Lågt förtroende hos Gazabornas för Sidas biståndspartner – men ännu högt för vår regering

Ledarsidorna.se fortsätter oförtrutet att granska det svenska biståndet och jag förstår varför den veke Tobias Billström måste bort. Han blev överkörd av hårda socialdemokrater där opolitiska tjänstemän var uppfostrade i Palmes gäng.

Citat: Arab World for Research and Development  (AWRAD) genomförde nyligen en opinionsundersökning bland vuxna palestinier på Gazaremsan. Undersökningen visar på en blandning av resignation och hopp men ger i praktiken samtidigt Sverige med stor marginal underkänt i genomförandet av det unilaterala biståndet. Endast tre procent av Gaza-borna litar på de partners som Sverige valt för genomförandet. https://ledarsidorna.se/gaza-lagt-fortroende-for-sveriges-bistandsstrategi/

Den största partnern är givetvis Hamas vars ledare blivit stormrika på den svenska generositeten. Biståndet betalas ut i dollar, men Hamas accepterar bara israeliska shekel. Hamas då kan lägga på ett 20 % påslag med valutaväxlingen som går direkt ner i ledarnas fickor.

”……Sidas strategi har resulterat i bland annat en omfattande direkt finansiering av Hamas långsiktiga kapacitetsuppbyggnad samt inte minst bidragit till finansieringen av Hamas ledning och uppseendeväckande höga ersättningar till cheferna i de palestinska biståndsorganisationerna….” konstaterar ledarsidorna.

Bild från Dreamstime

Tänk om förtroendet vore lika lågt hos svenska medborgare för vår krigsregering. Miljarderna flödar till terrorister i Gaza eller till nazister i Ukraina, allt medan Sverige förfaller. Infrastruktur, vården, skolan, omsorgen samma sak.

Men 40 000 i månadsbidrag till en familj på flykt till bidragsparadiset det går bra. Ingen mjölk till gröten för de gamla, när en kommun måste spara, bullen till kaffet är nog borta för länge sedan.  

”Sverige slits sönder är ropet från näringslivet. Sverige dras isär när när gapet på arbetsmarknaden mellan utrikes födda och svenskfödda växer, varnar experter. ”Sverige behöver upprätta en självförsörjningslinje för då kan vi börja prata om problemen”, säger ekonomiprofessor Johan Eklund…” https://www.tn.se/arbetsmarknad/38817/har-ar-grupperna-som-inte-ar-sjalvforsorjande-sverige-slits-sonder/

Maria Malmer Stenergard (M), tidigare migrationsminister som i högsta grad är ansvarig för att landet fortfarande slits sönder,  blir nu utrikesminister. Hon klämde nyligen ur sig att Ukrainas sak är vår, så nu fortsätter nog miljardrullningen till Ukraina och Sida sköter Hamas finansieringen. Men vårt hjärntvättade folk lallar med.

https://samnytt.se/hon-blir-ny-utrikesminister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *