”Regeringen spelar roulette med våra liv – nu behövs MOD” (och inte KD:s egotrippade damer till Bryssel)

Hej! mejlar en bloggvän

Skulle du kunna höra Elsa Widdings anförande här, om du skruvar upp ljudet? Det är på ca 25 minuter. Det handlar om Sveriges Natoansökan, om USA:s provokation mot Ryssland, och om nya partiet MoD.

Elsa Widding är ett ljus i riksdagsmörkret och ställer SD i skamvrån för uteslutning av denna kunskapsfyllda dam.

Till andra gravt hörselskadade läs artikeln från Newsvoice med en utmärkt sammanfattning. https://newsvoice.se/2024/01/elsa-widding-rysk-roulett/

Efter ÖB:s krigsretorik frågar sig Elsa Widding:

 • Vad ska vi göra för att inte hamna i samma situation som Ukraina?
 • Hur kan vi undvika ett sådant scenario?
 • Ska vi, precis som Ukraina försöka bli medlemmar i Nato och låta USA få tillgång till våra baser eller är det bättre att göra på något annat sätt?

med följdfrågor efter avtalet som ger USA rätt till svenskt territorium

 • Är inte risken nu överhängande att Sverige med detta avtal blir ett förstahandsmål i en konflikt mellan USA/NATO och Ryssland? Speciellt med tanke på att de övriga nordiska länderna har sagt nej till kärnvapen på sitt territorium men inte vi.
 • Försämrar inte detta vår säkerhet ytterligare?

Hon lyfter fram två forskare vid försvarshögskolan från en artikel i DN som redan 2015 såg faror med Natomedlemskap, vilka har bekräftats med råge.

”….Vi menar dock att rysk aggressivitet åtminstone delvis bör ses som en produkt av den Nato-utvidgning som allt djupare har trängt in i det Ryssland ser som sin intressesfär, och som därmed kränkt rysk stormakts identitet. Ju starkare hotet från väst upplevs, desto mer desperat kan vi anta att Ryssland kommer att agera för att bekräfta denna stormakts identitet.…” Låst artikel, men ingressen räcker gott. https://www.dn.se/debatt/natomedlemskap-gor-sverige-mindre-sakert/

Elsa Widding har blivit aktiv medlem i partiet MOD och uppmanar oss andra att göra detsamma.

MoD är Sveriges snabbast växande parti.

Vi engagerar folk från höger till vänster, från söder till norr som förenats för att stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati tillsammans. Värden som förtryckts under pandemin.

Vi står för medicinsk valfrihet, alliansfrihet, yttrandefrihet och mer lokalt självstyre istället för globalt elitstyre.
Snart kan MoD vara större än Miljöpartiet och Liberalerna
Var med och skriv historia. Bli medlem här idag. (klicka på texten)
Från https://partietmod.se/

———————————————————————————————————————–

Jag tycker MOD skall lägga till KD som har förvandlats till ett parti med ”partytjejgängsliberalism.” och sjunker som en sten i opinionen, skriver Det Fria Sverige. https://www.detfriasverige.se/cirkus-kristdemokraterna-pa-vag-att-implodera/

Drogliberala Sara Skyttedahl kämpar med näbbar och klor för att få vara kvar i Bryssels köttgrytor, där toaletterna också borde granskas efter knarkspår. Hon har ännu en gång ramlat av KD:s nomineringslistan till EU-valet i vår. Vet Ni vad denna desperata dam gör då?

Nu har hon erbjudit Sverigedemokraterna  att stå på deras lista? Magstarkt så det förslår. Det glamorösa partylivet är hennes ideologi.

Nu skall debattören Alice Teodorescu Måwe, upp på KD:s lista. Själv tycker jag hon har tacklat av i debattprogrammet med Daniel Suhonen på SVT2, hon skulle med sitt leende och klädsel mer passa på en modeshow.

Bild från artikeln i Journalisten

Men nu har SVT ilsknat till efter att den fristående debattören blev KD politiker. Jag tycker partiet skall byta namn eftersom kristna värderingar snart är helt bortblåsta av dessa kvinnor med egot i högsätet utan att kunna 10 Guds bud. https://www.journalisten.se/nyheter/svt-stoppar-teodorescu-suhonen

Det är ljusår mellan dessa unga kvinnor jämfört med seriösa och kunskapsfyllda Elsa Widding.

4 tankar kring ””Regeringen spelar roulette med våra liv – nu behövs MOD” (och inte KD:s egotrippade damer till Bryssel)

 1. ”egotrippade damer”
  Det får mig att komma ihåg ett inlägg på en tråd för flera år sedan.
  En debattör for ut i arga uttryck hur han hatade ett visst parti.
  —OK- men du säger du röstade på dom? Varför.
  —[Den kvinnliga] Partiledaren har så snygga ben och så snygga [självcensurerat]
  Det beskriver väl Sverige av idag. Folk tillåts ju ändå inte att påverka något, så varför seriöst bry sig.

  1. Ja, med tilldragande behag kan kvinnor komma långt och om det inte ger resultat kan anmälan för sexuella trakasserier komma med fart.
   Omfattningen av sexuella trakasserier står ofta i proportion till hur många uppknäppta knappar blusen har.

 2. Detta visar väl mycket tydligt varför Sverige sjunker. En kommentator påpekade att Alice Teodorescu Måwe skulle passa bättre på en modeshow än som politiker. Hon sägs vara jurist, men den titeln kan anmanas av vem som helst. Jag hittar ingen information om att hon varken ha avlagt någon akademisk examen, har någon relevant erfarenhet, eller blivit accepterad som advokat. Hon är en åsikts debattör, inte en kompetens baserad debattör, och Partiet, inte bara detta, ser tydligt hennes fysiska attribut som något som får folk att rösta på henne. Hon har knappas några kompetens baserade färdigheter alls för att kunna fatta beslut.

  1. Med fysiska attribut kan kvinnor göra karriär och med jämställdhets hysterin med kvinnor på chefsposter, så dras landet ner i destruktivt känslosvall. Mot snygga ben har kunskap och erfarenhet liten chans.

   Nu är det uppror inom KD när Ebba favoriserar sina unga och vackra partykompisar, meritokrati med begåvning, utbildning och prestationer är dött och begravt.

   ”Då gäller helt nya infall att hitta en kändis som är kompis med Ebba. Förmodligen är jag både för gammal och obegåvad för att inse det fina i denna kråksång”, skriver skriver Magnus Kolsjö (KD), tidigare ordförande för Öppna kristdemokrater, som själv kandiderade för KD i EU-valet 2019, på Facebook.

   https://www.svd.se/a/9zR6qE/valet-av-teodorescu-far-kritik-hal-i-huvudet

Kommentarer är stängda.