Att vara FN:s jultomte är endast en väg till FN karriär

Ledarsidorna.se med Johan Westerholm skall ha en eloge för sin granskning av svenska bistånd och även pengarullningen till studieförbund.

”Tjänster på chefsnivå inom FN-systemet är högt åtråvärda av flera skäl. Svenska diplomater och politiker har per automatik en fördel i rekryteringsprocesserna eftersom Sverige har en hävdad förtur till de högsta chefstjänsterna i egenskap av stor givare. Med denna förtur följer möjligheter att sätta bland annat den globala biståndsagendan, något Sverige utnyttjat med blandat resultat…..” https://ledarsidorna.se/sa-satte-sverige-den-globala-bistandsagendan/

En FN karriär är mycket lönsam, nästan ingen skatt och åtalsimmunitet skulle nog locka de flesta medborgare, efter en sådan tjänstgöring ligger höga tjänster på rad vid hemkomsten oavsett hur korruptionen har flödat med biståndsmedel.

I denna artikel skildrar Westerholm bravaderna från Ulrika Modéer (MP) som till exempel ordnade en klimatkonferens under 2022 i Stockholm tillsammans med Kenya. Hon tjänstgjorde som biträdande generalsekreterare för UNDP samt chef för dess kommunikation under åren 2018-2024. UNDP är FN:s organ för utvecklingsbiståndet. Skattepengarna flödade utan hämningar. Inte till fattiga och behövande i Kenya utan till en lyxkonferens med seminarier där regeringschefer och höga tjänstemän från FN kunde frottera sig med varandra. Därutöver fick Modéer smak för att hälla biståndspengar över Irak.

”Det är dags för modiga val och brådskande åtgärder. Det är dags för att vi jobbar tillsammans för en hållbar framtid på en frisk och levande planet….” så löd vinjetten inför konferensen, helt efter Agendans hållbarhetsmål, som fick varenda miljöpartist att spinna av välbehag. https://www.globalamalen.se/vad-ar-stockholm50%E2%80%A8/

Tyvärr blev verkligheten en annan, konferensen blev ett fiasko. Magdalena Andersson blev förbannad, eftersom det var bråk på hemmaplan, då MP hade lämnat regeringen året innan 2021. Bara ett fåtal ministrar fick delta. Eftersom dessa godhjärtade MP själar inte kunde sitta i Magdalenas regeringen som tvingades regera med en budget som SD hade varit med och förhandlat fram.

Lika illa gick det för satsningen i IRAK där korruptionen flödade hos FN:s tjänstemän. ”…The Guardian kunde i början på året avslöja att UNDP-tjänstemän krävde en personlig ”kick-back” på 20 procent för att bevilja medel för uppbyggnaden av Irak. Det uppbyggnadsprogram som Sverige varit drivande för.…”

Som Tack för dessa bravader är Ulrika Modéer (MP) i dag Röda Korsets högsta chef….och kanske hon kan återanvända lockropen som tillsammans med hållbarhet och en levande planet…

Hur kan dessa politiker se sig själva i spegeln och varför går majoriteten av folket på dessa lömska lockrop, frågar jag mig ständigt.

Borde inte fler inse vad den humanitära stormakten består av och vilka som ligger bakom.

Bild från biometricupdate.com

Efter detta elände en positiv nyhet AfD i Tyskland blev den stora vinnaren i delstatsvalen i Sachsen och Thüringen.  I Sachsen fick AFD större väljarstöd än vad partierna i Olaf Scholz regeringsallians fick sammanlagt. Inte konstigt att EU med Scholz jagar partiet så yttrandefriheten ryker. https://www.friatider.se/afd-blev-valets-stora-vinnare

4 tankar kring ”Att vara FN:s jultomte är endast en väg till FN karriär

  1. ”Varför ger Sverige så mycket bistånd?
    Det kanske är en ”täckmantel” där pengar även går till hemliga politiska ”semesteranläggningar”! För er som kommer ihåg Transportarbetareförbundets hårdföre ordförande Hans Ericson. Han hade dessutom bott på en hotellanläggning som ägs av Svenska Arbetsgivareföreningen! Och fått resan betald av charterbolaget Scanair, när det begav sig.
    När kvällspressen publicerar bilder på en rökande Ericson vid poolen, endast iklädd badbyxor och sin karaktäristiska kalaskula, blir han fackpamp med hela svenska folket.
    ”Hasse Hoffa”, som transportbasen kallas efter den genomkorrupta amerikanska transportordföranden Jimmy Hoffa.

    Det finns väl ingen som tror att ALLA pengar går enbart till bistånd. De kanske till och med kommer i ”retur” för att fylla på partikassorna eller till politikerna! Ingen som vet ingen som vet var de stygga pengarna tog vägen, ingen som vet ingen som vet!
    https://chef.se/artiklar/36-hasse-hans-ericson-transport-kanarieoarna/

  2. Skatt är rån och bistånd är korruption. Lätt att vara generös med andras pengar, och inhösta lön och godhetspoäng. Riksrevisionen konstaterade för några år sedan att den sextio år långa bidragsverksamheten från Sverige (SIDA) och ett enda afrikanskt land (Zimbabwe?) kostat ca 1 miljard kr årligen i dagens penningvärde, och – hör nu noga – inte hade gjort det bättre! Alltså en svindyr korruption som inte medfört något gott eller bestående. Det enda bestående var svenskarnas åderlåtning i sextio år… Till ett enda land. SIDA vräker ut svenskarnas pengar. Politikerklassen är en svällande parasit, och de omger sig av en gigantisk kader tjänstemän som hittar på djävulskap och försöker legitimera sitt existensberättigande därmed. ’Ju sämre, desto bättre.’

    1. ”…….Politikerklassen är en svällande parasit, och de omger sig av en gigantisk kader tjänstemän som hittar på djävulskap och försöker legitimera sitt existensberättigande därmed. ’Ju sämre, desto bättre.’

      Stöldbegäret från denna parasit ökar ständigt, nu jämrar sig vänstern över blygsamma skattesänkningar. Knappt en hundralapp mer i månaden för en medelpensionär. Bättre vore att lägga ner det korrupta Sida.

      ”Varför ger Sverige så mycket bistånd?
      En mer demokratisk, jämställd, rättvis, hållbar och fredlig värld är bra för alla. Biståndet är också ett viktigt bidrag för att nå Globala målen för hållbar utveckling, som alla FN:s medlemsländer har kommit överens om att vi tillsammans ska nå.” Från https://openaid.se/.

      Lögn, på lögn från Openaid som publiceras information från myndigheter och departement i enlighet med transparensgarantin.

  3. Allt som har med FN att göra är korrupt på ett eller annat vis . Och att våra politiker ger sig i kast med detta system visar på att dess också är korrupta . FN är det ultimata för dem och har så varit sedan Hammarskjölds dagar . Se alla dessa fd politiker som efter tjänstgöring i riksdag eller regering vältrat sig i tjänster från FN och hur de mutat sig till dessa med våra pengar . Pengar som skänkts och utan krav på redovisning !!!
    Mvh Sjöström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *