Antiklimax – en broschyr från S som vände på alla stenar för att stoppa gängkriminaliteten

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Teresa Carvalho, från Norrköping gav ansikte till vad som från och med nu går under benämningen Östgötaklimax, skrev Peter Wennblad i en SvD ledare, som är värt att återge utanför åsiktskorridoren. https://www.svd.se/a/VzgeoV/s-och-teresa-carvalho-vande-pa-alla-stenar-och-fann-en-broschyr

Citat
”….Teresa Carvalho, sammankallande i S arbetsgrupp för att knäcka gängkriminaliteten, inledde pressmötet med att proklamera hur innerligt hon hatade våldet, mördandet och cynismen i den svenska gängmiljön. Rösten var nära bristningsgränsen.
Efter denna retoriska stegring vände hon sig till justitieminister Gunnar Strömmer (M).
Rummet höll andan. Och så plockade Carvalho fram den så kallade nyheten. Den gnistrande pärla som hennes arbetsgrupp hade hittat under en av alla tiotusentals stenar som det socialdemokratiska partiet har vänt på under de senaste åren.
En broschyr. 
För att bryta nyrekryteringen till gängen måste regeringen skicka ut en folder till alla hushåll med barn i skolåldern, krävde Carvalho.
Riksdagsledamoten från Norrköping hade just gett ansikte till vad som från och med nu går under benämningen östgötaklimax…..”

—————————————————————————–

Min enda protest som östgöte är att skribenten kanske har blandat ihop landskapen, jag har bara hört talas om västgötaklimax, vilket innebär ett antiklimax, ett platt fall där man hade förväntat sig en stegring’. Man använder det alltså när uppbyggda förväntningar kommer på skam.

Det dröjde inte många minuter innan detta platta fall från S fick hån och smädelser på sociala medier och tom från deras eget husorgan Aftonbladet. Där nyhetskolumnisten Oisin Cantwell beskrev stämningen på onsdagens presskonferens, i en artikel med rubriken ”Gängen mördar och S satsar på en broschyr”. https://www.friatider.se/s-stoppa-skjutningarna-med-en-broschyr-som-heter-gangsnacket

Vid närmare granskning av stoppa kriminalitet broschyren har invandrare blivit ljusa svenskar. ”… I broschyren gör man sitt bästa för att låta påskina att svenska ungdomar skulle utgöra en betydande andel av dem som lockas in i gängen och blir kriminella…” https://samnytt.se/svenska-ungdomar-utmalas-som-kriminella-i-polisens-gangbroschyr

Med sluta skjut armband kring handleden och med denna broschyr i fickan så kan du känna dig trygg….

Hur korkade kan politiker bli med dessa ständiga rekord i inkompetens, ljusår från verkligheten?

Bild från artikeln i Fria Tider © Polisen/Faksimil

Johan Westerholm från ledarsidorna.se ger en klok analys av förfallet från hans eget parti, socialdemokraterna. Skuldbeläggning och bortförklaringar, där allt dåligt som deras politik åstadkommit är någon annans fel. https://ledarsidorna.se/s-lika-tomt-som-i-en-fanriksskalle/

När Danmark gick till storms mot Sverige som beskrevs som ett skräckexempel på misslyckad integration och brottsbekämpning, när svenska barnsoldater utför fler brott på export, svarade Magdalenas gullgosse Ardalan Shekarabi med kraft.

Hör och häpna, det är Danmarks fel att barnsoldater rekryteras dit.!

Vilket Westerholm liknar vid vänsterns bortförklaringar vid brott som våldtäkt och ungdomsrån. Det är brottsoffrets fel att ha klätt sig utmanande eller rört sig i områden där kriminella råkar befinna sig. De har försatt förövarna i frestelse. Och är därmed klandervärda. 

Slutklämmen är att dagens socialdemokratiska parti är lika tomt på tankar och idéer som det ekar i en nybakad fänriks skalle.

För er som orkar ta del av mer politisk naivitet rekommenderar jag Patrik Engellaus förklaring till politikers oförmåga att stävja invandrarkriminaliteten.

Citat från https://detgodasamhallet.com/2024/08/17/patrik-engellau-vem-formulerar-kriminalitetspolitik/

”…Man kan sedan länge dra slutsatsen att dessa människor aldrig kommer att formulera en verkningsfull politik. Skälet är i grunden att den sorts politik som skulle behövas inte är förenlig med makthavarnas politiskt korrekta ideologi. Det handlar om deras självbild, deras vilja att värna svensk politiks affärsidé om att vara en humanitär stormakt och i sista hand om deras jobb. De kommer aldrig att ta verkningsfulla beslut utan koncentrerar sig på meningslösa broschyrer, grillfester med buset och tafsa inte-armband….”

Hur dessa politiker kan få en majoritet av folkets röster övergår mitt förstånd!

10 tankar kring ”Antiklimax – en broschyr från S som vände på alla stenar för att stoppa gängkriminaliteten

  1. Idag kom man fram till den senaste skjutningen i Örebro där: ”Polisen uppger att ett automatvapen kan ha använts vid helgens skjutning i Markbacken. Det är utifrån uppgifter om hur det lät samt antalet tomhylsor på platsen som gör att polisen tror det”.
    Sett till straffsatserna kommer väl alla klanerna snart ha automatvapen! Eller vad tror den blåögde svensken? Tydligen är det försvarsautomatvapen som VI övriga kan behöva.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/polisen-om-skjutningen-i-markbacken-tyder-pa-ett-automatvapen

  2. Det må så vara men varför inser de inte att döden kan finnas runt det egna ”hörnet”, politiker som hos polisen? Måste det till att klanerna mördar politiker av dignitet innan man beskyddar även oss?
    När man läser om straff för olaga vapeninnehav då undrar man varför skaffar inte alla ett försvarsvapen? Den som uppsåtligen innehar ett skjutvapen utan att ha rätt till det eller överlåter eller lånar ut ett skjutvapen till någon som inte har rätt att inneha vapnet döms för vapenbrott till fängelse i högst ett år. Om brottet är grovt döms för grovt vapenbrott till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.
    Straffsatsen är ju rent absurd. Inte undra på att illegala vapen flödar in i det ”humana” Sverige! Tänk om alla svenskar skaffar sig ett illegalt vapen, kan klanerna bli utrotade då? De växer oh växer men finns det inget slut? Hur kan man bli POLIS och tro att man uträttar något för samhällets bästa. Pengar stoppas in i polisverksamheterna, men deras intresse att hålla sig undan från att bli beskjutna är väl större än att få en ”kula” i sig. Det är väl därför som brotten ökar istället för att minska.

    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=3cad9cc1a9da8ec0&q=Vad+r%C3%A4knas+som+olaga+vapeninnehav%3F&sa=X&ved=2ahUKEwiqyqD9_YOIAxXoKhAIHWr1MfkQzmd6BAgREAY&biw=1280&bih=587

  3. Varför inte ge alla som är under 18 år det straff som en vuxen skulle ha fått.
    Till exempel om en 14 åring begår ett mord då får han livstid alternativt annan strafform om denne ungdom berättar precis allt vem eller vilkas ärenden han har gått och varför m.m. Uppgifterna skall styrkas med råge. De bakomvarande skall sedan ges livstid. Ungdomar vet att de kommer lindrigt undan vid upptäckt om de mördar någon. Men om de inte får det utan får livstid för mord, då lär de nog ”prata av bara fan” om det så tar en vecka eller några år av livstidsstraffet! När ryktet spridit sig att är du ung och mördar någon och att du får livstid, då anlitar man inga ungdomar längre för då är risken STOR att anlitarna blir de som får livstid.
    Etableras detta bland ungdomar då vet de vad som väntar och det är väl nog så avskräckande om något. Sedan har vi de politiska försvararna som alla förmodligen tycker att så kan man inte behandla barn! Men att de mördar och får straff på en öppen anstalt i något år det går bra och anses säker att det är det som är det humanaste. Offret då! Oavsett offrets tillhörighet borde inte gängrekryteringen för de under 18 år ha större chans att upphöra. Den broschyren vore väl något med en snabb lagändring inbakad.

    1. Ett mycket bra förslag, som dock ger det feminiserade rättsväsendet kalla kårar.

  4. Hur politikerna får majoriteten av folks röster ? Folk är på samma nivå som de politiker de röstar på och vill ha som sina ledare ! Åkte runt lite i Belgien och Holland nyss och de har precis samma problem där som här med politiker , msm , reklam , brottslighet mm .
    Mvh Sjöström

  5. ”Hur dessa politiker kan få en majoritet av folkets röster övergår mitt förstånd!”

    Det övergår nog allas förstånd!
    Det närmaste man kan komma är väl när avvikelserna vid rösträkningarna, sedan 2006, ”svänger” så pass mycket att det inte speglar det svenska folkets syn på de slutresultat som presenteras vid riksdagsvalen.
    Dessutom ”bränns” alla tidigare valsedlar efter det nästkommande valet.
    Vad säger den svenska grundlagen om detta demokratiövergrepp?
    Det finns alltså ingen historik att tillgå över vad de ”riktiga valsedlarna” har att säga. Om det förekommit oegentligheter så har man sett till att ”valfuskbevisen” gått upp i rök!
    Det närmaste skälet till detta förbränningsförfarande är väl att ”några” ägnar sig åt detta kontinuerlig. ”Valfusk” verkar mer och mer troligt på grund av valsedelsförbränningen.
    Är dess syfte till att skapa den regeringssammansättningsstruktur som några avser skall skapas utifrån det egna syftet vid den ”kommande” regering sammansättningen?
    Val efter val, hoppsan sa.

    1. Samtidigt bröstar sig Sverige och förfasar sig över andra länders valfusk, som de själva har fallenhet för i hela valprocessen, inte minst vid rösträkningen, som på valkvällen avstannar då och då.

    2. Glömde tillägga om utlandsröstningarna vid ambassaderna liksom poströsterna om de kommit till för att kunna obehindrat från insyn, ”justera” eventuella små procentuella avvikelser så inget av de ”befintliga” partierna ska eller kan åka ut ur riksdagen. Det vore väl hemskt om det skulle komma in nya partier som får insyn på bekostnad att andra partier hamnar under spärren. Egentligen skulle väl bara de valröster som lämnas in i vallokalerna endast vara de som är giltiga och som avgör den procentuella partifördelningen. Vill man rösta då skall väl detta ske på valdagen i vallokalerna. Alla som är utomlands borde inte ha valröstmöjlighet liksom förtidsröstningen eller poströstning. Alla dessa s.k. eftersläpande inkommande valröster, kan de användas till att manipulera valutgången? Används de som en ”säkerhetsventil” för att i efterhand få det slutresultat som passar ”blockpolitiken”?

  6. Kör Ardalan Shekarabi sitt eget race?

    ”Efter att Ardalan Shekarabi, Socialdemokraternas rättspolitiske talesperson, anklagat den danske justitieministern för “lillebrorskomplex” rivs gamla sår upp igen efter en tids mer normala bilaterala partirelationer. De svenska socialdemokraterna har sedan 2015 anklagat sitt danska systerparti för att föra en rasistisk politik på migrationsområdet, något som nu rivs upp igen efter flera års reparationsarbete. Det kan inte uteslutas att Magdalena Andersson och Lawen Redar måste börja om från början igen med relationerna med Danmark….”
    https://ledarsidorna.se/socialdemokraternas-danska-komplex/

Kommentarer är stängda.