Amerikas förändring från igår till idag – med Sverige i dess fotspår

En bloggföljare mejlade denna artikel från Paul Craig Roberts, amerikansk ekonom och författare som var biträdande finansminister under Ronald Reagans presidentperiod. 

https://www.paulcraigroberts.org/2024/09/16/america-today-compared-to-the-america-i-grew-up-in-does-not-exist/

Den 16 september 2024

Amerika idag, jämfört med det Amerika jag växte upp i” lyder rubriken,

Mitt Amerika finns inte längre. Vad har ersatt den?

Domare, åklagare och juridikprofessorer som definierar rättvisa i termer av ideologiska agendor och som är fientliga mot den amerikanska konstitutionen eftersom den står i vägen för deras agendor.

Jurymedlemmar är så hjärntvättade, indoktrinerade och följsamma med myndigheterna att endast 3 % av de åtalade kommer att riskera en juryrättegång. Det är säkrare att vittna mot sig själv. Ingen litar på att en rättegång ska genomföras av jämnåriga, som i själva verket är verksamma för myndigheterna.

En befolkning som är så okunnig att den inte har en aning om att ett kärnvapenkrig kan bryta ut när som helst och ingen aning om att ”deras regering” driver på för ett sådant resultat.

Offentliga skolor, finansierade av föräldrarna, som är fast beslutna att ta bort föräldrarnas barn. I själva verket finansierar föräldrarna sina egna orsaker till sorg, som att deras barn får lära sig transgenderism och kritisk rasteori.

Offentliga tjänstemän, representanthuset, senaten, presidenten, guvernörerna, tillsynsmyndigheterna, statliga lagstiftare, stadsfullmäktige som är så komprometterade av kampanjbidrag att de inte kan representera folket och allmänintresset, bara intressena hos dem som bidrar till den politiska kampanjen. En amerikansk högsta domstol legaliserade köp av den amerikanska regeringen av privata intressen.

En attack från etablissemanget där universitet, media och Hollywood anklagade amerikanska hjältar som Thomas Jefferson, George Washington och Robert E. Lee för att vara ”rasister”.

Ett land där studenter måste skyddas från sin civilisations litteratur och konst för att den är ”rasistisk”. Idag i Amerika är det möjligt att ha en handfull doktorsexamina och inte veta något om ditt lands förflutna förutom att det är rasistiskt, ondskefullt och exploaterande. Shakespeare demoniseras som rasist och antisemit. Ingen vågar läsa honom och lära sig av hans användning av det engelska språket, en annan rasistisk skapelse.

Ett tidigare meritbaserat samhälle håller på att rekonstrueras eftersom det förhindrar ”rättvisa”. Kurt Vonnegut förutspådde att det skulle dröja till 2081 innan vi alla blev jämlika genom påtvingade åtgärder för att undertrycka förmågor över genomsnittet, men detta resultat har redan uppnåtts genom lag. Alla vita tyngs ner av sin hudfärg i konkurrensen om antagning till universitet, anställning och befordran, inklusive militären, där de har åsidosatts medan ”rättvisa” eftersträvas. https://genius.com/Kurt-vonnegut-harrison-bergeron-annotated

Kristna evangelikaler som förkastar Kristus, tillber Israel och stöder Israels folkmord på palestinierna.

Den feministiska förstörelsen av relationerna mellan män och kvinnor. Män kan inte längre lita på fruar som har tränats av feminister att se män som tvivelaktiga.

Kvinnors kyskhet har fått ge vika för kvinnor som skryter om sina 150 sexpartners och erkänner att deras 12-åriga döttrar använder p-piller.

Oförmågan att uttrycka sanning därför att sanningen är ”stötande”.

Oförmågan att se grepp eftersom de är för sofistikerade för att tro på gott och ont.

Läsare kan lägga till i den här listan på egen hand.

Den uppenbara slutsatsen är att det inte finns något kvar av Amerika. I takt med att den västerländska civilisationen har utrotats undrar jag varför jag fortsätter att försvara det som inte längre existerar.

Det räcker med ett enda dumt beslut till från Washington för att ingen av oss ska existera.

Och i supermakten Amerika finns det ingen medvetenhet om denna fara.”

———————————————————————————————————-

Medvetenhet om denna fara finns inte i Sverige heller som slaviskt följer i USA:s fotspår. Det är främst vänsterliberalas besatthet av rättvisa som bidrar till undergången med kunskapslösa politiker som enbart strävar efter egen karriär. Det andra blocket är inte mycket bättre.

Om Trump överlever fram till den 5 november så hoppas jag att han förverkligar sitt löfte om fred både i Ukraina och Gaza. Men vad säger hans kampanjdonatorer om det?

Mitt Sverige finns inte längre. Vad har ersatt det? Är en fråga som många av oss äldre också ställer.

Woke är en politisk term som uppstått i USA som beskriver en medvetenhet om frågor som rör jämlikhet mellan olika etniciteter och genus, samt social rättvisa, diskriminering och rasism. Och Wikipedia fortsätter med att det är ett skällsord från högern om vänsterns progressiva krafter….inte speciellt faktabaserat.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Woke

Bild från bbc.com

En tanke kring ”Amerikas förändring från igår till idag – med Sverige i dess fotspår

  1. Tänkvärt hur vi hade det förr, usa o västländerna. Nu är det woke och vilsna ungdomar/tidig medelålder som inte har några referenser hur det går att leva o tänka utan woke o annat oprövat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *