ADHD är en växande guldgruva för Big Pharma, när covid vaccinering avstannat

15 procent svenska pojkar och 11 procent flickor kommer att få diagnosen adhd, enligt Socialstyrelsens prognos. Regeringen ger därför i uppdrag till Läkemedelsverket att bland annat se över om fler läkare ska kunna skriva ut läkemedel…” https://nyadagbladet.se/inrikes/explosiv-okning-av-adhd-diagnoser-hos-svenska-barn/

Socialminister Jakob Forssmed (KD) meddelade på en pressträff att målet med läkemedelsverkets översyn är att fler unga och vuxna får hjälp i rätt tid.

Givetvis med medicinering, för Forssmeds förtjusning för Big Pharma har väl inte gått någon förbi, trots att han inte ville avslöja om han tog sitt covid vaccin.

Orsaker kan diskuteras till leda, arv, miljö med omgivningsfaktorer. Jag tror att det finns en lurig gen som kan slå ut i blom med ett agens/en verkande kraft, inte minst genom flera generationers inavel. Tillsammans med dagens korrekta woke samhälle är bakomliggande krafter även utifrån minsann inte få.

Skolan bär ett stort ansvar, där woke – och mångfalds marinerade politiker har tvingat lärare att lämna katedern och bliv en kamrat pedagog i stället för kunskapsförmedlare. Den förgörande pedagogiken med att söka kunskap själv för omogna elever utan något kunskapsgolv att söka utifrån, samt barnombudsmannens piska över lärare som råkar nudda en utåtagerande elev har sänkt skolan ytterligare.

Så nu stoltserar Sverige igen med sämst disciplin i hela Europa i en OECD undersökning. För att få bukt med stöket föreslår skolminister Lotta Edholm (L) bland annat utökade befogenheter för lärare. Att koppla invandringen med kognitiva skador efter generationers ingiften och pojkars uppfostran i respekt- och hävdelsekultur är absolut tabu i hjärnkontoret för en skolminister.
https://www.svd.se/a/EyaaKo/sverige-sticker-ut-elever-saknar-disciplin

Stefan Holms (olympisk guldmedaljören i höjdhopp) vikariat på internationella engelska skolan i Karlstad slutade efter en dag med polisanmälan för att han tagit en snorunge i armen, säger allt om skolans förfall. https://www.expressen.se/ledare/linnea-lindquist/stefan-holm-avslojar-lararnas-dilemma/

Trots att flera decenniers evidensbaserad forskning om inlärning har bevisat att lärarledda instruktioner gynnar alla elever, inte minst de sämsta till bättre framsteg än dagens individuella val med söka kunskap själv pedagogik fram till den värsta avarten att få beröm när man svarar och gör fel. Lågaffektivt bemötande, som snarare hetsar upp ungar med respektkultur från modersmjölken än lugnar dem är ytterligare en avart. Däremot finns framgångsrika ljuspunkter som No excuse pedagogik, som ger flumskolan frossbrytningar. https://word.harrietsblogg.se/category/no-excuse-pedagogik/

Hjärnforskares rön om hur hjärnan hos unga utvecklas nonchaleras likaså. Fasta ramar, förutsägbarhet med trygghet är dess gödning. Att repetera, lära sig utantill och lära sig lyssna är som att luckra upp en torr jordmån och själva vattnet är ställda krav som blandas med beröm när målet nås.
Många lärare har protesterat mot skolans individualisering som till exempel  Isak Skogstad på DN debatt för flera år sedan.  https://www.dn.se/debatt/skolans-overdrivna-fokus-pa-individen-har-varit-destruktivt/ låst artikel.

Trots att OECD vid upprepade tillfällen varnat för att skolverkets reformer av karriärsugna tjänstemän, som känner av vart den politiska vinden blåser, endast har medfört nya problem, så fortsätter ny reformer att svämma över en trött och överkörd lärarkår.

Det ödesdigra tilltaget att sätta skolan på börsen orkar jag inte längre kommentera och lärare vågar inte längre protestera. För då kan löneutvecklingen gå i stå, säkrare är det att stå rektorn närmast och inte vara så kinkig med betygen för då kan en förste tjänst bli belöningen.

Så nu är det medicinering med biverkningsfyllda mediciner som skall rädda skolan och stökiga elever.

Bild från https://www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/diagnoser/adhd/

”Nu kan även centralstimulerande medel strös över mat och kan därför användas även om barnet har svårt att svälja tabletter. För både Ritalin och Medikinet frisätts ungefär hälften av det verksamma medlet direkt på morgonen och hälften under dagen…” meddelar läkemedelsverket i sin omsorg om barnet.

Och Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) är lika käcka i dess framtoning https://www.bup.se/diagnoser/adhd/adhd-och-medicinering

Så jag förstår att socialministern är nöjd. Att ändra den förgörande politiken med marknadens intåg i skattefinansierad skola, vård där Big Pharma får härja fritt är inte att tänka på och något utlovat paradigmskifte i invandrings-asyl politiken har vi inte sett röken av. Det är bara ambitiösa bärplockare från Thailand som stängs ute av lönegolv som nu migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) slår sig för bröst för, när beviljande av asyl fortsätter att slå i taket och bären får ruttna i skogen.

Om någon läsare orkar mer så finns många arga artiklar inom Kategori: Skola. En artikel handlar om mina bravader under ett vikariat som lärare på Hälsouniversitet i Linköping https://word.harrietsblogg.se/2020/04/04/helig-ko-forhindrar-syntes/

————————————————————————————————————————

Den största medicinska skandalen är Covid vaccineringen som tystas ner, eftersom skandalen är för stor. Överdödligheten ökar, blodbanker smittas av vaccinerade, turbo cancer ökar liksom hjärtmuskelinflammationer och proppbildning främst hos unga. Den främsta förklaringen är att vaccinet rubbar vårt naturliga immunförsvar, där till exempel ett protein hämmas som undertrycker ca celler.
I Kanada där WEF:s utbildade Justin Trudeau är en diktator i demokratisk förklädnad föreslås dödshjälp till en ung kvinna som blev förlamad efter Modernas vaccin. Rehabilitering är troligen för dyrt. Dödshjälp billigare. https://www.vaken.se/medicinsk-personal-erbjuder-assisterat-sjalvmord-till-kanadensisk-kvinna-forlamad-av-covidvaccin/

biverkning av covidvaccin Turbocancerfall covid-19-vaccin till cancer

Nya studier tillför växande mängd vetenskapliga bevis som kopplar covid-19-vaccin till cancer

förorenat blodbanker

Japanska forskare säger att det krävs brådskande åtgärder för att rena blodbanker förorenade med mRNA-vaccin

barndomsvaccinationer Största studien ligga bakom överdödlighet

Brittisk media: Vaccinet kan ligga bakom överdödlighet

förorenat blodbanker

Covidvaccinationen har troligen förorenat blodbanker

biverkning av covidvaccin Turbocancerfall covid-19-vaccin till cancer

Turbocancerfall från covidvaccinationer översvämmar sociala medier

vaccintillverkning i Rwanda ökning av dödsfall

Studie: 1236 procent ökning av dödsfall efter covidvaccination

6 tankar kring ”ADHD är en växande guldgruva för Big Pharma, när covid vaccinering avstannat

 1. Av någon anledning tog jag INTE covid vaccinet vilket jag idag är mycket glad över

  1. Kanske var det din intuition om vaccinets baksida med biverkningar och tom död, som utgjorde ett hinder?

   Varje dag finns det skrämmande rapporter från läkare, artiklar om Covid vacciners baksida. Här är bara ett exempel från idag:

   ”The Eternal Dangers of RNA Vaccines – Dr. Sucharit Bhakdi

   Skrämmande… Beroende på var vaccinskadorna uppstår kan en mängd olika neurologiska och psykiatriska sjukdomar uppstå.
   – Nervsvikt och förlamning, men också demens, psykoser och personlighetsförändringar står på agendan för vaccinerade. Den otroliga skräckhistorien slutar inte där.
   Hackade DNA-fragment har hittats i stort antal som vaccinföroreningar. Fragmenterade DNA-sekvenser har en ökad benägenhet att inkorporeras i det kromosomala DNA:t.
   De möjliga konsekvenserna är oändliga. Det finjusterade nätverket kan störas som styr celldelning och differentiering.
   Cancer och utvecklingsstörningar kan bli följden. Mutationer i spermier och befruktade ägg kan göra förändrade egenskaper ärftliga.”

 2. En gång på 60-talet tog en lärare strypgrepp på mig när jag varit mer än vanligt idiotisk.
  Inga efterräkningar eller annat hände och så här efteråt tycker jag nog att det var rätt strongt gjort av honom.
  Kamraterna runt omkring jublade, om de hejade på mig eller majjen vet jag inte.

  1. Kanske båda två, när det hände något spännande. I dag hade han förlorat sin lärarlegitimation, när barnombudsmannen griper in. Jag tror pojkstrecken på 60-talet inte var i närheten av varken dagens hora vokabulär eller angrepp på lärare, där bänglarna även kan ha hjälp av föräldrar och sina bröder.
   Många föräldrar med annan hemvist har förlorat greppet om sina ungar, uppfostringsresor till hemlandet borde våra politiker ta till sig och inse skolans förfall. De bara öser på med mer av det som inte fungerar, men mera pengar löser inga problem med respekt-och hävdelsekultur.
   Endast utvisning till hemlandet skulle bita, när Amir, Ahmed och Muhammed gör kriminell karriär, för den skammen är störst av allt.
   Men då skulle röster förloras, så den strategin är uteslutet.

  1. Samhällskritik mitt i prick av Roy Andersson.

   En kommentar:
   ”Jag är psykiater
   Det har jag varit i 27 år
   Jag är helt utsliten att
   år efter år, få lyssna på patienter
   som inte är nöjda med sina liv
   Som vill ha kul, som vill att jag ska hjälpa dem med det.
   det sliter ut dig kan jag säga.
   Mitt liv är inte speciellt roligt heller.
   Folk kräver så mycket.
   Det är den slutsatsen jag har dragit efter alla dessa år.
   de kräver att vara lyckliga,
   samtidigt som de är egocentriska, själviska
   och ogenerösa.”

Kommentarer är stängda.