”Regeringen skrotar Agenda 2030-mål – SD: Välkommet”

Ett ljus i Natomörkret finns att läsa på klimatgranskaren.se https://klimatgranskaren.se/regeringen-skrotar-agenda-2030-mal-sd-valkommet/ som förmedlats av Yrsa Häggström på hennes blogg Bakom Kulisserna.

Börjar regeringen att inse att de hållbara målen från Agenda 2030 är helt ohållbara? Kanske det är oro för att de kostar för mycket, när nu Nato skall finansieras? Eller är det SD som vaknat till?

Ni minns väl euforin för de 17 målen hos Löfvens regering. Jag tror vänsterns engagemang kom från dess längtan till global socialism, där några få äger allt och resten ingenting. Löfvens plakatbärare räknar givetvis med att de kommer att tillhöra den första kategorin.

Bild från JMM.nu

Regeringen genomför just nu en ambitiös utrensning av Agenda 2030-målen i sina direktiv till myndigheterna. Ännu en förhandlingsvinst till SD, som i en kommentar välkomnar ambitionssänkningen.

Lorentz Tovatt

Publiceradescreate2024-01-11

”Redan förra året började regeringen stryka formuleringar som handlar om Agenda 2030 i sina direktiv till myndigheterna. Under julhelgerna skedde det igen, när ytterligare några stora myndigheter blev av med sina Agenda 2030-direktiv. SD pekas ut att ligga bakom rensningen.

Agenda 2030-målen antogs på en stor FN-konferens 2015. Det rör sig om 17 hållbarhetsmål som handlar om allt från att avskaffa fattigdom, till rent vatten och minskade utsläpp. Den tidigare rödgröna regeringen lade in formuleringar om att arbeta för Agenda 2030-målen när de skrev direktiv till myndigheterna.

Men det vill inte den nya regeringen veta av, rapporterar Aktuell Hållbarhet. Redan för ett år sedan tog man bort kraven om Agenda 2030 för både Naturvårdsverket och Vinnova. Samtidigt har regeringen strypt pengarna till kommunerna och regionernas samarbete för Agenda 2030 och till sin egen Agenda 2030-samordnare.

Nu under julhelgerna har man smugit ut de nya myndighetsdirektiven, och där framgår att kraven om Agenda 2030 även är strukna i direktiven för de tunga myndigheterna Energimyndigheten, Kemikalieinspektionen, Havs- och Vattenmyndigheten, Livsmedelsverket och Strålsäkerhetsmyndigheten. Alla dessa har frågor som explicit rör Agenda 2030 på sina bord.

SD kan därmed kamma hem ännu en förhandlingsvinst på miljöområdet. Martin Kinnunen, miljö- och klimatpolitisk talesperson för SD, är glad när han kommenterar för AH:

– Generellt ser vi inget mervärde med Agenda 2030-arbetet och välkomnar utvecklingen. Under Socialdemokraternas och Miljöpartiets regeringstid har man stoppat in Agenda 2030 och jämställdhet överallt och det tycker inte vi tillhör de viktigaste arbetsuppgifterna för myndigheter.

SD:s vinst sker förstås på bekostnad av miljön och hållbarheten, men även på Liberalernas, som ju innehar miljöministerposten. Idag kom ytterligare en opinionsmätning där partiet ligger nära 2 procent i opinionen. Väljarna har hittills inte belönat partiet för att kompromissa bort miljöfrågorna.”

———————————————————————————————————————–

Tänk om regeringen också kunde skrota woke rektorer på våra universitet och högskolor, som till slut Hawards styrelse tvingades göra med Claudine Gay en färgad, dåligt meriterat woke kvinna som tack vare vänsterns samhällsanda fick bli det prestigefyllda universitetets rektor i USA:

Snarare illustrerar Gays utnämning punkten där cirkeln sluts: skriver Inger Enkvist i SvD. ”Hennes tolerans för rashat mot judar, bottnar ytterst i den världsbild som gjorde henne själv till rektor för Harvard trots att hon saknade meriterna. Harvard, som varit den främsta symbolen för västerländskt sanningssökande, lät sig fångas av det förmenta jämlikhetstänkande som när som helst kan spilla över i tolerans för blind rasism.” https://www.svd.se/a/rlwz50/harvards-tidigare-rektor-claudine-gay-ar-inget-offer

Jämställdhet innebär att inkompetenta kvinnor i sällskap med invandrare tilldelas höga poster pga av kön och etnicitet inte av sina meriter, det är inte hållbart för samhället.

Själv är jag allergisk mot ordet hållbart som finns över allt från toalettpapper till suvar. Det handlar allt mindre om miljön utan om vinster. Folket skall känna skam för sin bensin/disel bil, flygresor, köttätande, men inte de största syndarna som nyligen har trängts i Davos, med sin pinocchio marionett Zelenskyj, som nu börjar bli jobbig i sitt tiggeri. För nu måste kriget/krigen i mellanöstern finansieras.

2 tankar kring ””Regeringen skrotar Agenda 2030-mål – SD: Välkommet”

  1. ”Agenda 2030-målen antogs på en stor FN-konferens 2015”.
    Agendan antogs väl på att H Clinton skulle bli president 2016. När detta inte hände fick man ”ställa om” all planering.
    Trump kom istället som president och ”bromsade” kabalernas agenda.
    Det som sker nu kan väl inte anses som SD förtjänst. Snarare är man nu medveten om att Trump kommer högst sannolikt bli den nya amerikanska presidenten 2024.
    Nu när man tillåtit amerikans militär verka i Sverige och kommer Trump tillbaka då gäller det att ”rätta sig i ledet”.
    Det finns säkert folk i Sverige som kommer vara av den amerikanska underrättelsetjänstens intresse. Därav tror jag att man gör en 180 graders politisk sväng ”i tron” att man kommer bli fredad.
    Detta utspel visar tydligt på att vår regering styrs av annan makt när man bryskt vänder ”kappan efter vinden”. Det kommer nog vara många politiker som andra knösar som kan sitta löst efter det kommande presidentvalet i Amerika. De som riskerar att hamna på Guantánamo får i varje fall fint väder. För här hemma ”passar många” inte in, längre.
    Min åsikt är att det är av politikers rädsla och inget annat som medfört att man dragit sig ur Agenda 2030

    1. Intressant reflexion, att vända kappan efter vinden, med att gardera sig i tid.
      Trump är den minst dåliga presidenten, trots hans vidlyftiga retorik, bara han kan hålla sig vid liv. fram till november och efteråt. Jag tror att Cia:s uppdragsgivare denna gång tvekar lite med att lönnmörda, för då skulle det bli inbördeskrig, med stormningen av kongressen i färskt minne.

Kommentarer är stängda.