Olika syn på FN:s flyktingorgan Unrwa för palestinska flyktingar

Listan på länder som stoppar sitt bistånd till FN:s flyktingorgan Unrwa blir längre för var dag. Anledning är samröre med terrororganisationen Hamas. Unrwa har 13000 anställda varav 3000 finns och rapporterar från Gaza

Trots FN-chefen Antonio Guterres vädjanden om fortsatt bistånd till Palestina så har USA, Frankrike, Tyskland, Finland, Italien, Storbritannien, Japan, Australien, Nya Zeeland och nu även Sverige dragit i nödbromsen och helt stoppat utbetalningarna till UNRWA, en hjälporganisation till palestinska flyktingar. Eller till fortsatt terror?

https://www.svd.se/a/EQ7PmK/fn-anstallda-anklagas-for-delaktighet-i-hamas-attack-7-oktober

SvD den 29 januari.

”FN-anställda, avlönade med bland annat svenska biståndspengar, var med och utförde den fruktansvärda mord- och våldtäktsorgie som drabbade Israel den 7 oktober förra året. Denna dag blev lärare och annan skolpersonal till mördare eller på andra sätt delaktiga i terror och kidnappning av civila i sitt grannland….” https://www.svd.se/a/Kn0d9G/inget-bistand-till-terror-johan-forssell

Av annan åsikt är Global Politics som varnar för en humanitär kollaps när biståndet stryps.

”…Över 2 miljoner människor i Gaza är beroende av UNRWA för att överleva när kriget och folkfördrivningarna fortsätter. Det är chockerande att se en avstängning av medel till byrån som reaktion på anklagelser mot en liten grupp personal, särskilt med tanke på de omedelbara åtgärder som UNRWA vidtog genom att säga upp deras kontrakt och be om en transparent oberoende utredning……Det skulle vara oerhört oansvarigt att sanktionera en byrå och en hel gemenskap som den tjänar på grund av anklagelser om kriminella handlingar mot vissa individer, särskilt i en tid av krig, fördrivning och politiska kriser i regionen…..” https://www.globalpolitics.se/unrwas-livraddande-hjalp-kan-sluta-pa-grund-av-installd-finansiering/

DGS skriver den 29 januari https://detgodasamhallet.com/2024/01/29/hittat-pa-natet-nya-avslojanden-om-korruptionen-i-fns-palestinaorgan/

”Efter att 12 medarbetare i FN:s Palestinaorgan UNRWA avskedats misstänkta för aktiv delaktighet i massmordet 7/10 avslöjas nu att FN-drivna skolor indoktrinerar eleverna i antisemitism. Allt fler länder drar nu in sitt bistånd till UNRWA….”

En klar skiljelinje går mellan traditionell vänster och höger.

Vänstern bortförklarar Hamas terrordåd med Israels ockupation av palestinska landområden efter återkommande krig sedan 1948, då palestinier fördrevs från sin mark. Antisemitismen ligger både under och över ytan. Allt är Israels fel, vars handlingar rättfärdigar fortsatta terrordåd och förintelsen, Hitlers industriella avrättnings dåd kan tom förhärligas.

Högern har börjat tröttna på att generöst bistånd inte går till det palestinska folket, utan till Hamas vars högsta ledare blivit miljardärer som enbart ökat folkets lidandet. Trots att palestinierna har översköljts av biståndspengar från väst i decennier – 36 miljarder kronor bara från Sverige under de senaste 25 åren – blir misären bara värre.

Så länge som Hamas ideologi innebär att kasta alla judar i havet och så länge som Netanyahu vill utplåna Hamas nu en gång för alla, så är en tvåstatslösning omöjlig. Fredssträvanden från båda sidor blir allt mindre och hatet allt mer oförsonligt.

Det är nästintill omöjligt att utrota en ideologi med judehatets historiska rötter från sägnen om Abraham med uppkomsten om judendom, kristendom och islam. Judendomen ligger som grund för både kristendomen och islam. Enligt judendomen är israeliterna Guds utvalda folk och enligt Koranen står islam över alla andra religioner.

https://www.so-rummet.se/kategorier/religion/judendomen

Bild från israelnoticias.com

En intressant artikel skriven av Bassam Tawil muslimsk arab baserad i Mellanöstern, som ställer frågan Varför kristna ledare ignorerar attacker mot sina församlingar.

 Utanför allmänhetens blickfång kommer kristna att bli mer utsatta än någonsin, tack vare att deras ledare vänder dem ryggen. Ännu värre – de som struntar i attackerna mot kristna ger grönt ljus åt Hamas, Hizbollah och andra islamister att förstöra kristna heliga platser och mörda kristna.

https://sv.gatestoneinstitute.org/20346/kristna-ledare-ignorerar-attacker

Olika måttstockar har även hovet drabbats av.

 • Marabou är inte längre kunglig hovleverantör. ”Kungl. Hovstaterna och företaget i fråga ej har någon affärsrelation för närvarande”, skriver hovet i ett mejl till TT. Marabous ägare Mondelez svartlistades av ukrainska myndigheter efter att företaget fortsatte sin verksamhet i Ryssland trots invasionen.

3 tankar kring ”Olika syn på FN:s flyktingorgan Unrwa för palestinska flyktingar

 1. ”Vänstern bortförklarar Hamas terrordåd med Israels ockupation av palestinska landområden efter återkommande krig sedan 1948, då palestinier fördrevs från sin mark”.
  Detta är följd av 3 anfalls arabiska krig mot Israel som var tilltänkta offret men blev istället krigarnas segrare. Det är vanskligt att förlora i krig. Efter Balkan kriget 1913 förlorade Bulgarien Makedonien till Serbien och hela Egeiska Trakien med kusten och bulgariska städerna Drama och Kavala till Grekland, samt del av sin kornbod Dobrudja till Rumänien. Ungern förlorade med Trianon avtalet 1922 50% av sin lands yta och 40 av sin befolkning. Tyskland avträde Öst Prusien och Königsberg blev Kaliningrad efter krigs nederlag och 10-12 miljoner tyskar fördrev från hem och härd. Vem talar om dessa flyktingar idag?
  Skulle araberna acceptera FN delning plan som var mkt fördelaktig för dem så skulle idag inte finnas ockupation. Jag rekommenderar mina arabiska vänner att ägna sig inte bara om krigs propaganda utan även åt konsekvens tänkande.-
  Mord orgiet den 7 okt. var inte bara mord och våldtäkter. Kvinnor fick efter gruppvåldtäkter brösten avskurna och genitalier söndertrasade. Spädbarn fick huvuden avskurna eller placerades i koksugn och sedan kopplades strömmen på.
  Bilder, filmer och berättelsen om illdåden hylades av jublande massor på Gazas gator

 2. FN får väl ta en skvätt pengar av de som metallaren så frikostigt levererade på min bekostnad, för att få ett jobb i FN när han fick avsluta statsminister arbetet. Annars kan de väl slänga ut herr och fru metallarna från lönekostnader i FN. Frugan har säkert en bra pension från kyrkan och vi försörjer ju alla andra mediokra föredettingarna med rejäla avgångsvederlag. I åratal!!

  1. Hemtjänsten ropar ju efter folk, när föredettingarnas berikare serverar saftsoppa med sill!
   Först trogna skatte betalare i Luthers anda, sedan integrationsobjekt för väljarimporten och pungslås av kommunen med ohemula avgifter och på vissa vinstdrivande företag erbjuds mer vanvård än omvårdnad tack vare nutidens kommunala fattigauktioner.

Kommentarer är stängda.