”Samverkan mot ungdomsbrott ofta bortkastat jobb”

Avhandling:

Att skapa mening i en komplex praktik: Föreställningar om brottspreventiva samverkansformer mellan omsorg och kontroll, Christina Söderberg, Linköpings universitet.

Att forskning till slut kommer fram till vad vanligt folk redan vet är belagt i forsknings studier, men vi får ändå vara tacksamma att det sätts på pränt, för utan det så är erfarenheter inget värda.

”Samverkansarbete i kommuner för att hjälpa unga i riskzon för brott kan funka om det görs rätt, men blir ofta bortkastat jobb, enligt Christina Söderberg som har skrivit en avhandling i ämnet.
– Det är viktigt att inte bara sitta och byta information med varandra, utan se till att det blir verkstad….” Från https://www.forskning.se/2023/10/23/

Minns ett skämt från arbetslivets teamarbete inom rehabilitering ”Efter två timmars diskussion har teamet enats om att lilla Kalle får gå till posten med ett brev….”

Hur många miljarder har inte slösats bort i samverkansprojekt, bara ordet samverkan får politiker som orsakat den skenande invandrarbrottsligheten att gå i spinn och öser mera skattepengar på det som inte fungerar.

”Rätt kurva” som det nya projektet kallas vore betydligt effektivare att ersättas med asylstopp och utvisning av hela familjen till ungar som gör sig skyldiga till upprepade grova brott, denna insikt finns inte i politikers tankevärld.

Vad skulle Davosbröderna då säga, FN och EU?

Den politiska eliten fortsatta karriär kan då strakt försämras. Skammen för släkten i hemlandet är det enda som kan leda till skärpning, vilket upprepade gånger har påtalats av polis, som då strypt både löneförhöjning och framtida karriär.

Bild från Dagens samhälle.se

Men nu skall det bli ordning på torpet med samverkansprojektet ”Rätt kurva” mellan skola, socialförvaltning och polis med inspiration från Tysklands ”Kurve kriegen” där projektdeltagarna följer en familjs unge från förskoleålder flera år framåt, till en nätt kostnad på 400.000/per familj. Kostnaden motiveras av att skadorna från barnets framtida kriminella karriär kostar betydligt mer.
https://www.svd.se/a/jlER0A/tysk-succemetod-mot-gangen-infors-i-sverige-familjer-har-valts-ut

Varför inte i stället kontrollera medborgaskapet och dra in det, när medborgarskap tilldelats på felaktiga grunder, problemet är att då skulle förorten bli ödelagd. Bidrag för resor till hemlandet har beviljats på löpande band, när jag under yrkestiden protesterade med att du kan ju inte åka tillbaka från landet som du flytt ifrån pga av krig fick jag svaret, men det var inte krig just där…..

Men hur skulle det då gå med Magdalena Anderssons (S) framgång i opinionsundersökningarna, där icke integreringsbara invandrare är garant för hennes maktåterkomst med fortsatt förstörelse av landet och utsugning av främst medelklassen. Tyvärr vågar de inte protestera fär de arbetar inom välfärd och flyktingindustrin, precis som majoriteten av statliga verk och myndigheter. Man vågar inte såga av grenen som man sitter på, men till slut kommer den att gå av ändå.