Den veke Billström får gå, då han fortsatt i vänsterns spår

Är slutsatsen av ledarsidornas analys om varför utrikesminister Tobias Billström själv slängde in handduken, innan Kristersson gjorde det åt honom. https://ledarsidorna.se/nervosa-dagar-pa-ud/

”Vid avtackningen av den avgående utrikesminister Tobias Billström (M) fanns det bland de närvarande en påtaglig nervositet under den korta ceremonin. Den till en tidigare kabinettsekreterare samt den förre generaldirektören för Sidas mest lojala inre krets av socialdemokratiskt opolitiska tjänstemän har kunnat effektivt neutralisera den veke Billström sedan 2022. Nu vet ingen om vad som kan komma efter honom….”

De opolitiska (dvs socialdemokratiskt mycket pålitliga) tjänstemännen på både UD och SIDA har alltför länge haft glada dager med karriär och löneförmåner med talrika sidouppdrag.  UD:s tjänstemän går under samlingsbegreppet ”Dirty Dozen” och i viss mån ”Filthy Few”, som den veke Billström inte har haft kraft att stå emot. Eftergivenheten har varit stor och nu har regeringen fått nog.

Nu har den mer hårdföre biståndsminister Johan Forsells (M) ilsknat till på allvar, eftersom miljard rullningen till vänsterns favoriter, (terrorrörelser som efter Palmes dagar ännu tolkas som befrielserörelser) där korruptionen har flödat. Allt insvept i mänskliga rättigheter, en svepning som nu har stora sprickor.

Kom ihåg mina läsarvänner eller ovänner att när floskler om mänskliga rättigheter flödar då är det något djävulskap på gång och släpp den cementerade uppfattningen om vänsterns godhet och högerns ondska.

Nervösa dagar på UD är titeln på Westerholms artikel som avslutas med:

”….Hur de skall fortsätta försvara Jämtins, Schoris och Söders landvinningar fram tills dess att Morgan Johanssons (S) utlovade återställare kan genomföras efter valet 2026. Med utökad finansiering av Hamas, isolering av staten Israel och annan kravlöshet inom biståndspolitiken.”

Tyvärr verkar regeringen ha glömt Billström när han var migrationsminister under Reinfeldts regering och tvingades pudla när han dristade sig till att nämna volymer på invandringen.

Obs! Varning för blodtrycksstegring hos känsliga läsare.

Så här uttrycket sig Reinfeldt dagen efter:

– Det kan inte vara utgångspunkten. Invandring berikar Sverige. Det är ett väldigt viktigt värde att människor kan komma till Sverige, och det har betytt mycket för Sveriges utveckling, sa Fredrik Reinfeldt i dag…” https://www.svt.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-gar-emot-billstrom-i-invandringsfragan
Visserligen ett uttalande från 2013, men frågan är om han inte har samma uppfattning idag.

Men denne man är ännu idol, precis som Carl Bildt är hos moderaterna. De största skurkarna går inte att komma åt, precis som miljardärerna i skatteparadisen och pedofilnätverkens högsta ledare.

Anals från SvD https://www.svd.se/a/W06Wvd/konflikt-mellan-billstrom-och-forssell-framtrader

Bild från reddit.com Stor besvikelse på UD över Billström och Forsell

En tanke kring ”Den veke Billström får gå, då han fortsatt i vänsterns spår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *