Efter skandalen i Örebro, så passar Birgitta Sparfs Facebookinlägg förträffligt in

Skickat från min gamla och upprörda väninna:

Birgitta Sparf skriver på Facebook:

TOPPEN AV ETT KRIMINELLT ISBERG 

Samtidens Sverige har blivit så absurt att jag måste uppbåda all min intellektuella förmåga för att ens kunna försöka ta in vad som sker. 

Så här säger Simon Andrén, kriminalreporter på Ekot, om 17-åringen som nu dömts till 12 års fängelse för flera mord:

–  Ja, det är en sorglig utveckling, hans liv, får man nog säga. Han är från Somalia och hans storebror hittade till Sverige och han, tillsammans med sin mamma och sina syskon, kom efter storebrodern till Sverige från Somalia. I Somalia hade han det tufft, har han berättat i förhör, och när han kommer till Sverige så fortsätter problemen för honom. 

Men eller hur. Hans storebror begav sig alltså som ett kavat och företagsamt litet barn ensam ut på vägarna, bort från Mogadishu. Och tursamt nog så råkade han hitta till just Sverige. Efter en liten promenad på si sådär 1 062 mil. 

Ännu mera tursamt var att hans mor och syskon också fick flytta hit för att här återförenas med storebror. Däribland också lillbrorsan, som nu alltså dömts till 12 års fängelse för tre mord. 

Jag vågar mig inte ens på en gissning vad hela denna somaliska familj har kostat oss skattebetalare. Jag vet bara att beloppen är enorma, rent groteska. Och eftersom ”problemen” fortsatte för den då 16-årige mördaren fortsatte problemen även för oss. 

Tre helt oskyldiga har mördats, en mor har blivit allvarligt skottskadad och får nu försöka lappa ihop sitt liv, utan sin make och barnens far.

Jag vet att det är helt lönlöst att vilja ställa våra politiker till svars, ändå vill jag också se dem sitta på de anklagades bänk. De ville i all  sin godhet och oändliga människokärlek frälsa hela värden. Det enda de åstadkom var att förvandla vårt tidigare trygga och rika Sverige till ett nytt litet Colombia eller El Salvador. 

De skyldiga har nu dömts för morden, med sedvanlig åldersrabatt. Fattas bara annat. Och jag förväntas vara tacksam över de straff de tilldömts. Och visst, de fick mer än något år på ett HVB-hem som drivs av kriminella. Varifrån mördaren för övrigt valde att avvika från.

Men jag är ändå inte nöjd, eftersom detta rättsfall bara är toppen av ett isberg, fullt av en rå kriminalitet som vi aldrig ens kunnat föreställa oss. Resten får vi ta itu med i morgon, och under all vår återstående framtid.

https://sverigesradio.se/artikel/rekordlangt-fangelsestraff-for-16-arig-trippelmordare-i-vastberga

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/93BrGl/i-dag-faller-domen-for-morden-i-vastberga-och-tullinge

——————————————————————————————————-

Enda möjligheten för att rädda Sverige är att utvisa hela familjen när Muhammed, Amid, Amir etc under 18 år gör sig skyldiga till upprepade grova brott oavsett vilken status familjen har, uppehållstillstånd eller medborgarskap kvittar lika. Skammen inför släkten som ofta finansierat ”promenaderna” är det enda som biter enligt många luttrade poliser.

Jag skulle önska att alla brotts förstående och bortförklarande politiker med deras media följde med.

IVO; svårt att stänga brottsdrivna HVB hem !!! Vi skall alltså handfallna stå och se på när pyromanen tänder på, om och om igen.

Citat: Att stänga ner ett HVB-hem som drivs av kriminella är lättare sagt än gjort. Det menar Anna Carin Nyqvist, enhetschef på Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), skriver TT.
https://omni.se/ivo-svart-att-stanga-ner-oseriosa-hvb-hem/a/xmJw9p

Inte nog med att kriminella har nästlat sig in i hela samhället, nu utbildar de också unga till blivande mördare, på skattefinansierade HVB hem, dvs rekryteringscentraler till gängen med klanen. Kanske kan de få lönebidrag också?

Här håller jag med socialdemokraterna, som tycks ha vaknat till efter vad deras politik ställt till med. Stäng alla privata HVB hem, det är så oerhört svårt att skilja agnarna från vetet.

”……..Det finns idag 654 HVB-hem i Sverige. Av dem drivs 82 procent i privat regi. Socialdemokraterna anser att även de privata hem som fungerar bra bör tas över av kommunerna.
– Myndigheter varnar för att en ökande andel oseriösa aktörer driver HVB-hem. Vi kan inte stillasittande titta på, säger Magdalena Andersson.” https://tt.omni.se/kristersson-kriminella-hvb-hem-maste-stoppas/a/nyLMJx

Därefter har vi oseriösa friskolor och assistent bolag som dränerar välfärden med mångmiljarder. Men statsminister Kristersson vill givetvis inte lägga snubbeltråd för privatisten, nu skall lagändring komma som skall riva sekretesshinder mellan myndigheter och ökad kontroll av HVB hem skall ske. Ytterligare en utredning som lär ta tid. Allt medan 100 000 tusen nya medborgarskap fortsätter att beviljas varje år…

När får svensken nog??

9 tankar kring ”Efter skandalen i Örebro, så passar Birgitta Sparfs Facebookinlägg förträffligt in

  1. Alla inkommande oavsett vilka skäl man har skall väl inte ges medborgarskap!
    När man ger medborgarskap då har man väl cementerat det fasta boendet till att få finnas i Sverige. När man fått den vetskapen finns det ju ingenting som kan förpassa kriminella av alla de sorter till utvisning.
    När man väl erhållit medborgarskapet finns det ju ingenting som kan stoppa klanerna i och med att man använder de som är under 18 år till de grova brotten.
    Man kan helt enkelt komma hit i syfte att begå brott som drabbar hela det svenska samhället, RISKFRITT!
    Om ingen fick medborgarskap skulle inte då utvisningar av alla som begår kriminella handlingar oavsett ålder kunna verkställas omgående.
    Vore inte det en rädsla för att de inkommande som avser att begå kriminella handlingar, genom att man blir medveten om att utvisning sker omedelbart om du skadar den svenska befolkningen och/eller även vårt samhälles välfärd.
    Man ska vara tacksam för den gästvänlighet som Sverige gratis erbjuder istället för som idag har man getts större ekonomiskt stöd än många av befolkningen. Fängelse behöver man inte rädas för eftersom efter sitt straff erhåller man ny bostad istället för utvisning bara du har ett svenskt medborgarskap.
    Alla medborgarskap skall därför återtas för att kunna få ett normalt beteende hos de som är här.
    Istället kommer det 100 000 årligen s.k. asylmottagande med vetskap om att i Sverige blir du försörjd samtidigt som du kan begå kriminella handlingar i ekonomiskt syfte.
    Tänk om alla svenskar som går på försörjningsstöd skulle efterapa de inkommandes beteende!
    Vi svenskar har ju heller inget att förlora på att bli kriminella för vi har ju ett orubbligt medborgarskap och kan falla tillbaka på försörjningsstödet.
    Vad skulle hända om även den svenska befolkningen ägnade sig åt motsvarande kriminalitet som de inkommande tillåts att göra?

    1. Du ställer mycket adekvata frågor som borde få en normal befolkning att vakna, men i Sverige är allt normalt främlingsfientligt och rasism.

  2. I inlägget finns ett par bra förslag, det finns så mycket mer att göra. Man kan börja med att ha medborgarskapet på test i 10 år, första generationen får inte rösta eller ta jobb med samhällsviktig funktion ex polis, militär, chefsjobb osv, ta bort allt vad bidrag heter är man inte självförsörjande och bidrar med skatt då har man helt enkelt inget att tillföra och då ska man utvisas, inga möjligheter till ”semesterresor” till hemlandet, livstidsutvisning av hela familjen i två generationer om någon av dem begår brott, lära sig svenska, svenska normer och värderingar men även ta till sig av vår kultur och tro.

    Detta är absolut inga högt ställda krav med tanke det dom får i utbytte, såsom fri skolgång, möjlighet att läsa vidare utan kostnad, fri sjukvård, fri äldrevård, pension, fred, demokrati och yttrandefrihet.

    Skulle nu inte detta passa de som vill komma hit, då finns det väldigt många andra länder som dessa människor kan åka till. Vi behöver inte dessa utan de behöver oss och då måste det kosta för dom och då måste man ställa krav! Facit av dagens integration, invandring det har vi redan och det är en skrämmande verklighet som öppnar sig för oss svenskar.

    1. Dessa dina normala krav är helt förkastade i detta onormala land. Där krav är en kränkning med diskrimineringsmannen på språng.

  3. Skall nog mycket mer till för att gemene medborgare skall agera . De vill helst surfa vidare i sin tillvaro utan att störas av de problem som Sverige dras med .
    Mvh Sjöström

    1. Att gemene svensk skall vakna och ut på gatorna för att protestera har jag gett upp hoppet om.

    2. Och hellre offra sitt land och nästkommande generations trygghet, än att riskera bli kallad rasist av den vänsterextremistiska, kvasiliberala hegemonin, genom att yppa en invändning mot sin egen och nationens utplåning…

  4. Sluta rösta på klägget. De uppfyller inte sin del av ansvaret och plikt, då skall de inte ha mandat att styra vårt tidigare fantastiska land. Samt fylla på sin personliga plånbok. Halvera deras förmögenheter som en straffskatt de orsakat etniska svenska medborgare.

Kommentarer är stängda.