Nalin Baski: Se upp – så stärks islamisters inflytande

I SvD den 21 augusti ger hon en kommentar till koranbränningarna och regeringens försök att begränsa yttrandefriheten.
https://www.svd.se/a/JQgP3b/nalin-baksi-kompromisser-med-islamister-leder-sverige-fel

Ingress; Om Sverige begränsar yttrandefriheten för att gå totalitära krafter till mötes måste vi beakta vart det kan leda på sikt. Ett avskräckande exempel är Stor­britannien, där islamister sedan Rushdie­affären byggt upp ett parallell­samhälle. Vill vi verkligen gå i den riktningen?

Bild från hant.se Danmark, Polisen – Koranen får inte brännas, andra heliga skrifter går bra…

Ja, det vill våra ryggradslösa politiker som alla är knähundar åt globalisters USA. FN, EU och statsmedia är deras redskap för att hålla medborgare i sitt grepp. Genvaccin räddar liv, Trump är hemsk och ännu hemskare är Putin och XI Jingping samtidigt som de tror att jorden skall brinna upp.

Baski skriver vidare:

”……..Problemet är att om man ger totalitära krafter ett lillfinger kommer de förmodligen inte nöja sig med det eller ens med handen. De kommer att ta hela armen. Om vi ger dem ett förbud mot koranbränningar – exempelvis genom att ändra i ordningslagen – måste vi också fråga oss vad de kommer att vilja ha därefter och vad är vi beredda att offra i det långa loppet.
Är det inte i stället just nu, när det blåser som värst kring de individuella fri- och rättigheterna som vi måste stå upp för vår grundlag, om den ska vara värd mer än papperet som den är skriven på……?”

Hon tar förtjänstfullt upp fatwan mot Salman Rushdie för hans roman ”Satansverserna” där muslimers våldsamma agerande ledde fram till parallell samhällen, Muhammed karikatyrerna i Jyllands posten, mordet på filmregissören Theo van Gogh. Dessa händelser utnyttjas av islams ledare för att dölja muslimska länders egna problem.

Det är enkelt att locka analfabeter, lågutbildade och indoktrinerade medborgare till en ny moralisk kamp genom gemensamt hat mot västs yttrandefrihet. Masspsykosen låter inte vänta på sig.

Ett väst som de både lockas av med kravlösa välfärdsbidrag samtidigt som de föraktar vårt levnadssätt. Tack var vänsterliberalers eftergivenhet i hela Europa så får de båda delarna.

”…..De kräver att få träffa och ha en dialog med regeringsföreträdare för att lugna massorna. Regeringen tycks inte förstå att man inte kan föra dialog med islamister och att deras kravmaskin ständigt spottar ur sig nya krav. Vår regerings företrädare måste förstå vem de i sådana sammanhang har att göra med. Och i stället för att vara rädd och ängslig borde utrikesminister Tobias Billström tydligare markera att vi inte kompromissar om vår grundlag….”

Nalin Baski frågar sig om det är den här utvecklingen som vi vill ha.

Mitt svar är ja, den politiska eliten som styrs av USA som vill ha den, för Nato behöver Wallenbergs krigsindustri och inte ens då vaknar det sovande folket.

8 tankar kring ”Nalin Baski: Se upp – så stärks islamisters inflytande

 1. Tack för texterna här . Dock , bränningsförbud i utbyte vill jag ej ha . Ingen kohandel om våra friheter samt rättigheter . Det leder till gatans parlament och dit är vi ju på väg ändå verkar det som . Håll hårt i hatten och tvärbromsa kära medborgare .
  Mvh Sjöström

  1. Jag skrev ”överväga” det är inte detsamma som att införa.
   Tanken var att ge dem en tankeställare.

 2. Hälsa muslimerna att vi kan överväga ett bränningsförbud när de slutat bränna våra bilar och hus.
  Dessutom:
  Om USA vill att vi ska vara med i NATO kan vi med varm hand överlåta alla vidhängande problem till dem. Annars struntar vi i det hela.

  1. Problemet är att de efter detta eventuella förbud bara kräver mer och mer. Med Ardalan Shekarabi (s), fd civilminister med hemvist Iran, som stark man inom rörelsen, så lär nog islamister med stöd av majoriteten av Korantrogna muslimer, få eldunderstöd till flera förbud.

   Lite om Shekarabis bakgrund från Wikipedia; ”…..I december 2004 avslöjade Dagens Nyheter att Shekarabis valkampanj 2003 delvis finansierats med pengar från en intern SSU-fond, avsedd för integrationsprojekt. Shekarabi själv hävdade att han inte känt till varifrån pengarna kom, medan han enligt Dagens Nyheter ska ha varit en av de drivande i upplägget. I mars 2005 avslöjades det att Shekarabi på olaglig grund utsetts till ledamot i polisstyrelsen i Uppsala län, trots att han vid tillfället varken var svensk medborgare eller bosatt i länet – ett uppdrag han senare avsade sig, efter att ha flyttat till Nacka….”

   Jag tror han delar oegentligheter med många fler av riksdagens rödgröna som blå ledamöter. Fusk, lögner och fel räknas som rätt och hedervärt i kamp för deras ideologi, som mest gynnar dem själva.
   Det farliga är att allt fler invandrare inkluderas till viktiga politiska uppdrag, för att inte tala om alla chefsbefattningar inom offentlig sektor. Där kombinationen invandrare med uppfostran i dysfunktionella samhällen och känslosamma och mångkulturvurmande feminister är livsfarlig.

   1. Den störste mångkulturvurmare var ju helt klart Fredrik Reinfeldt som med talet om den humanitära stormakten ville efter måttet av sin förmåga helt enkelt ville sänka Sverige som nation och han hyllas ju inom högern för sin förmåga att vinna två val i rad och kunna bilda regering. Dvs konsten att vinna val slår vänskapen och kärleken till Sverige

 3. Problemet med detta är att större delen av världen, inte bara den muslimska, ser koranbränningar varken som protester eller yttrandefriheten, utan man jämför det med aktioner som om man vill protestera mot grannen går man och bränner upp hans bil, hans trädgård eller hans hus. Man ser det inte som protester eller yttrandefriheten utan som grova provokationer och förolämpningar. Ingen svensk propaganda eller förklaringar kommer att kunna ändra på det.

  Den praktiska sidan av detta är att vill Sverige behålla denna form av unik yttrandefriheten kommer Sverige även att få utstå konsekvenserna, som olika former av vedergällning, ekonomisk isolation, och minskad välfärd. I slutändan, Sverige kommer att få besluta sig vad som är mest värt, denna form av yttrandefriheten eller att äta sig mätt.

  1. Minskad välfärd i Sverige orsakas främst av icke integreringsbara muslimer som våra politiker öppnat famnen för. Islamiseringen ökar med alla särkrav, däremot är kraven obetydliga på att lära sig svenska, arbeta och göra rätt för sig. Över 700 000 är i dag bidragsförsörjda. Det handlar främst om ekonomiska migranter, dvs. vänsterns väljarimport som insett att bidrag ger alibi för ökad skatt och kontroll över folket.
   Innan den öppna hjärtans politiken fanns inte detta problem med att bränna böcker, däremot var woke vänstern igång med att ändra i äldre böcker i stället för att ta på sig den tidens glasögon och lära av i går.
   Konstigt att röstvolymen från den korrekta eliten, t.ex den Svenska akademin var låg, när just muslimska fundamentalister återinförde bokbål som politiskt vapen genom att år 1989 bränna Salman Rushdies bok ”Satansverserna”. Nu är den däremot mycket hög som stöd för att införa medlöpare lag för att tillfredsställa islamister.
   Att ge efter för islam, denna våldsideologi är livsfarligt eller som i Danmark förbjuda enbart Koranbränning, men att elda Bibeln går bra. Nu har den humanitära stormakten slagit knut på sig själv med hjälp av sin statsmedia, där Kina är ett avskräckande exempel med förföljelse av oliktänkande, främst muslimer. Rapport förnekar sig aldrig. I går, när man rapporterade om Bric konferensen, så intervjuades två lämpliga afrikaner som förklarade Kinas rovdrift på deras metaller…
   Att ge efter för islams bokstavstrogna förkunnare är att ge efter för den lede själv.

   1. Harriet din penna går inte av för hackor..
    ”intervjuades två lämpliga afrikaner som förklarade Kinas rovdrift på deras metaller…”
    Man blir trött och förbannad på våra medier och politikers förljugenhet.
    Vi vet vilka som utarmat Afrika sedan urminnes tider.
    Resultatet av detta spiller över på oss..

Kommentarer är stängda.