Nu går kändisars godhets- positionering på högvarv och i alternativen går åsikter nu isär

Efter stödet för ensamkommande barn/vuxna män, Mee Too, kom genvaccinet, sedan stödet för Ukraina och nu är alla kändisar Mellanöstern experter med stöd för Gaza.

Minns att hockeylegenden Börje Salming ångrade sig att han kavlade upp ärmen för detta förrädiska genvaccin i ett reklam inslag, när hans ALS hade tagit allt mer av kroppens funktioner. Otaliga rapporter och forsknings studier finns om hur mRNA framställt vaccin triggar immunförsvaret till nya sjukdomar, där ingen bot finns, därutöver hjärtproblem med inflammation i hjärtmuskeln (myocardit) ofta hos unga idrottare på elitnivå som faller ihop. Detta moras skall nu belönas med ett Nobelpris!

Givetvis ville SVT-chefen Hanna Stjärne inte vara sämre, hon såg till som ordförande för juryn i tidskriftsgalan att vänsterextrema Expo vann priset som Årets tidskrift! https://www.friatider.se/svt-chefen-utser-vansterextrema-expo-till-arets-tidskrift

Jag tror knappast någon kan vara objektiv i Israel-Palestina konflikten, där ideologi med erfarenheter styr.
Min äldsta dotter har vänner i Israel och har besökt landet flera gånger både med och utan elever i sin lärargärning. Där samtalat med både araber (palestinier) och judar under studie besök i olika skolor. Bilden är mycket delad och hatet är inte alltid som media beskriver. Alla är definitivt inte supporter av sina ledare, där nu Netanyahu visst är på semester i Florida och Hamas ledare är mångmiljonärer av biståndspengar och häckar nu tryggt i Quatar, medan folket och unga soldater offras. Precis som i Ukraina, där USA:s marionett Zelenskyj vill ha Jas, vilket han säkert får när Nato medlemskapet snart är innanför dörren, om nu Erdogan får köpa F-16 plan från USA. Tjänster och gentjänster.

Jag brukar inte vara någon större beundrare av medias ledarskribenter men här är igenkänningsfaktorn stor.

https://www.svd.se/a/wAz8MM/hur-blev-kandisarna-mellanosternexperter

”…….. två kändisupprop har publicerats, dels på Expressens kultursida, dels i sociala medier under hashtagen #vikräver. Engagemanget för befolkningen i Gaza är inte svårt att förstå. Situationen där är fruktansvärd, bland annat larmar läkare om en katastrofal situation på sjukhusen. 
Men det blir väldigt märkligt att bara se till den ena sidan, att inte ens nämna Hamas massaker på civila i Israel………..Jag har följt konflikten i Israel/Palestina så länge jag kan minnas. Jag har släkt och vänner i Israel och inser att det påverkar mig känslomässigt. Just därför försöker jag att hålla huvudet kallt. Inte dra alltför snabba slutsatser, inte förenkla bilden av konflikten. 
Med det sagt: Jag är för en tvåstatslösning. Jag har genom åren skänkt en del pengar till Palestina, och då specifikt till organisationer som jag noga har kontrollerat vad de gör med pengarna. Jag vill inte att fler människor dör, och jag hoppas att den ändlösa cykeln av hat och hämnd ska kunna brytas, även om jag just nu inte ser hur det skulle gå till. 
Men, jag har också läst på tillräckligt för att inse hur komplicerad den här konflikten faktiskt är. Hur intrikat väven är, i vilken mån den utöver Israel, Palestina och deras närmaste grannar även inbegriper bland annat Iran, Saudiarabien och Ryssland. Det är så många oförrätter som har begåtts, från så många håll, sedan Bibelns tid och fram till i dag……Tyvärr är kändisar inte lika tvärsäkra på vad som är rätt och fel, vem som är offer och vem som är förövare, i Jemen, Sudan eller Etiopien? 
Man kanske kan säga att jag vet tillräckligt för att veta att det finns mycket som jag inte vet…..” 

Kändisar ser allt i svart och vitt, trots att det mesta är grått, eftersom det är gynnsamt för karriären. Nu pågår en sifferlek om antalet döda båda i dag och från igår, som om antalet döda skulle legitimera terrordåd på civila först i Israel och nu i Palestina. Skuldfrågan har högsta prioritet.
Den 14 maj 1948 utropades staten Israel i Tel Aviv och dagen efter blev anfallna av närliggande arabstater, för att efter upprepade anfall och regelrätta krig ockupera allt större markytor där palestinier var bosatta.

Hamas har hela tiden använt vad som finns, knivar, stenar, hemmagjorda bomber, raketer med självmordsbombare mot Israels civilbefolkning, ivrigt påhejade av övriga arabstater, muslimer i diasporan och vänsteraktivister. Om unga män med bombbälte runt magen tror på Allahs alla jungfrur som martyr i paradiset vet jag inte, kanske är handlingen främst för att trygga familjens ekonomi.
Men inför döden vill de flesta av oss, oavsett hemvist och religion, ha något större att hålla i, när vi måste lämna allt som är och inget vet vad evigheten innebär.
Solidariteten är tyvärr nu mycket låg från arabstater, när instängda palestinier försöker fly från hårda vedergällningsattacker. Det är som på skolgården, ledaren hetsar mobbarna och när straff utdelas är han som bortblåst. Rädslan är stor för flyktingströmmar som kan hamna i evighetslånga flyktingläger.

Jag tror arabstater endast vill ha palestinier som sina proxykrigare mot staten Israel, där samsynen är stor om att kasta alla judar ut i havet.

Bild från activehi.com

Den israeliska klimataktivisten Shaked Shefy Cohen överlevde Hamas terrorattack den 7 oktober. I ett öppet brev bjuder hon in Greta Thunberg att bevittna förödelsen själv. Hon berättar vad som hände om söndagen den 7 oktober 2023 klockan 06.20 och de följande 17 timmarna. 
https://www.expressen.se/debatt/jag-kanner-sorg-over-att-du-ar-sa-blind-greta/

Medan Global Politics är av annan åsikt, för där är Israel svart som natten och Hamas är ljuset för palestinska folket med otaliga civila offer. Att bumerangeffekten mot deras eget folk blir enorm är dem likgiltigt. https://www.globalpolitics.se/greta-thunberg-kritiseras-for-stod-till-palestina-mot-israels-folkmordspolitik-sa-hemskt/

Eller varför inte göra som vänsterprofeten Göran Geider, påstå att terrororganisationen Hamas är en högerextrem rörelse eftersom intet ont kan komma från denna vänsterhyllade befrielse-/terrorrörelse. https://ledarsidorna.se/aftonbladet-kulur-poststalinismen-reinkarnerad/

Eller kan dagens konflikt som förvandlades till krig orsakas av att USA vill ha krig mot Iran, för att splittra Bric länder, eftersom Kina är för starkt för direktangrepp? Då Taiwans och Singapores befolkning inte räcker till som proxy krigare mot Kina.
Vapenindustrin och bankernas sedelpressar får ej avstanna och inte flyktingströmmar heller, båda ett säkert medel för att roffa åt sig folkets pengar.
Jag misstänker att oligarkers godhetspositionering med att försvara demokrati också går på högvarv för det ger alibi för fortsatta krig.