”Ondskan är nu den dominerande makten i västvärlden”

Natten till idag ägde den första debatten rum mellan Trump och Biden, där båda beskyllde varandra direkt eller indirekt för ondska.

”Trump påstår att Putin aldrig skulle ha invaderat Ukraina om han var president.– Det här är killen som vill gå ur Nato, svarade Biden i den första tv-debatten mellan rivalerna inför årets presidentval….” Ja, tänk om det kunde förverkligas med Trump som president den 5 november.

Men den trötte Biden har nu enligt CNN vållat panik i Demokraterna och jag undrar om inte vice president Kamala Harris finns i kulisserna som presidentkandidat.
https://www.svd.se/a/636pzL/demokrater-vill-peta-biden-efter-haveri-i-duellen?

Men inläggets rubrik kommer från Dr. Paul Craig Roberts, som skrivit en artikel den 23 juni i år om ondskan i västvärlden.

Han är en prisad och respekterad författare, mycket tack vare hans gedigna bakgrund bland Washingtons politiska elit. Han var assisterande finansminister i Reagan-administrationen, biträdande redaktör och kolumnist för Wall Street Journal, krönikör för Business Week, Scripps Howard News Service och Creators Syndicate. Han har vittnat inför kongressen vid 30 tillfällen. Hans webbplats, www.PaulCraigRoberts.org, har miljontals besökare varje år.

Kanske bidrar hans hans höga ålder till hans uppriktighet om världens tillstånd. Jag väljer en bild på boken, The Empire of Lies vars innehåll väl överensstämmer med artikeln om ondska nedan.

The Empire of Lies belyser de stora bedrägerierna som har spelat en central roll i att forma historien under 2000- talet . Dr. Paul Craig Roberts, tidigare biträdande sekreterare för det amerikanska finansministeriet, bygger på sin erfarenhet som insider i Washington för att avslöja sanningen om manipulationen av guldmarknaden, 9/11, COVID-19, kriget i Ukraina och flera andra massbedrägerier.

”Paul Craig Roberts är en av de bästa och mest informerade politiska kommentatorerna idag. Jag uppmanar alla att läsa hans oumbärliga bok The Empire of Lies, ” Llewellyn H. Rockwell .
Från https://www.amazon.com/Empire-Lies-Paul-Craig-Roberts

Men nu till hans artikel om ondskan, som en bloggföljare skickade. https://www.paulcraigroberts.org/2024/06/23/evil-is-now-the-dominant-power-in-the-western-world/

Ondskan är den dominerande makten i västvärlden

Kan människor hantera livets utmaningar när så mycket av deras kultur har förstörts?

Depression, livets meningslöshet och andlig fördärv uppslukar så många människor idag, eftersom de inte längre har den kulturella kunskap som de fått genom förtrogenhet med sin klassiska litteratur och religion som lär ut hur man hanterar livets utmaningar och hur man brottas med inre demoner. Denna kunskap har gått förlorad. Det har tagits bort från utbildning som föråldrat, rasistiskt, inte inkluderande, dömande och vitt.

Hanne Herland påminner oss om kulturens betydelse för överlevnad och ett moraliskt liv. Hon ger oss hopp om vår väckelse genom att påpeka att Ryssland återigen är kristet trots årtionden av påtvingad kommunistisk ateism, som även påtvingades amerikaner av liberaler och judar. Till exempel inga böner i skolan, inga kristna symboler på offentliga platser. https://hannenabintuherland.com/usa/how-atheist-marxism-created-religious-revival-in-russia-wnd/

Alexander Solsjenitsyn, författare till The Gulag Archipelago, var en hjälte i Amerika som sovjetisk dissident fram till sitt tal vid Harvard University där han sa att ”man har glömt Gud”, och att denna glömska är förklaringen till de många kriserna och sociala och sociala vår tids personliga sjukdomar.

Solzjenitsyn blev omedelbart person non grata.

Om du är en kristen, en verklig sådan och inte en tillbedjare av Israel, kan du förstå vad som har hänt oss i termer av att Satan pressar det goda ur den västerländska civilisationen och ersätter det med det onda.

När jag utmanar denna tanke konfronteras jag med fakta att det inte var Ryssland, Kina och Iran som på grundval av totalt falska anklagelser störtade regeringarna i Irak och Libyen och mördade ledarna. Det var inte Ryssland, Kina och Iran som försökte göra detsamma i Afghanistan och Syrien. Det är inte Ryssland, Kina och Iran som tillhandahåller bomber och flygplan och pengar och diplomatisk täckning till Israel för att utrota palestinierna.

Det är inte ryssarna, kineserna och iranierna som provocerar fram mer krig.

Det är Washington och dess EU-imperium!

Om man tänker på de blottade fakta är det ondska som flödar från västvärlden som verkar i världen.

Ryssland, Kina och Iran tror att de konfronterar regeringar som har tappat förståndet. De förlitar sig på hotet om ett världskrigs utbrott för att få västvärlden till sitt förnuft. De förstår inte att de konfronterar ondskan som inga förhandlingar är möjliga med.

Detta betyder att Rysslands, Kinas och Irans hejdande, tveksamma, otillräckliga svar på ondska är för svaga för att vara effektiva.

Liberalerna, vänstern, Woke är de som förstörde västvärldens kulturella kunskap och därigenom berövat folket möjligheten att konfrontera ondskan. För civilisationens liberal-vänster-Woke-förstörare är andlig ondska obegriplig. För dem är de enda ondskan Trump, ”vit rasism” och ”Putins aggression.”

I den liberala-vänster-Woke-matrisen finns ingen annan ondska.

Västerlandet vilar inte längre på en västerländsk kultur. Den vilar på sexuell perversion och främjande av transgenderism och kritisk rasteori från regeringar, företag och universitet.

Västerländska nationer har ersatts med Sodom och Gomorra och Babels torn. Fiender är nödvändiga för att rättfärdiga den amerikanska militären/säkerhetskomplexets massiva budget och makt. Ju fler fiender desto större budget och makt.

Det finns inte mycket mer hopp hos amerikanska konservativa än vad det finns hos den liberala-vänster-Woke-kontingenten. Konservativa blandar ihop sitt land med regeringen. Som Albert Jay Nock och Thomas Jefferson tydligt förklarade är de två helt olika. Men det är en viktig distinktion som ligger över huvudet på många konservativa.

Solsjenitsyn berättade för oss att när respekten för religion, traditionella värderingar, familj och religiös tro tas bort från ett samhälle, har samhället avväpnats och inget skydd finns kvar mot ondskans triumf. Eftersom den liberala-vänster-Woke-kontingenten har tagit bort dessa skydd, är ondskan nu den dominerande makten i västvärlden.

Ryssland, Kina och Iran konfronterar inte västerländska regeringar som är förnuftiga. De konfronterar ohämmad ondska.

Putin undrar varför västvärlden är så orimlig. Svaret är att ondska är orimligt. Du kan inte göra ett avtal med det.”

3 tankar kring ””Ondskan är nu den dominerande makten i västvärlden”

  1. Putin undrar varför västvärlden är orimlig. Svaret är att ondska är orimligt.

    Oresonlig är väl en bättre översättning än orimlig i detta sammanhang?

  2. Tack Harriet för dessa tänkvärda ord och tipset om boken . Craig Roberts brukar Lars Bern citera på sin blogg och är alltid läsvärd . Kontrasten till de aktuella svamlen i Almedalen är slående .
    Mvh Sjöström

    1. Denna gång orkar jag inte lyssna på deras svammel, där en avslagen lättöl känns stark i jämförelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *