Blir kampen jämn mellan Trump och Harris?

Strax efter mordförsöket så skrev statsmedia motvilligt att valet redan var klart med Trump som USA:s nästa president.

Men ny börjar tongångarna skifta till Harris fördel. Självklart vill våra vänsterliberala tidningar dra sitt strå till stacken och lyfta fram den ljugande och brottsbenägna Donald Trump enligt Harris, vilket blir den röda tråden i hennes kampanj, som nu har medelklassens röster som mål.

”När medelklassen är stark är USA starkt” var hennes slogan i det första kampanjmötet i Milwaukee, Wisconsin.

Enligt en ny opinionsundersökning av Reuters/Ipsos. har Harris nu 44 procent av väljarstödet, mot Trumps 42 procent. För en vecka sedan låg de lika på 44 procent. Att hon kommer att nomineras till Demokraternas presidentkandidat på konventet i Chicago den 19 augusti råder inget tvivel om.

Jag kan tänka mig hur både Ulf Kristersson (M) och Magdalena Andersson (S) håller tummarna för Kamal Harris. Med fri abort och bara hänsyn till kvinnans kropp, fortsatt väljarimport, rädda Ukraina, klimatet och med förödande identitetspolitik är hon deras favorit, men för syns skull mumlar statsministern motvilligt att respektera den som amerikanarna väljer till president.

Men demokraternas ideologiska förskjutning vänsterut kan bli Trumps huvudargument och hjälpa honom att åter bli president. Den vita arbetarklassen har fått nog av woke, HBTQ, invandring och klimatalarm. De vill ha jobben åter och väcka upp städerna i hela rostbältet som tvingats sova sedan stålkrisen under 70-talet, då globaliseringen tog fart med jakt på låga löner i Asien. Då går Trumps handelshinder hem.

Kanske kan Robert Kennedy Junior hjälpa Trump till seger?

Om han accepterar en roll i Trumps administration, när det handlar om sjukvårdsfrågor. Enligt uppgifter strävar RFK efter nationell enighet och har under lång tid med högt uppsatta företrädare för Demokraterna försökt diskutera hur man ska kunna ”föra tillbaka partiet till sina rötter” – men utan att få något gehör för detta. https://nyadagbladet.se/utrikes/rfk-kan-fa-roll-i-trumps-administration/

Rötterna har partiet själv dragit upp, när de anammat akademins woke epidemi, Hbtq med förödande identitetspolitik allt inramat i mänskliga rättigheter från FN som främst vänsterliberaler styr. Samma utveckling, dvs avveckling av nationalstatens kultur med traditioner har skett i övriga västländer, som arbetare har skapat under generationer.

Inte konstigt att de är förbannade. De, liksom jag själv, skiter fullständigt i svart målning och rasiststämplar från självgoda demokrater som svävar ovanför verkligheten och arbetare älskar Trump som talar deras rättframma klarspråk, utan diplomatisk finlir och floskler.

Och med woke marinerade Kamala Harris så är nog RFK:s förhoppning att demokraterna skulle komma tillbaka till rötterna helt utsiktslös.

Harris måste nu ställa ökade krav på Israel och Hamas till vapenvila, förhandlingar och tvåstatslösning hon anser att Israel har rätt att försvara sig mot Hamas, men det spelar roll hur man gör det och Trump måste förverkliga sitt löfte om fred i Ukraina på 24 timmar om han blir president. Nu fylldes hans kampanjkassa på med en miljard av Netanyahus bröder. De har inte glömt hur han flyttade den amerikanska ambassaden till Jerusalem och erkände staden som Israels huvudstad året efter att han hade blivit president 2016.

Fortsättning lär följa mellan frihet och kaos och att rädda eller förlora Amerika.

Hur stora förändringar det egentligen blir tvivlar jag på. Den djupa staten, kapitalförvaltare med dess oligarker kommer oavsett president att styra, men jag skulle ändå välja Trump som försöker röra om i den korrekta woke-grytan.

Vad han tänker göra åt avdollariseringen återstår att se. Där kriget i Ukraina givit FED en bumerangeffekt. Så fred inom 24 timmar är nog den bästa åtgärden, för att stärka den fallande dollarn om inte ett nytt mordförsök iscensätts innan valet den 5 november.

Bild från WNEP

Källor;

4 tankar kring ”Blir kampen jämn mellan Trump och Harris?

  1. Hur det valet kommer att gestalta sig ska bli intressant att följa frampå höstkanten . Har svårt att föreställa mig att Harris är kapabel att matcha Trumps svada . Hon har ju inte synts eller hörts i någon större utsträckning mig veterligen . Är hon så duktig som det helt plötsligt framhålls ? Trump har varit i farten konstant sedan kampanjen -16 och bör ha vinden med sig . Men man vet ju inte , pengar styr och de 2% av befolkningen som sitter på största delen har en plan .
    Mvh Sjöström

    1. Med uppbackning av MSM och löften om gratisluncher och fortsatt växande statsskuld, kanske kryddat med ytterligare riggat val som den slutgiltiga garanten, kan kacklet Kamala möjligen kamma hem presidentvalet. Kan komma fler mordförsök eller fula trick att undanröja Trump. Eller varför inte helt enkelt ställa in valet och sitta på övertid, precis som Zelensky i USA:s femtiförsta stat, Ukraina?

  2. ”Blir kampen jämn mellan Trump och Harris?”

    Kamala is one cackle away from defeat… Eller inte. Med MSM, Big Tech och mordförsök samt det riggade valet 2020 så har vi omständigheter som ser ut som en tanke, för ytterligare en blåsning av demokratin. Politiken är en grotesk fars, i en höttande och grimaserande pajasvärld.

    1. Håller helt med dig. Jag är rädd att demokraterna åter fuskar hem valet med alla sina Trump hatare.

Kommentarer är stängda.