Det är skillnad på lort och pannkaka, som också passar på president-kandidaterna i USA

Det är ett gammalt ordspråk och talesätt, som användes om orättvisor i samhället, när man gjorde skillnad på fint folk och fattigt folk.

I USA är den vita arbetarklassen Trumps största supporters, som beskrevs som beklagansvärd lort enligt den demokratiska eliten med Hillarys bevingade uttalande, som bidrog till att hon förlorade valet 2016 mot Trump.

Numera har alla lika värde som är det befängda mantrat uppifrån, ingenting kunde vara mer felaktigt. I FN:s deklaration om mänskliga rättigheter talas det om att alla människor skall behandlas med värdighet/dignity, men någon tokstolle i Sverige översatte det till lika värde, vilket förvandlades till en moralisk epidemi. Det passade den humanitära stormakten förträffligt.

Jag upprepar att vi alla har ett – existentiellt värde i vårt människoblivande med likhet inför lagen, som rättsväsendet bryter mot nästan dagligen beroende hur vindarna från den politiska eliten blåser.
Sedan har vi ett
funktionellt värde, vad vi betyder och gör som samhällsmedborgare, men i vårt bidragsparadis så talas det tyst därom.

Nu ett exempel på skillnad i rättsväsendets bedömningar, där allt fler ser politiska nämndemän som en fara.
De sitter fast i ideologi i stället för objektivitet.

Signaturen TT vill uppmärksamma skillnaden i behandling av författaren Håkan Nesser och affärsmannen, skattesmitaren Hans Thulin .

Hej, Harriet.

Kapitalet och politiker, har de någon själ överhuvudtaget?

Under Reinfeldt eran tillät exportkredit (har för mig att det då hette exportrådet) att sekretessbelägga uppgörelsen med Hans Thulin. Han fick betala en ”smärre” summa, sedan var alla hans skulder BORTA. Han var skyldig staten i form av skatt på 179 miljoner när det framkom i de s.k. Panama pappren. Ett 70 tal svenskar fanns också med men uppgifterna om de försvann! Som vanligt.  

När man läser om Författaren Håkan Nesser som dömdes av Svea hovrätt till 1,5 års fängelse för tre fall av grovt skattebrott. Då vet man att det är skillnad på folk och folk.

https://www.svt.se/kultur/hakan-nesser-overklagar-fangelsedom-till-hd

När Affärsmannen Hans Thulin lämnade Sverige 1989 med över hundra miljoner i skulder. Pengarna har han gömt i ett skatteparadis, avslöjar tidskriften Fokus. Så sent som i januari i år hade Thulin en (skatte)skuld till statliga Svensk Exportkredit på 179 miljoner kronor. Därefter har Svensk Exportkredit dragit tillbaka sina krav, men vill i dag inte kommentera detta varken till Fokus eller SVT.

Efter miljardkonkursen på 1990-talet försvann fastighetsklipparen Hans Thulin från offentligheten – men jagas fortfarande av Kronofogden.

Skulden som Thulin hade till Nyckeln AB var på 1,1 miljarder kronor – den löste han för två miljoner.

Han var en av Sveriges rikaste män och levde ett extremt lyxliv med konst och dyra bilar. ■ ■ Efter miljardkonkursen på 1990-talet försvann fastighetsklipparen Hans Thulin från offentligheten – men jagas fortfarande av Kronofogden. ■ ■ Expressen kan nu avslöja att Thulin bor i en lyxvilla i Rio de Janeiro i Brasilien och för några år sedan sålde han ett hotell för 360 miljoner..

https://www.svt.se/nyheter/fastighetskung-hade-hundrataljs-miljoner-i-skatteparadis

https://www.expressen.se/nyheter/thulins-hemliga-lyxliv-och-gomda-miljoner

———————————————————————————————————–

Håkan Nesser bild från vangavan.se

Nu är det rättsväsendet som knackar på hans dörr. Tydligen är det stor skillnad på en deckarförfattare och en stenrik affärsman med regeringskontakter.

Bröder har alltid ilat till bröders hjälp. För 28 st frikändes i Panama läckan! https://www.svt.se/nyheter/utrikes/28-frikanns-i-mal-kopplat-till-panamalackan

———————————————————————————–

I vänsterns /demokraternas ögon har alltid Trump varit ”lort” och de själva med Biden/Harris ”pannkaka”, men till slut tvingades Joe Biden att slänga in handduken i går. Vice president Kamal Harris blir förmodligen vald till demokraternas presidentkandidat, så Bidens kampanjkassa kan förbrukas, men hon är inte omtyckt i alla led och givetvis inte av Trump/Vance.

”JD Vance attackerar Harris – kallar henne för lögnare

Den nyligen utnämnda republikanska vicepresidentkandidaten JD Vance går nu till attack mot både Biden och Harris i ett inlägg på X.

”Joe Biden har varit den värsta presidenten i min livstid och Kamala Harris har funnits där med honom varje steg på vägen. Under de senaste fyra åren har hon undertecknat Bidens öppna gränser och gröna bluffpolicyer som drev upp kostnaderna för bostäder och matvaror. Hon äger alla dessa misslyckanden, och hon ljög i nästan fyra år om Bidens mentala kapacitet – att ge nationen en president som inte kan göra jobbet. President Trump och jag är redo att rädda Amerika, vem som än är överst på demokraternas biljett. Kom an”, skriver Vance. https://www.svd.se/a/wA9Gmd/senaste-nytt?pinnedEntry=41359

Slutsatsen är att demokraterna våndas.

4 tankar kring ”Det är skillnad på lort och pannkaka, som också passar på president-kandidaterna i USA

  1. ”till slut tvingades Joe Biden att slänga in handduken i går”.
    Hade han gjort det om någon av ”kulorna” träffat Trumps huvud? Varför slängde han inte in ”handduken” innan skotten avfyrades mot Trump?
    Den/de som väntade på något gott, väntade tydligen förgäves.

  2. Hans Thulin och Consolidator var det inte så hans imperium hette ?
    Vad har han tillfört oss/mig mer än att ha betalat hans svindleri genom skatt .
    Håkan Nesser och alla hans böcker ?
    Vad har han tillfört oss/mig mer än otaliga timmar av underhållning via böckerna och filmatiseringar av dessa . Hans egna uppläsningar med den svaga närkedialekten gillar jag .
    Thulins dialekt lär vid det här laget vara en blandning av svenska/portugisiska och tillför säkert intet .
    Är man rik i Brasilien så bor man med all säkerhet i ett ”Gated Comunited” vilket inte kan vara så muntert .I en del av dessa kan det bo upp till 100 000 invånare och med beväpnade vakter . Vakterna har tillstånd att använda kapade hagelbössor för bättre träffsäkerhet när många banditer kommer samtidigt , stor spridningseffekt på haglen ! Ursäkta utlägget om Thulin i Brasilien .
    Mvh Sjöström

    1. Det blir inte så speciellt stor spridningseffekt av kortade hagelbösspipor, men det är en vanlig föreställning. Träffsäkert blir det inte. Utgångshastigheten lär gå ner en del, med minskad verkan även av den anledningen.

Kommentarer är stängda.