Billström har tröttnat på ”svenskar” i Libanon, men socialdemokraterna protesterar, valboskapen måste räddas

Trots upprepade uppmaningar från regeringens sida om att omedelbart lämna arablandet befinner sig fortfarande drygt 8.000 svenska medborgare i Libanon. Nu stänger Sverige sin ambassad i Beirut och hänvisar dessa personer till andra EU-länder för hjälp...”https://www.friatider.se/regeringen-slutar-hjalpa-svenskar-i-libanon

Men givetvis protesterar vänstern med Morgan Johansson (S) som talesperson

Socialdemokraterna riktar kritik mot regeringen och kräver att regeringen påbörjar ett samordningsarbete för att evakuera från krishärdar. Ett samordningsarbete som inleddes och fördjupades under just Socialdemokraternas tid vid makten vilket innebär även omfattande subventioner för de som trotsar eller negligerar UD:s reseråd. Socialdemokraternas utrikespolitiske talesperson Morgan Johansson är kritisk till att Sverige valt att stänga ambassaden i Beirut, Libanon. Johansson menar i sin kritik i DN att
– Därmed överlåter man ansvaret för alla de svenskar som finns i Libanon till andra länders ambassader. Det tycker jag är anmärkningsvärt. Sverige bör samordna med andra EU-länder och andra nordiska länder för att kunna ha en plan för en eventuell evakuering.…” https://ledarsidorna.se/sa-fungerar-sveriges-evakueringsarbete-vid-internationella-kriser/

Varför de ska evakueras begriper jag inte. Andra svenskar hörsammar UD:s uppmaning och tar sig i tid hem själva när krig hotar, men inte vänsterns valboskap.

Självklart kan inte den omfamnade valboskapen ta eget ansvar för hemresa. Här ska storebror bädda in dem i bomull från vaggan till graven. Dubbla medborgarskap är ett otyg som möjliggör öppen bidragskran oavsett var de befinner sig. Tänk så härligt att få komma till ett land som ger förturer och bidrag utan minska motprestation. Ett land där makthavare lägger sig platt för deras destruktiva religion och kallar etniska svenskar för rasister så fort de öppnar munnen om särrättigheter och orättvisor.

Det är bara att åka ut till Arlanda och preskribera det svenska medborgarskapet i köerna till Emirates, Qatar Airlines, Turkish Airlines så är det klart. Att semestra i hemlandet som de flytt ifrån borde räcka som grund.

– Vi har tydligt och återkommande förklarat att svenskar som trotsar avrådan inte kan räkna med hjälp vid ett ytterligare försämrat läge, säger utrikesminister Tobias Billström (M) till Ekot, som äntligen tycks ha vaknat till.

Bild från Emirates

Redan nu publiceras tårfyllda reportage om hur svårt det är att lämna vänner och släkt. En del har också etablerat sig som företagare, med medborgarskapet tryggt i fickan.

6 tankar kring ”Billström har tröttnat på ”svenskar” i Libanon, men socialdemokraterna protesterar, valboskapen måste räddas

  1. Idag: ”Socialdemokraterna riktar kritik mot regeringen och kräver att regeringen påbörjar ett samordningsarbete för att evakuera från krishärdar”!
    2004: När Göran Persson var statsminister och ansåg att kritiken ”är graverande för Lars Danielssons del” och beklagade avgången. Lars Danielsson och UD:s högste tjänsteman Hans Dahlgren har helt ”motstridiga versioner” om sina telefonkontakter under katastrofen när den Thailändska Tsunamin inträffade. Vad jag kommer ihåg hade väl Lars Danielsson jouransvaret över hjälp till de svenskar när den Thailändska Tsunamin eller som kallade det ”Flodvågskatastrofen” i Thailand på annandagen 2004! Än idag har vi inte fått reda på sanningen om vad den helgansvarige vid katastrofer Lars Danielsson sysslade med när Tsunamin inträffade. När man sedan läser om att ”Formellt är Lars Danielsson tjänstledig från UD och kan göra anspråk på en tung ambassadörspost, förutsatt att regeringen Persson sitter kvar efter valet”. Det är det här som är det fina med att det finns inget Tjänstemannaansvar. Varför ska vi behöva ta ansvar när inte tjänstemän behöver det, politiker? Släng LAGEN i väggen.
    DÅ: Uttalande från Lars Danielsson, ”Inte vårt ansvar att flyga hem svenska”!
    Att beakta ovan i jämförelse med rådande politiska utspel av idag:
    Om Billström har tröttnat på att hjälpa svenskar, men får sitta kvar medan Lars Danielsson fick avgå! Vari ligger skillnaden att inte även Billström med bihang bör avgå? Billström kanske även han vill ha ”en tung ambassadörspost”.

    https://www.svd.se/a/43d32ddc-8399-3df9-a779-c01aba44b6fa/slutet-for-lars-danielsson
    https://www.dn.se/nyheter/sverige/lars-danielsson-inte-vart-ansvar-att-flyga-hem-svenskar/

  2. ”Vissa” inkommande måste betala 10 % av vad de kommer över I Sverige till det lands regering man kommer ifrån. Ett slags missionärsekonomiskttvång, som ger de dubbla medborgarskap för att återkomma när de fyllt sina fickor till ett ekonomiskt bekymmerfritt liv, från det land de kommer ifrån. Alla blir nöjda utom vår svenska välfärd. Fast nöjdast är väl våra politikers ”uppdragsgivare”.
    På 1990 talet fick man årliga hemresor till Bosnien m.fl. för att utröna om de kunde återvända! Det fanns väl inget att återvända till utan man tog den årliga ”semesterresan”, för den betalades ju av skattebetalarna! Valboskapen, har den någon ände?

  3. Vill man åka tillbaka till sitt hemland då kan man stanna där!
    Varför ska de ens ha en möjlighet att dubbla medborgarskap?
    Varför ska Sverige betala för deras resor till sitt hemland?
    Är det ”lugnt” i deras hemländer då kan de med lätthet flytta hem igen, eller är det alla bidrag som lockar här i Sverige?
    Varför ska Sverige ens behöva trycka upp information på arabiska, kan man inte svenska då får man skylla sig själv/var finns finns eget ansvaret att vilja lära sig svenska?

    Dessa lustresor till deras hemländer måste få ett slut, söker man asyl i Sverige då ska man stanna här. Ska man tvunget ut och resa så finns det många andra länder att åka till och själv betala resan. Det känns väldigt underligt att kunna åka tillbaka till sitt hemland som man en gång ”flydde ifrån”, frågan är vad de egentligen flydde ifrån?

    Visst är det så att socialdemokraterna gör allt för att få hem sitt valboskap, konstigt vore de annars. De som röstar på sossarna utgör säkert 80% invandare och här handlar allt om bidrag. Ingen annan lockar så mycket med bidrag som sossarna gör, allt för att de ska rösta på dom. Att det är skattepengar skiter sossarna i utan här handlar allt om röster.

    1. Ja, visst är frågan vad de egentligen flydde ifrån?
      Fick svaret en gång av en ung kvinna som önskade bidrag till hemresa från landet hon flytt ifrån, ”att det var inte krig där….” så det var helt riskfritt att hälsa på släkten. Majoriteten är ekonomiska migranter, de får bidrag och betalar med röda röster.

  4. Jag såg igår en rubrik i svensk MSM om att Danmark skärper gränskontrollen mot Sverige, som en följd av att ett antal ”svenskar” begått våldsdåd, sprängt och haft sig… Undrar vad som menas med ”svenskar”… Kan det vara såna däringa färgstarka, ’nya svenskar’ i första, andra eller tredje generationen?

    Det som är dåligt hos dem, ska smetas över på oss. Det som är gott hos oss, ska tas ifrån oss. Sådan är socialismen.

    1. Tack för dina sista rader som värmde gott!
      ”…Det som är dåligt hos dem, ska smetas över på oss. Det som är gott hos oss, ska tas ifrån oss. Sådan är socialismen!”

Kommentarer är stängda.