Samma samband hos vänstern idag till halvmånen, som Hitler hade i går

Samtidens boktips förmedlade av Idéhistorikern Lars F Eklund ger inspiration till julböcker samt reflektioner hur historien upprepar sig. Eklund har sammanställt tunga böcker om vår civilisations rötter, om västerlandets kris och om islamismens totalitära anspråk, skriver Samtidens redaktör. https://samtiden.nu/2023/12/de-harda-paketen-boktips-till-jul/

Jag har fastnat för en bok av Niclas Sennerteg från den rikliga bokbuffén. Han är en respekterad författare och journalist. Han har gett ut en rad kritikerrosade böcker: Stalins hämnd. Röda armén i Tyskland 1944–1945 (2001), Warszawas bödel (2003), Ord som dödar (2010) och Göring – förhören 1945 (2011).

”Niclas Sennerteg: Hakkorset och halvmånen

Bild från https://www.nok.se/titlar/allmanlitteratur-sakprosa/hakkorset-och-halvmanen/ad1e31c9-5dc4-4623-9ab7-3ec427f34bf4

Från Eklunds recension i Samtiden:

”Under senare tid har sambandet – och skillnaderna – mellan nazistisk och muslimsk antisemitism stundtals uppmärksammats. I denna bok skildrar Sennerteg utförligt samarbetet mellan Nazityskland och islamistiska krafter före, under och efter andra världskriget. Här berörs den tyska finansieringen av Hassan al-Bannas Muslimska brödraskapet, Goebbels antisemitiska radiosändningar på arabiska och den palestinske stormuftin ( och SS-Gruppenführern ! )
Amin al-Husseinis verksamhet i Berlin under kriget och dennes roll visavi förintelsen och upprättandet av muslimska förband inom Waffen-SS. Här skildras också strömmen av före detta SS-officerare och andra tyska ”experter” till länder i Mellanöstern efter kriget, där de på olika sätt bistod sina muslimska värdar i  säkerhetsfrågor, antisemitisk propaganda och kampen mot Israel.”

Bild från svd.se

Hitler på besök i Mellanöstern, för att få bundsförvanter till hans judeförföljelse. Där dagens situation i Israel/Hamas kriget bara bekräftar en historisk sanning att förtryckta blir nya förtryckare.

Statsminister Stefan Löfven på underdånigt besök med sina sjalprydda ministrar från den feministiska regeringen i Iran 2017. Deras klädsel visade underkastelse för islam och blindhet för alla kvinnokämpar i Iran som vill ta slöjan av.

En skrämmande likhet med nazisters stöd till muslimska brödraskap under och efter ww2 finns idag av socialdemokraternas stöd till muslimska föreningar med studieförbundet Ibn Rushd i täten. Vilket ledarsidorna.se förtjänstfullt har redovisat i en serie artiklar. Uppgörelsen mellan den röda organisationen Tro och Solidaritet (fd Broderskapsrörelsen) med förortens imamer, som lovades representation i politiken mot röda röster där dess representanter kan betraktas som demokratins dödgrävare.

Så här skrev ledarsidorna den 11 december;

Även om studieförbundet Ibn Rushd tvingas betala tillbaka 146 900 kronor av de skattestöd föreningen fått är finanserna goda. Samma vecka som studieförbundet kunde avslöjas bedriva utbildning när våld mot kvinnor är tillämpbart beviljade Malmö stad ett tre-årigt stöd till organisationen….
Det muslimska studieförbundet Ibn Rushd har enligt en ny granskningsrapport från Folkbildningsrådet undervisat barn i sjuårsåldern om att barnaga är acceptabelt, att homosexualitet är en synd och om antisemitiska konspirationsteorier….” https://ledarsidorna.se/ibn-rushd-star-fortsatt-pa-stabil-finansiell-grund/

Att Malmö har ett rött styre behöver knappas påpekas. Där eftergivenheten till muslimer har ersatts av ren kärlek. Samtidigt som Magdalena Andersson med sin gullgosse Ardalan Shekarabi förfasar sig över Åkessons moskétal i Västerås på SD:s lands dagar nyligen. Att terror, antisemitism med hat mot värdlandet kan predikas i många moskéer, där flera varit rekryteringscentraler för blivande IS mördare, är ett hot mot fosterlandet av dessa röda politiker som ständigt värnar mänskliga rättigheter som numera endast tycks omfatta ett fåtal.

Trots riksrevisionens kritik av Ibn Rushd så fortsätter skattepengar att rulla in. Trots att förbundets kopplingar till det muslimska brödraskapet ständigt hittar nya vägar.

Så här skriver doktor Sameh Egyptson, (forskaren med sin avhandling om det muslimska brödraskapets etablering i Sverige) på

Och notan till Malmö stads excesser står andra skattebetalare för med stadens utjämningsbidrag.

Ledarsidorna konstaterar att Malmö stad är ett av Sveriges ekonomiska katastrofområden. Var fjärde krona i stadens budget kommer från skattebetalare som inte är bosatta i kommunen. Malmö stad bör även numera betecknas som den svenska antisemitismens huvudsakliga säte.

Här vore det något för Tidöavtalet att kompletteras med. Utjämningsbidrag borde öronmärkas för enbart en kommuns kärnuppgifter. Det är inte att skänka 3 miljoner för firandet av muslimska högtider.

Jag kan konstatera att nazism, islamism och socialism åter har förenats. Hammaren med skäran, hakkorset och halvmånen tycks trivas bra ihop. Vänskapen mellan dessa totalitära ideologier har nog aldrig upphört.

En bild från Lennart Erikssons blogg sammanfattar socialdemokraternas politik, där Magdalena Andersson (S) tycks ha samma inställning till värdegrunden som sin företrädare, trots socialdemokraternas falska ånger till massinvandringens baksida som allt tydligare obarmhärtigt avslöjas.

De två sista bilderna kommer från Lennart Erikssons blogg https://www.sapereaude.se/blog/?p=13237

2 tankar kring ”Samma samband hos vänstern idag till halvmånen, som Hitler hade i går

 1. Ett grundproblem Sverige och svenskarna har, är att man vägrar förstå, än mindre acceptera, historia och orsak. Jag är absolut ingen supporter av slöja, men slöja var, och delvis fortfarande är, traditionellt normal och korrekt formell klädsel för kvinnor i Iran. När kvinnor och medlemmar av Sverige regering då besöker ett land som Iran är det alltså fullt korrekt att visa respekt mot sina värdar och bära slöja.

  Att då bära slöja vid ett statsbesök i Iran har inget med Islam att göra utan är helt enkelt att visa respekt för värdarna genom att uppträda i korrekt klädsel, enligt lokal och lokalt accepterad standard.

  Att göra en jämförelse med baddräkten Bikini. När den började bli populär på 50-talet förbjöd flera länder den, bland annat Frankrike och flera stater i USA. Hur skulle svenskarna och européerna ha reagerat då om utländska kvinnor från öarna i Stilla Haver, där kvinnor alltid gick med bar överkropp, gick omkring i Stockholm med bar överkropp.

  Amerikanska journalisten Fiorella Isabel besökte Iran. Här r hennes berättelse. Läs, den är lärorik.
  —Iranian women lead the fight against a vicious propaganda war
  https://www.rt.com/news/584740-iranian-women-fight-propaganda-war/

  Citat, översatta.

  —”Enligt västerländska medier har kvinnor i Iran små eller inga rättigheter, och protester inom Iran har brutit ut, med stöd från USA och andra västländer, som kräver frihet för dessa förtryckta kvinnor.”

  —”jag blev omedelbart mer än chockad när jag kom till flygplatsen i Teheran och såg en kvinna utan huvudduk framför en polis, gå in i ett fordon utan att bli trakasserad eller ens tillsagd att täcka upp.”

  —”Överraskningarna skulle fortsätta att komma i denna värld när jag såg kvinnor i caféer och gator som inte bär huvudduk alls”

  —”kvinnor i Iran statistiskt välutbildade, med över 57 procent av kvinnorna i högre utbildning”

  —”Inte bara var iranska kvinnor högutbildade, männen stödde deras ansträngningar”

  —”Kvinnorna verkade leda showen, särskilt med fokus på den västerländska propagandan mot Iran”

  Jag säger det igen. Sluta läsa och lita på Yankee propagandan. !!!!

  1. Med denna logik då borde ju slöjklädda kvinnor ta seden dit man kommer och visa respekt för värdlandet och därmed ta den av. Moralpolis finns ännu kvar i Iran samt i svenska invandrartäta förorter.
   Minne från yrkestiden är när en blåslagen kvinna kom på återbesök, då en svåger hade gått till angrepp för att hennes sjal hade halkat av. Jag tror mer på egna erfarenheter av islams kvinnoförtryck än på yankee propagandan, även om de enstaka ggr skulle sammanfalla.
   Angela Merkel kom i sin byxdress utan sjal vid besök i Iran utan att respekten föll av.

Kommentarer är stängda.