Debattanalys- Trump indignerad, men verklighetstrogen- Kamala självbelåten med plattityder

DEBATTANALYS: Trump visade rättfärdig indignation, Kamala var självbelåten med manusförfattade plattityder

I kvällens ABC-presidentdebatt visade en kandidat – Donald Trump – levande, rättfärdig indignation och kanaliserade frustrerade amerikaner om de kritiska ämnena ekonomi utrikespolitik, invandring och särskilt handel. Den andra, Kamala Harris, kom fram som manusförklarad, platitudinerad och ihålig på viktiga politiska punkter.
Tack vare kongressens republikaners håglöshet under det senaste decenniet hade Harris en lättare tid med ett ämne: Obamacare. Men över hela linjen var Trump mycket mer i kontakt med den dagliga amerikanska erfarenheten, med rätta frågesport i slutet av natten – om hon har alla dessa planer, varför har hon inte gjort det? Hon sitter trots allt på kontoret just nu, utan mycket av en ”chef” att svara på nuförtiden.” Från nyhetsbloggen Exposing The Darkness den 11 september.

Från statsmedia är det lite andra tongångar, men det kunde vara mer Trump förakt på redaktionerna fyllda av Kamala eufori. Kanske återhållsamheten beror på rädsla för att Trump kan vinna, eftersom mätningarna nu är nästan helt jämna mellan Harris och Trump och marginalerna är extremt små.

”….Trump målade upp ett land i fritt fall. Som redan förstörts, men som kommer att bli ännu värre om Demokraterna får makten. Harris försökte blicka framåt, ge mer hopp, men varnade för Trump som en fara för demokratin”https://www.svd.se/a/KM6xVE/harris-lyckades-med-att-reta-trump

Den viktigaste skiljelinjen i mitt tycke var att Trump tydligt sa att han vill avsluta krigen både i Ukraina och Gaza. För att rädda liv. Vilket inte står lika högt i kurs hos demokraterna som sålt sin själ, precis som i Sverige till superrika globalister, som vill styra världen. Då är Kamal Harris deras favorit, eftersom hon är lättare att styra än Trump.

Avsluta krigen, vilken hemsk idé, när det finns mer pengar att tjäna för Big bröderna, som vänsterns demokrater lindar in i mänskliga rättigheter.

”…Trump lovade att lösa kriget innan han tillträder som president genom att förhandla med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och Rysslands president Vladimir Putin. ”Jag ska få ihop dem”, sa Trump, och tillade att kriget ”aldrig skulle ha hänt” om han hade varit president.
Harris sa att om Donald Trump hade varit president skulle Putin suttit vid makten i Kiev vid det här laget. Hon förlöjligade också Trumps påstående att han skulle kunna avsluta kriget inom 24 timmar. https://www.svd.se/a/o3kq2m/tre-brannpunkter-i-debatten-mellan-trump-och-harris

Bild från USA Today

Konstigt att mordförsöket på Trump så lätt glömdes bort, till skillnad från hans klammeri med rättsväsendet. Tyvärr är jag rädd att Kamala Harris kan bli president, kampanjkassan fylls ständigt på och nu uppmanar mega stjärnan Tayler Swift sina fans att rösta på henne. Självklart gillar hon också Demokraternas vicepresidentkandidat Tim Walz som har stått upp för hbtqi-personers rättigheter, möjligheten till ivf-behandling och aborträtt.

Inte konstigt att Aftonbladets Anders Lindberg är nöjd. https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/kw8519/taylor-swift-backar-harris

En tanke kring ”Debattanalys- Trump indignerad, men verklighetstrogen- Kamala självbelåten med plattityder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *