Mordutredning om skyldiga till Estonia katastrofen och demonstration i morgon mot krigshetsare i huvudstaden

De skyldiga i går till Estonia katastrofen är samma andas barn som krigshetsarna idag.

Alla minns vi när M/S Estonia förliste den 28 september 1994 och där 989 människor befann sig ombord, varav 852 omkom.

Händelsen räknas som en av världens värsta fartygskatastrofer sedan andra världskriget och är ett sår som aldrig läker, när de skyldiga skyddas av sina bröder.

The sinking of Estonia You Tube

Enligt Nya Dagbladet via Ekot gör 14 överlevare med ett 20-tal anhöriga till de omkomna ett nytt försök att få bärga de kroppar som ännu är intakta, som flyter längs fartygsskrovet, vilket haverikommissionens dykare har bekräftat. https://nyadagbladet.se/inrikes/estoniakatastrofens-overlevare-och-anhoriga-begar-mordutredning/

Enda vägen fram är att gå till polis med krav på mordutredning, då alla andra vägar har blockerats av staten med myndigheter.

Det som gör mest ont är hur fort det etiska rådet med två präster (som därefter belönades med biskopstjänster) beslutade om gravfrid och leden slöts upp till det symbiotiska paret Ingvar Karlsson (S) och Carl Bildt (M).

Jag undrar om dessa två fått frid i sitt sinne? Carl Bildt borde inte ha det, han som har erfarenhet av mord och fördrivning i Sudan när Lundin Oil sopade rent för oljeexploatering och han satt i dess styrelse.

Bildts beundrande moderater som tycks ha glömt detta;

Mellan 1997 och 2003 letade Lundin Oil (idag Orrön Energy) efter olja i södra Sudan. För att förhindra att det då pågående inbördeskriget skulle påverka landets viktiga oljeutvinning, genomförde Sudans regering en militärkampanj för att rensa oljefälten från civila.

Detta är globala bröders vanliga strategi, muta in sig hos sin egen regering samt regeringar i länder med lockande naturtillgångar. Ukrainas nazister med USA:s marionett Zelenskyj är bara ett exempel av många. Inbördeskrig med terrorrörelser kommer i dess fotspår, där Mellanöstern är ett paradexempel.

Gravfrid är det sista jag skulle tänka på om min mors kropp ännu låg och skvalpade runt fartygsskrovet. Vilken tur att pensionärsföreningen som min mor tillhörde inte fick tillräckligt med anmälda till Estonia utflykt. Samma tur hade inte andra pensionärsföreningar i Närke.
Jag är övertygad om att nästan alla medborgare som förlorat en nära anhörig vill ha en grav att gå till.

Otaliga artiklar, böcker, utredningar mm finns om Estoniakatastrofen. Det som är belagt är att dykare blev chockade över det snabba beslutet att inte bärga kropparna och att täcka över fartyget med cement, som dock fick avbrytas senare efter stora protester.

Att fartyget användes för smuggeltrafik av krigsmaterial från det sönderfallande Sovjet, som sedan såldes troligen till USA och att passagerarlistorna var ofullständiga är bara några oegentligheter som våra politiker initialt ville tysta ner. Förklaringen var enbart svaga fästanordningar på bogvisiret. En gedigen sammanställning finns på https://sv.wikipedia.org/wiki/Estoniakatastrofen#Passagerarlistor

Vi får bara önska ett Varmt Lycka till, till dessa kämpar.

—————————————————————————————-

Andra goda kämpar är medborgare som anordnar demonstrationer för fred och dialog i stället för krig med vapenleveranser, som kan leda till kärnvapenkrig.

Öst står bakom terrorister i Mellanöstern och väst nazister i Ukraina, jude- och Putinhat hat utgör drivmedel.

”Manifestation för fred – mot Sveriges krigspolitik” äger rum i morgon den 28 september kl. 16.00 på Medborgarplatsen i Stockholm, helt politiskt och religiöst oberoende. Du som kan och orkar, delta!

En tanke kring ”Mordutredning om skyldiga till Estonia katastrofen och demonstration i morgon mot krigshetsare i huvudstaden

  1. Här finns mer att läsa om morgondagens demonstration.
    https://www.globalpolitics.se/manifestation-for-fred-mot-sveriges-krigspolitik/

    ”Samlas med oss för att protestera mot Sveriges krigspolitik! Det blir en eftermiddag fylld med korta tal, musik, allsång och en stark symbolik med vita flaggor.

    Vi står enade och säger nej till Sveriges fortsatta vapenexport och deltagande i det katastrofala kriget mot Ryssland, som riskerar att eskalera till ett fullskaligt kärnvapenkrig. Tillsammans står vi upp för en framtid med fred..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *