”Organiserad brottslighet tömmer välfärdskassan”

Det vet alla läsare av denna blogg mycket väl, men det nya är att forskare bekräftar det.

Jag ser flera orsaker främst att det finns för mycket pengar i systemen och den höga invandringen.

Sedan LOV lagen om valfrihet och den fria etableringen öppnade dörren för oseriösa aktörer till välfärdskranen. Överallt ihop vilar moder sol som består av hela landets värdegrundsmarinering, som skett uppifrån över medborgarna huvuden.

BRÅ har mycket motvilligt tvingats erkänna att majoriteten av brotten står den organiserade brottsligheten för, där personer med annan, främst utomeuropeisk etnicitet dominerar. Därutöver utdelas hot om inte socialarbetare tar fram skattebetalarnas plånbok, i respektkulturens namn, som bedragarna uppmanats att behålla. Glöm inte den gamla propositionen 75: 26.

Allt för många som i sitt arbete har skattefyllda plånböcker tillhör vänstern, där individen och rättigheter finns i toppen och skyldigheter ligger i botten. Deras ideologi består av woke och cancell kultur och utstött orkar ingen vara i den vänsterliberala skaran.

Citat från forskning.se https://www.forskning.se/2024/08/20/organiserad-brottslighet-tommer-valfardskassan/?utm_source=Ungapped&utm_medium=email&utm_campaign=20240821

Varje år töms vår välfärdskassa på flera miljarder kronor genom organiserad brottslighet. Finansierar vi gängvåldet med våra skattepengar? (Ja, det gör vi , dvs våra politiker eget tillägg)

Det rinner många miljarder kronor ur statsapparaten i form av offentliga medel och skattepengar som hamnar i fel händer. Det konstaterar Alberto Chrysoulakis, doktor i kriminologi och universitetsadjunkt vid Malmö universitet.
– Även om inte allt behöver vara kopplat till kriminella nätverk, kan man förvänta sig att en viss del är det, säger han. (Eget tillägg; försiktighet med orden måste till så inte anslagen dräneras)

De svenska institutionerna har visat sig vara sårbara för infiltration, korruption och välfärdsbedrägerier, och myndigheter beskriver den organiserade brottsligheten som ett hot mot systemen. Det framhåller Carina Gunnarson, docent i statskunskap vid Totalförsvarets forskningsinstitut.

– Välfärdssektorn är ett område där vi vet att det försvinner mycket pengar.

Miljardtals kronor läcker från välfärden

Ekonomistyrningsverket uppskattade svinnet till följd av felaktiga utbetalningar 2021 till mellan 13–16 miljarder kronor. Det är väldigt mycket pengar som försvinner, helt klart, men det är svårt att bedöma det exakta beloppet….”

Bild från SvD
https://www.svd.se/a/BJ3qev/sex-haktas-i-assistansfuskharvan

————————————————————————————————–

Om någon orkar så finns mängder av artiklar om främst assistentfusket här https://www.svd.se/story/assistansfusket

Nya lagar och regelskärpningar hjälper inte ett dugg.

Politikers makt bygger på hög skatt.

Med 100 000 nya medborgarskap varje år, varav den största delen måste bidragsförsörjas och klanen som därigenom ständigt ökar sin styrförmåga över samhället, så kommer landet att braka ihop.
Vi är redan en god bit på väg med vacklande vård, skola, omsorg och eftersatt infrastruktur.
Miljarderna fortsätter att susa till nazister kring Zelenskys hov i Ukraina, han själv lär ha packat sina väskor till sina lyxboenden i Europa och vägen till skatteparadisen är välkänd sedan länge. För Wallenberg och vår krigstrojka Billström, Kristersson och Jonson är det julafton varje dag.

Bild från regeringen.se

7 tankar kring ””Organiserad brottslighet tömmer välfärdskassan”

  1. Det värsta är att det är ”Trojkorna” som tömmer ”välfärdskassan” betydligt mer, än vad den ”organiserade brottsligheten” ens kommer i närheten av. Kan det bero på att det inte finns något Tjänstemannaansvar?

  2. Trojkan, är inte den en snarlik ”kopia” av Reinfeldt, Bildt och Borg? Vad de uträttade borde väl alla veta med dess konsekvenser på det svenska samhället. Ska det svenska folket 2026 rösta fram en ny trojka som ”är dåligt för Sverige” eller som ”är bra för Sverige! Et blir väl som vanligt att man genom propaganda kan bana vägen för ”valfusk”. Kan inte tänka mig att regeringskonstellationerna sedan 2006 varit folkets vilja, har det varit det medborgare?

      1. Statsminister Ulf Kristersson gör detsamma – och passar på att lyfta utrikesministerns delaktighet i Natoanslutningen:
        ”Hela Sverige har Tobias Billström att tacka för mycket. Tills våra vägar möts igen önskar jag Tobias ett varmt lycka till”!
        Ska de till samma arbetsgivare efter denna sejour!

        Det hela liknar Finlands Sanna Marin! Hon var statsminister mellan 10 december 2019 och den 20 juni 2023. Hon anslöt Finland in i NATO för att sedan avgå. Syftet var väl då fullbordat och förmodligen fick hon rejält betalt för det. Undrar om Tobias Billström får EXTRA betalt för att ha kört över hela det svenska folket? Bäst att avgå i tid i tron att vi kommer glömma hans ”bravader”! Njet, det gör vi inte.

  3. Tack för texten Harriet . Undrar om journalisterna på redaktioner runt om i landet nagelfar dessa stora problem som vi vanliga dessutom betalar via skatten till det allmänna och via presstöd till journalistiken ? Knappast troligt !
    Mvh Sjöström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *