När det gungat klart under Ursula von der Leyens fötter, så sitter hon nog kvar

Det är oroligt värre i EU parlamentet inför valet i juni. EU:s ordförande räknar kallt med att få sitta kvar, trots hennes maktfullkomliga ledarstil med nepotism och korruption.

Vaccinaffär med Pfizer och nepotism vid utnämningar (precis som vår leende Kinberg Batra) har orsakat oväntad bumerangeffekt.

För att bli omvald måste hon ha EU:s nationsledare/regeringschefer vid sina fötter, med undantag av Putins vänner, premiärministrarna Viktor Orbán i Ungern och Roberto Fico i Slovakien. Till råga på allt så tar Ungern med Orbán över ordförandeskapet i EU för nästa halvår, redan från den 1 juli, som EU eliten nog helst vill glömma.

Stödet från socialdemokrater och liberaler är inte längre givet. Då återstår omvalsstöd från den radikala högern för EU:s ständiga ordförande. Dessa partier väntas nå stor framgång i junivalet och vågar nog inte på stört svika sina väljare.
En framgång som orsakas av att höger partiernas kärnväljare inte tror på denna EU överhet, som lägger sig i vad varje nation mår bäst av att få bestämma själv.

Hybris råder i Ursulas gäng om ett Stor Europa med gemensam armé, skatteuttag och lagar, som folket absolut inte vill ha. Problemet är att EU:s ekonomi inte räcker till och det lär bli allt svårare att höja nationsavgifter, när folket redan knäar under inflation, sanktionseffekter med regeringars besparingar.

Det är därför som parlamentets 720 ledamöter är så överbetalda för att hålla tyst om oegentligheter och bara nicka och le när denna maktfullkomliga dam predikar det som hennes såta vän Klaus Schwab i WEF vill. Han, som världens mest framgångsrika lobbyist, förmedlar endast agendor som hans globala elit kräver för en hållbar värld, dvs endast hållbar för dem själva.

(Världens fem rikaste män har mer än fördubblat sin förmögenhet till 869 miljarder dollar sedan 2020, medan världens fattigaste 60 % – nästan 5 miljarder människor – har förlorat i inkomst, meddelade Oxfam i en rapport nyligen förmedlat av Global Politics
https://www.globalpolitics.se/varldens-fem-rikaste-man-fordubblar-sina-formogenheter-medan-de-fattigaste-blir-fattigare/)

Uppmärksammas bör att den största förändringen i rikedom skedde under och efter Covid pandemin, inte konstigt att Bill Gates WHO redan planerar nästa pandemi med oinskränkt världsmakt. Om predikanterna med den gröna omställningen skulle rikta strålkastaren åt denna orättvisa fördelning då skulle världen kunna bli hållbar på riktigt.

Nu är världsbanken orolig på riktigt, när försvar och den gröna omställningen hindrar nödvändig tillväxt. Inflation med höga räntor är uppförsbacke för tillväxten i fattiga länder. https://www.svd.se/a/BW52Ww/extrem-fattigdom-okar-sa-ska-vi-fa-ekonomin-i-u-lander-att-vaxa?

Eller det kanske är tilltron till världsbanken som har minskat? Fattiga länders naturtillgångar blir uppköpta av investerare och vinsten hamnar utomlands och de fattiga blir ännu fattigare.

Nu åter till EU;

Jag tycker att Italiens Georgia Meloni och SD med Åkesson går i samma
fotspår och ju närmare köttgrytan de kommer desto med avlägsnar de sig från tidigare ideologi vars löften smälter som smör i solsken.
Jag förstår inte hur Meloni kan stödja Nato och EU med alla dess ryska sanktioner och samtidigt hålla sig väl med både vice premiärminister Matteo Salvini och Viktor Orbán. Deras vänskap är betydligt större med Putin än med Ursulas EU.

Orbáns parti Fidesz vill ingå i Melonis politiska familj ECR, efter valet och det vill också andra högerpartier, med vind i seglen som det spanska partiet Vox och franska Reconquête/Återerövring.
Partier som får vänstern att skrika i högan sky, eftersom dessa partier vill erodera vänsterliberalas väljarbas med återvandring och utvisning på stört även för mindre brott och äntligen låta värdländers etniska medborgare få komma till tals. Därför är dessa uppstickarpartier så svartlistade. Ett hot mot EU och demokratin låter det från regeringschefer.

Akrobatik krävs av EU för att klara den sviktande ekonomin, två krig samtidigt ett i Ukraina och ett i Gaza, där Netanyahus lydnad till USA sviktar och dessutom med Donald Trump i faggorna.

Tyvärr misstänker jag att denna globala dam får sitta kvar på sin post i fem år till, mycket tack vare parlamentets alla ja-sägare, som med näbbar och klor vill sitta kvar i det lönsamma högsätet och samtidigt få känna sig mycket goda, sittande på sina höga moraliska piedestaler.

Relaterade källor

https://www.svd.se/a/zERzb4/eu-bas-i-blasvader-infor-valet

https://www.svd.se/a/zERdx1/rolf-gustavsson-om-eu-valet-kan-von-der-leyen-eftertrada-sig-sjalv?

bild från boell.de

En tanke kring ”När det gungat klart under Ursula von der Leyens fötter, så sitter hon nog kvar

  1. Äkta eller falsk kommentar??

    Illuminati: Hemligt sällskap. I går ansåg sig medlemmarna ha en högre insikt i det gudomliga, idag om hur världen skall styras. https://sv.wikipedia.org/wiki/Illuminati

    ———————————————————————————
    Signaturen Emily:
    Detta är mitt vittnesbörd om hur jag äntligen gick med i den nya världsordningen, Illuminati efter att jag har försökt att gå med i över 2 år nu men bedragare tog pengar från mig flera gånger. Jag har letat efter att gå med i Illuminati så länge, men bedragare fortsätter att ta mina pengar tills tidigt i år när jag träffade Lord Felix Morgan online. Jag kontaktade honom och jag förklarade allt för honom och han rekommenderade registreringen som användes och jag betalade för stor medlem för att få mig igång och jag blev invigd i världsordningen och jag får summan av $4 000 000 US-dollar efter att min initiering gjordes. Jag är väldigt glad! Och lova att sprida Lord Felix Morgans goda arbete. Om du är intresserad av att gå med i den nya världsordningen Illuminati idag, kontakta Lord Felix Morgan idag, han är din bästa chans att få medlemskap i Illuminati som du alltid önskar. Kontakta Lord Felix Morgan E-post: Illuminatiofficial565@gmail.com eller WhatsApp +2348055459757

Kommentarer är stängda.