Än finns det hopp – Assange kan bli fri och SvD journalist vänder PK-ismen ryggen

Assange har beviljats borgen och släpptes enligt uppgifter under måndagen fri från högsäkerhetsfängelset i Storbritannien, meddelade Nya Dagbladet i går.

En slags kompromiss låg bakom detta beslut av Högsta Domstolen i Storbritannien, förmodligen efter råd från Biden administrationen, dvs. CIA. Många unga väljare har kämpat för frigivning av Assange och Biden administrationen har inte råd att skrämma bort dem.

”…..Enligt uppgifter ska Assange ha kommit till en uppgörelse med USA, där han har gått med på att erkänna sig skyldig till brotten han anklagas för. På onsdag ska han infinna sig i en amerikansk domstol på ön Saipan, som ligger i närheten av Australien. Där ska uppgörelsen godkännas av en domare. Assange ska därefter avtjäna ett fängelsestraff på 62 månader. Troligen kommer tiden i det brittiska fängelset att räknas med som avtjänat straff….”

Sveriges makthavare borde skämmas över sin medverkan till denna långa tortyr, efter en kärleksnatt med ett par rödfärgade kärlekskranka kvinnor. Numera får våldtäktsmän rikliga skadestånd om de suttit lite för länge i häktet av JK feministen Marie Heidenborg, om de har utomeuropisk hemvist glömde jag att säga.

Under kategori: Assange finns flera inlägg om detta rättshaveri, när våra politiker sin vana trogen kryper för USA.

Bild från Nya Dagbladet

—————————————————————————————————————–

SvD:s New York journalist Malin Ekman lämnar tidningen:

Fel sida, den blå granskas hårt, medan den röda och rätta alltid är comme il faut, kan hennes avskedsbrev sammanfattas med.

”SvD:s USA-korrespondent Malin Ekman säger upp sig efter fem år, meddelar hon i ett öppet avskedsbrev på plattformen Substack.

Hon anklagar tidningen och svenska medier överlag för att ha blivit allt mer ensidiga och ängsliga i sin USA-bevakning, med utgångspunkten att Donald Trump är demokratins fiende.

”Journalister har kommit att ställa sig på en sida i tron om att denna är ’den rätta’ och indirekt bekämpa den andra. Eftersom den ’andra sidan’ betraktas som ’värre’ slätas problem hos den egna över.”

Därför trängs rapportering som uppfattas gynna ”fel sida” undan, såsom att demokrater använder rättssystemet som vapen mot republikaner, att även svarta och latinamerikaner röstar på Trump och problemen vid gränsen mot Mexiko, enligt Ekman. Från omni.se

Hon har skrivit boken ”Skymning i Amerika!” som kom ut i fjol. Där hon skildrar ett splittrat USA, där många övergivna städer brutits ned av narkotikamissbruk och politisk woke radikalism och om varför Donald Trump blivit så framgångsrik.

Förklaringen är att med ”Make America great again” lyfter Trump fram marginaliserade i arbetar- och medelklassens vars drömmar har krossats, inte minst sedan demokraterna har övergivit dem. Vi minns Hillary Clintons ord ” Basket of deplorable” som troligen kostade henne presidentposten 2016 när Donald Trump besegrade henne.

Bild från bokus.com

Det är alltid för tidigt att ge upp, får jag konstatera gång på gång.

Relaterade länkar;

https://nyadagbladet.se/utrikes/wikileaksgrundaren-frislappt/

https://www.vaken.se/assange-kommer-att-friges

https://omni.se/usa-korrespondent-sager-upp-sig-kritiserar-svd/a/zA7j65

Avskedsbrevet: https://stockholmreport.substack.com/p/avskedsbrev?utm_campaign=post&utm_medium=web&triedRedirect=true

https://www.bokus.com/bok/9789179652920/skymning-i-amerika-berattelser-om-ett-annat-usa

2 tankar kring ”Än finns det hopp – Assange kan bli fri och SvD journalist vänder PK-ismen ryggen

 1. Sanningsenlig journalistik arbete leder inte till heders doktorat och inte heller till eget program på SVT. Man går miste om jobbet då.
  Hatten off för Malin Ekman. Jag skall sakna hennes kolumn.
  Lika till Malin!

  1. Vi minns rödfärgade Carina Bergfeldts hat rapportering om Trump, som belönades med ett eget program, där kultureliten kliade varandra på ryggen i en bekväm SVT soffa och dessförinnan så festade den korrekta damen loss med politiker på söder, där journalisten och författaren Katarina Wennstam var initiativtagare. Hon är en kär vän till mig meddelade Bergfeldt stolt på sitt Instagram konto där hon generöst visade glada festbilder.

   ”SVT:s programledare Carina Bergfeldt, Rapports nyhetsankare Lisbeth Åkerman, tidigare S-ledaren Mona Sahlin och Centerledaren Annie Lööf var några av de medverkande på en fest i helgen. Tillställningen får kritik av medarbetare på public service som menar att det är fel att umgås privat med politiker som man ska granska….” https://www.varldenidag.se/nyheter/svt-profiler-festade-med-toppolitiker/233859. låst artikel, men ingressen och bilden räcker långt.

   SVT:s objektivitet ett stort skämt!

Kommentarer är stängda.