SvD: ledare ”Glöm inte den skötsamma majoriteten”

Kanske kände SvD:s ledarskribent Mattias Svensson sig manad att lyfta fram den skötsamma majoriteten av invandrare efter publicering av No-excuse skolor den 11 september, som sätter stopp för utåtagerande ungar, där de med invandrarbakgrund är överrepresenterade.

I Sverige är det främst invandrarkillar som ständigt demonstrerar krav på respekt och förstör för resten av klassen. Följden har blivit att medelklassens föräldrar tar sina ungar till friskolor, för att slippa detta elände, samtidigt som de demonstrerar sin fina värdegrund utanför köksbordet, så inte karriären avstannar. Senast hände det i söndagens demonstration mot anmälningsplikten för offentlig anställda, som hellre vill skydda illegala invandrare, än se till att de utvisas enligt lagen.

Sambandet till brottslighet med rekrytering till kriminalitet, där ungar skjuter ungar på löpande band finns inte i deras värld.

I går berättade en fältarbetare nöjt i Rapport att många unga nu vill lämna kriminaliteten, hur många hennes ”många” var framgick inte.

Jag har precis som andra läsare och lyssnare blivit likgiltig för dagliga rapporter om sprängningar, skjutningar och mord med ingen gripen på slutet. Däremot ökar min vrede mot våra politiker.
Detta förhållningssätt är genomgående för vänstern. Sverige skall fortfarande vara öppna famnen för alla som knackar på bidragsdörren, alla skall få stanna, även om asylskäl saknas. Sedan sablar de ner regeringens små försök med att stoppa de värsta avarterna. Där nu Ardalan Shekarabi med hemvist Iran blivit Magdalena Anderssons främsta parhäst för att skydda Koranen. Morgan Johansson sitter visst på avbytarbänken.

Nu till SvD:s ledarskribent:
https://www.svd.se/a/5B4KwO/glom-inte-den-skotsamma-majoriteten

Han lyfter fram sociologerna Jan O Jonsson och Carina Mood ”Karriärer och barriärer – en ESO-rapport om skolgång och etablering för unga med utländsk bakgrund” (2023:8).

”..Hur har det gått för dem som gick ut nionde klass 2012? Jodå, en stabil majoritet av dessa 27-åringar är idag, ofta efter avklarade studier, etablerade i en trygg sysselsättning (de ägnar sig antingen åt högre studier eller har tjänat över 240 000 kronor under flera år på arbetsmarknaden)…”

Författarna tvingas dock medge att problem finns främst för elever med invandrarbakgrund på grundskolenivå mellan 9-15 år som har mycket svårt att nå gymnasienivå och konstaterar och att invandringen har medfört ”…en enorm prövning för skola, utbildning och arbetsmarknad”, vilket är helt rätt. De fortsätter med ”att institutionerna har i stora delar bestått testet… ” vilket jag starkt tvivlar på.
De fortsätter med att invandrarelever är  ”fullblodsoptimister när det gäller deras egna framtidsutsikter och utbildningsmöjligheter”. Underförstått jämfört med tröga, etniskt svenska elever.

Inte konstigt med landets inkluderingshysteri och alla förturer, där de med rätt etnisk bakgrund får en räckmacka att segla in till SVT eller bli skribenter i statsmedia.

Inte ett ord om att så länge massinvandringen pågår så kommer det alltid att finnas elever i åldersspammet 9-15 år som förvandlas till klassens marodörer och förstör för de duktiga oavsett härkomst. Elever som tagit över klassen och katedern och vilka det daltas med utan att någon vågar sätta ner foten och slänga ut dem. Det räcker med bara en eller två respektkrävande killar i klassen för att allt ballar ur.

”…Visst har skolsegregationen ökat, medger Jonsson och Mood, för att sedan konstatera att det inte tycks ha påverkat den generella kvaliteten på undervisningen. Den enda, förvisso viktiga, skillnaden tycks vara att fler unga med utländsk bakgrund går i stökiga skolor…”

Här tar jag mig för pannan för denna IQ befriade och korrekta slutsats, inte ett ord om att det just är invandrarelever som gjort att skolor blivit stökiga!

Samma mönster upprepas till leda, det är bara ett litet, litet fåtal invandrare som bär sig illa åt, oavsett vad det handlar om. Alla andra arbetar och är skötsamma, trummas ständigt ut i alla sammanhang. För att inte värdegrundsmarinaden med det lika värdet skall försvagas.

Då borde det ju vara mycket enkelt bura in eller utvisa de som inte sköter sig.

Tyvärr verkar den skötsamma majoriteten invandrare tiga still och hålla sina bröder om ryggen. Var deras sympatier ligger har både påsk upploppen och våldsamma demonstrationer mot koranbränningarna bevisat. Unga brottslingar i karriären tycks helt sakna föräldrar, som aldrig skulle skvallra om sonens nattliga räder. Däremot dyker föräldrar mangrant upp och beskyller värdlandet för diskriminering. Jag orkar inte längre se dessa program på SVT/TV4 där lögner blir vänstervridna sanningar om hur synd det är om dessa vandaler utan eget ansvar.

Påskupploppen ägde rum i många städer, till exempel i Malmö, Linköping, Norrköping, Örebro osv där även kvinnor och barn deltog med stenkastning mot poliser, för att deras skrift med uttalad våldsideologi hade blivit kränkt och där stor del av det hjärntvättade folket jamsar med.

Bild; msm.com

Aldrig hörs några protester, från den skötsamma ”majoriteten invandrare” när kristna förföljs, mördas och när kyrkor tuttas på i deras hemländer eller när svenska kyrkogårdar vandaliseras. För att inte tala om den omfattande kriminaliteten mot värdlandets tyngda skattebetalare, som bara skall hålla tyst och betala, för annars åker förbittrade främst vi pensionärer dit med besked. Allt är bara samhällets fel har vandaler lärt sig, när vänsterns offermentalitet tidigt serverades på en bricka.

När fler medborgare av verkligheten tvingas vakna, då ökar regering och EU kommissionen censuren och då blev koranbränningar ett glädjande alibi för att tysta kritiker. EU:s motivering till deras Chat Controll att skydda små barn mot pedofiler är så korkat att alla klockor borde stanna, när vår kommissionär Ylva Johansson (S) är i lögnartagen.

Jag förmodar att med denna glädje rapport så är sociologernas framtida forskningsanslag tryggade.

Men vi skall tydligen glömma kopplingen mellan landets frekventa dödsskjutningar till den gränslösa invandringen från muslimska länder. På lördagskvällen var det dags igen med en dödsskjutning i Vällingby. https://www.svd.se/a/JQAlnX/larm-om-skottlossning-i-vastra-stockholm