OS i Paris – förbud att filma kvinnor på ett sexistiskt sätt – men inget om att kränka kristna

Kameramännen som jobbar vid Paris-OS har fått nya riktlinjer från chefen för sändningsbolaget: Sluta filma kvinnor på ett könsstereotypt och sexistiskt sätt. meddelade Kvartal den 29 juli.

Tyvärr fanns inget förbud att kränka kristna. De skall tåla allt. Med en osmaklig parodi under invigningsceremonin på den sista måltiden med Jesus och hans lärjungar.

Efter terrordådet mot satirtidningen Charlie Hebdo, som inte förstod att det är livsfarligt att skämta om muslimer med islam, så lade sig Macron med OS-ledningen platt på rygg för att visa sin underdånighet inför islam.

Ropet ”Je suis Cahrlie Hebdo” är bortglömt och nedtystat sedan länge. Nu gäller det att om och omigen vända den andra kinden till.

Kanske var det ELisabeth Olssons fotomontage Nattvarden från 1998, där Jesus firar nattvard med en samling transor som ingick i den omdebatterade utställningen ECCO Homo, som gav inspiration?

Fotomontaget 1/3 såldes på nyligen på Bukowskis för 230 000 kr. Nu står gay och queer konst högt i kurs, vilket bara speglar den HBTQ vurmande politiken.

Bild från SR.

Ett fotomontage som väckte religiös vrede, men ingen terror, inga mord skedde som när kränkta islamister är igång. Vid Charlie Hebdo mördades 12 journalister och 11 skadades, men det tycks vara bortglömt i Frankrikes huvudstad. https://www.qx.se/noje/kultur/264607/elisabeth-ohlsons-nattvardsbild-saldes-till-rekordpris/

Tanken att skildra utstötta ligger konstnärer varmt om hjärtat, fast numera ingår HBTQ rörelsen i maktens boning. Statsminister Kristersson får nu åter sätta upp prideflaggan på Sagerska palatsets balkong. Den passar förträffligt in i globalisters plan att skrota familjen, med pappa, mamma och barn. De är nu dagens offer som inte attraherar konstnärskapet.

Reaktionen på nyhetsbloggar och på X har varit stor.

DGS har sammanfattat några https://detgodasamhallet.com/2024/07/29/hittat-pa-natet-handlar-om-vasterlandets-sjalvdestruktivitet/ där den översta bilden, från invigningen kommer. Foto: Montage X

Här är några;

”I Charlie Hebdos stad, där fransmännen inte vågar håna islam, är det coolt att håna kristna så man får behålla huvudet.”

”Föreställ er att de hade avbildat fredens profet på samma sätt…”

”Det här handlar inte om kristendomen utan om västerlandets vurm för självdestruktivitet”

”Kan vi göra detsamma med en bild av islam nästa gång?”

Vi får inte glömma hur Lars Wilks Rondellhund fick många inom den korrekta eliten att ta avstånd, att såra islam var plumpt och fult, precis som att bränna Koranen, men mot kristna är det bara anständigt, korrekt och fint.

Jag håller helt med DGS som i rubriken konstaterar att Innehållet bara  ”Handlar om västerlandets självdestruktivitet”

För er som vill veta mer om Elisabeth Olsson finns ett mycket positivt reportage från Kyrkans tidning, rödfärgad som den är, då allt fler med tro lämnar den. Nu förbereder hon sig för sin sista utställning om döden, själv svårt sjuk med cancer. https://www.kyrkanstidning.se/kultur/jag-ar-nojd-med-det-jag-astadkommit

4 tankar kring ”OS i Paris – förbud att filma kvinnor på ett sexistiskt sätt – men inget om att kränka kristna

  1. ”Kameramännen som jobbar vid Paris-OS har fått nya riktlinjer från chefen för sändningsbolaget: Sluta filma kvinnor på ett könsstereotypt och sexistiskt sätt.”

    Väldigt trångsynt, binärt fördomsfullt synsätt. Hur vet vi att ”kvinnor” är kvinnor och ”Kameramännen” är kameramän?

  2. Nu när denna kvinna drabbats av en dödande sjukdom skall alla i hennes närhet dela bilden av döden. Vad hon inte fattat är att döden är en självklarhet i och med födelsen, detta under har gått henne förbi. Hoppas hon blir lycklig efter sin död med foto av händelsen.

    1. En god sammanfattning av signaturerna Mn och Sjöström.
      Vi föds och vi dör och däremellan får vi gå i både livets uppförsbacke och nedförsbacke. Det spektakulära ger uppmärksamhet ända in i döden.

  3. Så bra att Olsson är nöjd med vad hon åstadkommit . Är vi andra det , har hennes gärningar tillfört något eller är hon en konstnär som lever på kulturens bidrag ? Kristersson skall enbart företräda med svenska flaggan , han är statsminister för oss alla och skall inte hålla sig med olika attribut från dag till dag . Vindflöjlar sitter ute i det fria och skall inte sitta i riksdag och regering .
    Mvh Sjöström

Kommentarer är stängda.