsson vilket många andra filosofer också har satt på pränt.

Bild från svtplay.se

Lavrov säger till FN att västvärlden är på väg mot undergång

Här fortsätter Paul Craig Roberts att rapportera om Rysslands ledare, som väst demoniserar. Här riktas fokus mot Sergej Lavrov Rysslands utrikesminister.
https://www.paulcraigroberts.org/2024/09/30/lavrov-tells-un-that-the-west-is-on-a-path-to-destruction/

”Försök att slåss med Ryssland är självmord: Lavrovs huvuduttalanden vid FN:s generalförsamlings session.
Lavrov sa att USA förbereder Europa för ett självmordsäventyr mot Ryska federationen.
Lavrov förklarade meningslösheten i ”självmordsförsök” att kämpa till seger med Ryska federationen

Vid den 79:e sessionen i FN:s generalförsamling talade utrikesminister Sergej Lavrov om det meningslösa i att genomföra militära operationer mot Ryssland och betonade dess status som kärnvapenmakt. Han uppmanade också länder som erbjuder fredsinitiativ för att lösa konflikten i Ukraina att ta hänsyn till de bakomliggande orsakerna till krisen. Dessa och andra uttalanden av Lavrov – i artikeln URA.RU.

Självmordsäventyret i väst

Sergej Lavrov uttryckte åsikten att London och Washington förbereder Europa för en konflikt med Moskva, som han beskrev som ett ”självmordsäventyr”. Lavrov nämnde att det finns ett mål att slå till mot Ryssland strategiskt och jämförde de nuvarande avsikterna med den i hemlighet utvecklade ”otänkbara” planen i maj 1945, som syftade till att förstöra Sovjetunionen. Ministern noterade att till skillnad från tidigare döljer moderna anglosaxiska strategier inte sina avsikter och även om de för närvarande förväntar sig att besegra Ryssland med hjälp av Kievregimen, som han kallade nynazistisk och illegitim, förbereder de också Europa för deltagande i denna konflikt.

Nord Streams utredning

Den ryske utrikesministern betonade behovet av att FN:s sekretariat deltar i utredningen av incidenter som sabotaget mot Nord Stream-gasledningarna och händelserna i Butja. Lavrov uttryckte åsikten att amerikanerna försöker förneka sin inblandning i incidenterna och dölja fakta, liknande vad de gjorde i fallet med ”Nord Stream”.

Han anklagade också väst för att försöka dölja sanningen om olika brott, bland annat provokationen i Butja och förgiftningen av ryska medborgare. Lavrov pekade på FN-sekretariatets skyldighet att agera opartiskt och undvika att stödja enskilda länders intressen, i enlighet med artikel 100 i FN-stadgan, särskilt i situationer som påverkar den globala säkerheten.

Hot från Nato

Lavrov uttryckte oro över Natos agerande, som enligt hans mening syftar till att stärka dess positioner i Transkaukasien, Centralasien och Asien-Stillahavsområdet, vilket utgör ett hot mot Rysslands säkerhet. Han påpekade att alliansen har expanderat under de senaste tre decennierna, vilket skapar direkta hot mot Rysslands säkerhet och undergräver säkerhetsarkitekturen i Asien-Stillahavsområdet. Utrikesministern konstaterade också att väst beskyller inte bara Ryssland utan också Kina, Vitryssland, Nordkorea och Iran för att skapa hot mot landets dominans.

Undergräver förtroendet för FN

Lavrov kritiserade FN-sekretariatet för att främja västerländska narrativ och undergräva organisationens trovärdighet. Han sa att om generalsekreteraren uppmanar till en återstart av det globala samarbetet, då bör sekretariatet främja enande och erbjuda kompromisser, snarare än att rättfärdiga narrativ som gynnar västvärlden. För att inspirera till ett nytt liv i FN är det, enligt honom, nödvändigt att återupprätta ett förtroende som bygger på principen om suverän likställdhet mellan alla stater.

Diplomaten nämnde också västvärldens åtgärder för att skapa format som kontrolleras av landet för att ta itu med viktiga frågor, såsom internetstyrning och den rättsliga ramen för användning av artificiell intelligensteknik, vilket undergräver förtroendet och kringgår FN. Han uttryckte tacksamhet till partnerna för deras insatser för att främja medlingsinitiativ i Ukraina och noterade den konstruktiva inställningen i kontrast till Zelenskyjs ”formel för fred”.

Israeliska attacker mot Libanon

Utrikesministern krävde ett omedelbart slut på dödandet av palestinier som faller offer för amerikanska vapen. Lavrov fördömde de terrordåd som dödade israeler förra året, men uttryckte upprördhet över att tragedin användes för kollektiv bestraffning av palestinier, vilket ledde till en humanitär katastrof.

Han tog också upp frågan om USA:s påstådda kännedom om att man förberedde en israelisk attack med hjälp av mobila enheter i Libanon och pekade på behovet av att diskutera de många mediepublikationer som vittnar om detta. Han betonade vikten av att genomföra en utredning av den senaste attacken mot Libanon och beskrev den som en inhuman användning av terroristmetoder för att uppnå politiska mål och omvandlingen av civil teknik till dödliga vapen.”

———————————————————————————————-

Precis när jag läst dessa artikel från en bloggföljare så damp ”Viktig information till alla hushåll i Linköpings kommunOm krisen eller kriget kommer” ner i mitt brevinkast.

En rätt så klämkäck information, som skall få mig att känna så här klarar vi skivan…

Här undrar kommunens politiker om jag är bredd om något skulle hända. Därefter får jag reda på hur jag skall bli det med krislåda, hur jag kan få mat, värme, vatten och upplysning om trygghetspunkter dit jag kan vända mig vid ”samhällsstörningar” underförstådd krig. Till sist uppmanas jag att se upp för desinformation och att vara källkritisk…. Kanske innebär det att jag måste se upp för mig själv?

Bild från via.tt.se En lokal broschyr.

Globalisterna hävdar att Europa är ”för vitt”, ”för västerländskt”

En bloggföljare skickade denna artikel från den 20 september till mig av Paul Craig Roberts som frågar sig:

Varför vill vita intellektuella och vita politiska ledare förstöra vita länder? https://www.zerohedge.com/geopolitical/globalists-claim-europe-too-white-too-western

Han är nationalekonom, en inflytelserik debattör och författare. Han tjänstgjorde som biträdande finansminister under Ronald Reagans presidentperiod. Wikipedia.

———————————————————————————————-

”Demokraterna gör allt som står i deras makt för att förstöra det vita Amerika. Ändå kommer tiotals miljoner vita amerikaner att rösta på det parti som är fast beslutet att förgöra dem.

Varför ger konservativa affärsmän pengar till universitet som korrumperar deras söner och döttrar?

Detta uttalande tillskrivs Putin: ”Jag vill bli hörd av vanliga västerländska medborgare: ni övertygas nu ihärdigt om att alla de svårigheter ni står inför är resultatet av några fientliga handlingar från Ryssland, att ni borde betala för kampen mot det mytomspunna ryska hotet ur er egen plånbok. Det är en lögn. Sanningen är att de nuvarande problemen för västerländska medborgare är resultatet av åratal av misstag och ambitioner hos den styrande eliten. Dessa eliter tänker inte på dig, hur du kan förbättra ditt liv, de är besatta av sina själviska intressen och superprofiter.”

Om Putin sa detta har han rätt.

Frågan är varför han tror att en indoktrinerad russofobisk befolkning är kapabel att stoppa Harmageddon?

Bara Putin kunde ha stoppat det annalkande kriget genom att vara fast och snabbt segra över Ukraina. I stället lät Putin ett krig pågå i onödan och gjorde det möjligt för väst att engagera sig i konflikten. Detta kan gå till historien som det största strategiska militära misstaget i historien, misstaget som förstörde världen i ett kärnvapenkrig.

Även om amerikaner var kapabla att befria sig från de kontrollerade berättelserna, vad kan de göra?

Ingenting. De är maktlösa. Valen stjäls och folkets sällsynta representanter som Trump, Tulsi Gabbard och Cynthia McKinney demoniseras. Rasmussens opinionsundersökning visade faktiskt att 28 procent av de demokratiska väljarna ber för att Trump ska mördas.

Varför?

Trump är den ende nationelle ledaren sedan Reagan som representerar det amerikanska folket. Vad har hänt med amerikanerna att de vill rösta emot den person som står för dem?

I USA har all intelligens sugits ut ur befolkningen. Skolorna lär ut att vita är rasister och att man kan ha fötts in i fel kropp, vilket gör att barnen blir förvirrade när det gäller deras kön.

I det ”fria Amerika” är det möjligt för ett barn utan föräldrarnas godkännande och ens vetskap att genomgå könsbytesoperationer. I demokratiska delstater kan föräldrar som motsätter sig stympning av sina söner och döttrar arresteras som barnmisshandlare.

I ”Amerika det fria” bevittnar vi idag den värsta formen av tyranni som någonsin har existerat på jorden.

Stalins, Maos och Hitlers tyranni är milt jämfört med det tyranni som dumma och oblyga amerikaner drar ner på sig själva.

Vad den naive Putin har att göra med är Fjärde riket, eller rättare sagt något mycket värre och farligare. Putin stirrar Ondskan i ansiktet, och han är oförmögen att känna igen den.

Putin och Lavrov tror faktiskt att de kan förhandla med. Den extrema ryska godtrogenheten kastar dödens skugga över världen.”

Paul Craig Roberts reveals the secret sides of US politics (Paul Craig Roberts avslöjar de hemliga sidorna av amerikansk politik)

Bildkälla; en.topwar.ru

Samma förstörelselusta av samhället visar vår egen rödgröna vänster där verklighetsfrånvända akademiker trängs i åsiktkorridoren och stoltserar med sin godhetsrasism.

Motrevolution behövs mot vänsterliberalas tolkningsföreträde

”Ordet demokrati betyder folkstyre, vilket innebär att all makt utgår från folket. I en demokrati har medborgarna ett gemensamt ansvar för samhället de lever i. Det är därför viktigt att alla människor engagerar sig i samhällsutvecklingen. Genom att delta och påverka skapar vi vår gemensamma framtid….” https://www.regeringen.se/sa-styrs-sverige/grundlagar-och-demokratiskt-deltagande/delta-och-paverka/

Trots dessa vackra ord så arbetar dagens politiker hårt för att minska påverkan från vanligt folks erfarenheter, eftersom de ofta går tvärtemot politikers som ständigt vill vara den globala eliten till lags.

Vänsterliberala korrekta åsikter präglar hela samhällsklimatet och har monopol på medias kultur- och ledarsidor.

Då är det välgörande att läsa K-O Arnstbergs sammanfattning om ett gott samhälle från en Swebbkrönika den 22 september ”Kulturrevolutionen behöver en motrevolution.”

 ”….Medan kulturrevolutionen strävar efter att rasera Västvärldens grundläggande principer, måste kontrarevolutionen sträva efter att återställa dem.

  • Det är ett samhälle med en politisk elit som inte föraktar utan är solidariska med det folk som valt dem.
  • Det är ett samhälle som sätter nationalismen före globalismen.
  • Det är ett samhälle som ser de två könen som kompletterande, inte konkurrerande.
  • Det är ett samhälle som vårdar sina traditioner och minns sin historia.
  • Det är ett samhälle som ser familjen som den viktigaste beståndsdelen.
  • Det är i grunden ett libertarianskt samhälle, som gör skillnad mellan vad som är statens, marknadens och civilsamhällets uppgifter. Och, kontroversiellt för dagens feministiska vänster: Oavsett om kvinnor eller män leder det, så är ett patriarkat.”

Idag är det inte folket som skapar vår gemensamma framtid utan den globala finanseliten med dess svans av lydiga politiker.

Bild från urplay.se

”Sverige säger nu ja till EU:s kontroversiella lagförslag som rör massövervakning av digital kommunikation.
Moderaterna gick till val på att säga nej till chat control men det visade sig vara en lögn. Efter valet ändrade sig partiet och sade istället ja till övervakningspaketet….”
https://www.friatider.se/regeringen-bluffade-om-svenskt-nej-till-chat-control-nu-sager-sverige-ja