Staten vill ha mer koll på dina pengar – och din kropp

”Politiken försöker smyga in något som har långtgående effekter på individernas integritet i George Orwells nya anda”, säger Tomas Lööv på Näringslivets Regelnämnd. Bild: Henrik Montgomery/TT, Jessica Gow/TT
Från https://www.tn.se/naringsliv/33396/sa-ska-staten-fa-koll-pa-dina-pengar-nytt-register-kartlagger-svenskar/
Tidigare i år lämnade en utredning förslag om att inrätta ett register med statistik över hushållens samlade tillgångar och skulder. Förslaget har mött kraftig kritik och väckt oro för att det är ett första steg mot att återinföra en förmögenhetsskatt.
Enligt förslaget ska registret innehålla hundratals uppgifter om svenskarnas finansiella tillgångar och skulder, samt en mängd understödsvariabler…..”

——————————————————————————————————————————

Den tunna motiveringen är att denna kartläggning av din plånbok med värdepapper, konton, lån skall ge bättre underlag med statistik för akademisk forskning, som myndigheter därefter kan ha nytta av.

Socialdemokraterna var riktigt i sitt esse under deras partikongress 2021 då de ideologiskt trogna motionerade med önskan om miljonärsskatt. Partistyrelsen kunde då lugna de mest entusiastiska med att en utredning pågår, som vanligt under lång tid, där Kristerssons regering nu tycks jamsa med.

Givetvis är målet att muddra oss vanliga skattebetalare på ytterligare pengar, när Sverige går så knackigt. Ett grönt samhälle, stöd till det korrupta Ukraina, höjd EU avgift och biståndsgåvor till FN har självklart företräde, framför skattetyngda svenskar vars välfärd krymper, med EU:s sanktioner som driver inflation med stigande el priser och räntor.

Det verkar som regeringen nu har tagit över Joakim von Ankas filosofi att samla varenda sekin i sin tomma lador. När vänstern orerar så låter det att ta från de rika och ge till de fattiga, men i praktiken blir det oftast tvärtom. För de riktigt rika, privatpersoner eller stora företag kan alltid komma undan med skatten med skickliga upplägg av sina advokater som varken lågavlönade arbetare, pensionärer, sjuka, arbetslösa eller arbetande medelklass kan.

Duktiga och strävsamma medborgare skall straffas så att smarta och även lata kan få ligga i hängmattan under livet.

Men då skulle säkert granskande myndighet bli bötfällda upp till skorstenen, vi minns hur det gick, när polisen i Skåne försökte ringa in romer som de borde hålla koll på. Ett jävla liv med stora skadestånd som kostade polisen 166 miljoner. https://www.minoritet.se/4616

Nu meddelar Svenskt Näringsliv att notan för den eskalerande brottsligheten uppgår till minst 100 miljarder kronor varje år och att vart tjugonde företag överväger att lägga ned verksamheten.

”Brottsligheten riskerar att få långtgående konsekvenser”, säger Lena Nitz, ansvarig för brotts- och trygghetspolicy hos Svenskt Näringsliv, till TN. https://www.tn.se/naringsliv/33299/notan-for-brottsligheten-tre-ganger-polisens-budget-oacceptabelt/

Att granska den importerade och brottsligt mycket uppfinningsrika nya väljarbasen som infiltrerat sig i hela samhället skulle säkert kosta betydligt mer. Det lika värdet som vänstern vilar på skulle raseras och inte återhämta sig mer. De invandrare som sköter sig och vill integreras struntar vänstern i, eftersom deras släktbaserade klan nätverk har med inkluderingshysterin fått näring att växa. Eftersom alla är lika så är särskiljande granskning helt tabu.

Det är inte bara dina pengar som staten vill ha kontroll över, nu skall även din kropp kunna tvångsvaccineras och du fråntas ansvaret för dina barn när det handlar om vaccinering.

WHO med Bill Gates har lyckats bra med deras diktatur över medborgares vaccinationsval. Socialminister Jakob Forssmed vet inte till sig av förtjusning så här klämmer han ur sig ”Jag vill göra livet lite lättare att leva för människor genom att skapa bra förutsättningar för hälsa och gemenskap.”

Kan lögnen bli större med ett vaccin som har sjukdom och död i bagaget!

https://www.regeringen.se/sveriges-regering/socialdepartementet/jakob-forssmed/

8 tankar kring ”Staten vill ha mer koll på dina pengar – och din kropp

 1. Vedervärdig korruption och girighet. Medborgarna måste freda sig och ingjuta fruktan hos de så kallade folkvalda. I annat fall kommer medborgarna att gång på gång bedras men inte känna till något annat.

 2. Politikernas ”tvålopera” inför oss väljare fortsätter ocensurerat och i alla medier . Det ena tokiga beslutet efter det andra presenteras och sväljs av nästan samtliga ! De fåtal av oss som reagerar hänvisas till ”interna” kanaler , bloggar , sajter , som tyvärr inte når ut till den breda massan .
  Mvh Sjöström

  1. Nej, vi når inte ut till den breda massan. Det förstod jag på riktigt när jag ser köerna till den sjätte sprutan och snart blir detta dåd mot mänskligheten firad med ett nobelpris!

 3. När jag läser sådant här om Sverige är jag så innerligt glad att jag lämnade Sverige och stängde dörren bakom mig för över 50 år sedan. Jag betalde mina lån och studieskulder, sålde allt, och en Schweizisk bank lyckades få ut mina tillgångar. Jag vet att Sverige försökte spåra mig i 15 år, och släktingar och vänner fick även hotelsebrev, att dom måste lämna ut min adress, men dom hade ingen adress att lämna ut, ingenting hände. Massövervakning fanns redan då. Sedan fick jag genom kanaler veta att jag blivit ”avregistrerad”. Precis som en gammal skrotbil. Idag lever jag gott som pensionär på mina besparingar och har en frihet och säkerhet jag aldrig ens skulle kunna drömma om i Sverige. Det känns bara så tragiskt att det gått så snett i Sverige.

  Existensen och överlevd av alla diktaturer är grundad på att kunna massövervakning och att kontrollera och styra innevånarna. Vad som pågår är bara ett tydligt tecken på att Sverige och EU steg för steg förvandlas till en fullskalig hårdför diktatur där innevånarna helt saknar möjligheter att påverka något. Staten behöver inte äga allt som i klassiska diktaturer, det räcker, som i Sverige, att makteliten vet allt och har kontroll över allt och alla. Resultatet är detsamma.

  1. Vet någon hur regelverket är i dag beträffande utvandrades tillgångar?
   Är staten inspirerad av arvsfonden som med sina advokater ogiltigförklarar testamenten på löpande band?

   1. Jag vet bara att det är en snårskog. Äger du ett företag vet jag att det är en slags exportskatt, som är väldigt saftig. Har du vad som kallas ”väsentlig anknytning”, som en nära släkting, ett bankkonto, hyr en bostad, äger tillgångar som ett hem eller land eller bil, eller vistas ofta i Sverige, då blir du ”obegränsat skattskyldig” i Sverige. Jag har hört om folk som har varit borta i 30 år från Sverige, och fortfarande jagas av skattemyndigheten för all inkomster under alla år.

    Detta hände mig när jag ville utvandra för omkring 50 år sedan.
    Jag gick till pastorsexpedition, som då skötte folkbokföringen.

    1. Du måste ansöka. Att lämna Sverige är inte en rättighet (brott mot mänskliga rättigheter dock)
    2. Alla dina tillgångar fryses.
    3. Sedan sker en utredning, har du obetalda skulder eller skatter, åtal eller stämningar. Tar ett par år.
    4. Nu får du lämna landet, men utan några tillgångar.
    5. När du har etablerat dig utomlands kommer det en svensk tjänsteman och besöker, på din bekostnad, och kollar, du måste bevisa att du betalar skatt och har fast bostad.
    6. Om din flytt godkännes får du formellt flytta och ta med dina tillgångar.

    OK – Så jag frågade, om jag bara reser iväg, hur länge får jag vara borta? Ingen begränsning.

    Så vad jag gjorde var att sälja alla mina tillgångar, stoppa tillåtet belopp, då 10,000 kronor, i fickan och åkte. Banken i Schweiz, en liten Kanton bank, förde ut resten och öppnade ett nummerkonto åt mig. Ett nummerkonto är ett bankkonto som inte har något personnamn utan bara ett nummer. Jag tror dom använde så kallat ”Hawala” metod. Inga pengar transfereras över gränsen, utan ett belopp i Sverige ”kvittas” (swop) mot samma belopp utomlands. Inga spår i banksystemet, inga papper, inga dokument, allt sker över telefon eller Weixin-WeChat, som är säkert. Jag använder fortfarande ett sådant system.

    Efter 15 år gav dom upp att leta efter mig. Massövervakning.

    en.wikipedia.org/wiki/Hawala

    1. Är det samma regler i hela EU eller får varje nation bestämma regelverket själva?
     Med tanke på Sveriges förfall, så misstänker jag att det nu är ännu krångligare att emigrera. Varenda sekin som staten kan klämma fram till sin förödande politik är önskansvärd, eftersom det främst är högutbildade som flyr, som pensionär väntar nog bara en framtid som integrationsobjekt.

     1. Varje land bestämmer ju reglerna för immigration och medborgarskap, så jag förmodar att samma sak gäller emigration. Klar är att Sverige bryter mot deklarationen om mänskliga rättigheter som klart säger att alla har rätt att obehindrat lämna sitt land och rätt att obehindrat återvända. Förr drog Sverige in medborgarskapet om dom upptäckte att någon hade fått ett annat medborgarskap, och på så sätt förhindrade personen att återvända. På 70-talet åt jag en gång lunch med den svenska ambassadören i Sydney, och han förklarade att dra in ett svenskt medborgarskap var mycket enkelt, en ”administrativ åtgärd”. Medborgaren behövde inte ens upplysas och det gick inte att överklaga. Idag går det att ”ansöka” om att få det tillbaka, men då måste man bosätta sig i Sverige.

      Idag bygger Sverige in mängder av ”fishhooks”, krokar, i systemet för att göra det omöjligt eller mycket svårt att lämna landet. En gång föreslogs det att alla som emigrerar skulle tvingas att betala tillbaka den ”gratis” utbildning dom fått i Sverige, men förslaget genomfördel aldrig. Svensk utbildning är inte ”gratis” utan betalas mycket rundligt med skatter och avgifter.

Kommentarer är stängda.