Rättan att kränka islam – olika ståndpunkter

Nu sållas agnarna från vetet i debatten om koran bränningarna. Kända ledarskribenter som här Ann Heberlein vill inte dö för någons rätt att kränka i en debattartikel i Expressen.
https://www.expressen.se/debatt/jag-ar-inte-beredd-att-do-for-nagons-ratt-att-kranka/

Vad denna dam glömmer är att detta undantag från vår yttrandefrihet leder till att alla andra medborgare riskerar att förlora sin frihet, när islams förkunnare flyttar fram sina positioner med sharialag som mål.

Därför återger jag en viktig replik från MED bloggen av Daniel Sonesson
som nu är partiets kandidat som partiledare.

https://medbloggen.se/2023/08/13/min-replik-till-ann-heberlein/

”Ann Heberlein skrev den 9 augusti på Expressens debattsida att hon inte är beredd att dö för någons rätt att kränka och att ingen förnuftig person borde så heller vara.

Givetvis vill ingen förnuftig person riskera sitt och sina familjers liv. Men vad är det du egentligen skyddar Ann? Har du helt missat vad debatten handlar om eller är denna debattartikel endast en tillrättalagd floskel helt utan eftertanke?

Problematiken är inte den att någon av oss tror att de som bränner koranen är förnuftiga. Ytterst få anser också att det är en smakfull eller särskilt intellektuell aktivitet.

Problematiken är en annan. Det är den bakomliggande agenda som vi vet att odemokratiska länder vilandes på sharialagar har för västvärlden. OICs 57 medlemsländer antog en deklaration i Kairo 1990 där de reserverade sig mot mänskliga rättigheter för att dessa inte är helt förenliga med sharialagar. Samtidigt har 30+ moskéer i Sverige yttrat att de inte kommer nöja sig med förbud mot koranbränningar, de vill ha ett totalt skändningsförbud. De söker med andra ord en särställning i Sverige och frihet från kritik.

Det krävs en naivitet av oerhörda proportioner för att inte förstå den bakomliggande agendan. OICs medlemsländer söker inte demokratiska samhällen. Detta är inte en förhandlingspart att ge vika inför.

Vidare i Sverige återfinns ett massivt utanförskap och en ökad islamistisk radikalisering vilken Säpo utpekat som en av Sveriges främsta säkerhetshot; radikal islamism och extremism. Detta är Sveriges riktiga säkerhetshot. Det är inte sharialagarnas bundsförvanters ilska och påtryckningar över det som inte passar dem i västvärlden. Det senare hänger snarare ihop med det förra.

Man behöver förstå hela bilden innan man slänger sig med slutsatser om vår yttrandefrihet i naiv tro att förbud mot koranbränning på något sätt skulle säkra vårt land.

Det enda som säkrar vårt land är att vi står upp för vår yttrandefrihet och en gång för alla gör upp med islamismens utbredning. Efterfrågan på smaklösa aktioner kommer minska i takt med denna. Oavsett vilket är det en utsatt minoritetsgrupps rätt att demonstrera mot skrifter som önskar livet ur kvinnor och de med icke normativ sexuell läggning. Om vi ger särställning till sådana krafter och hindrar utsatta grupper som en gång flytt länder med fara för sitt liv att uttrycka sin kritik, vad är då vår demokrati värd?

Det är religiösa känslor som behöver dämpas. Inte vår yttrandefrihet.”

——————————————————————————————————–

Tyvärr är godhetssignaleringen mycket stor bland medias kuttersmycken eftersom deras budskap spiller över på medborgare, som blir en doakör till 7-klöverns politiker. SD hatet får ny energi av oppositionen som nu slåss för att skydda islam med dess nya väljargrupp och skydda vänsterns tvångströja på samhällets myndigheter och institutioner. Kyrkan behöver inget skydd för den är redan förlorad med imamer i predikstolen.

Sveriges framtid:

”Den pakistanska senaten har antagit ett lagförslag som går ut på att höja straffet för vad man betecknar som nedsättande kommentarer mot så kallade vördade personligheter – inklusive profeten Muhammeds familj, fruar och följeslagare samt de fyra kaliferna – från tre års fängelse till minst tio år…”
https://samnytt.se/pakistan-infor-strangare-straff-for-hadelse/

5 tankar kring ”Rättan att kränka islam – olika ståndpunkter

  1. Sant. Sveriges yttrandefriheten inkludera rätten att kränka andra, provocera, skända, förnedra, förfölja, dreva, förfalska, vinkla, förolämpa, ljuga, missleda, desinformera, och provocera till våld. Det är till och med helt tillåtet att driva människor till självmord. Lex Benny Fredriksson.

    Det är bara makthavarna som är skyddade i Sverige.

    I resten av världen är det annorlunda. Där är det mesta av detta kriminellt. Man vill eftersträva ett fredligt och harmoniks samhälle utan provokationer till våld.

    Sverige får väl bestämma sig. Vill Sverige behålla den nuvarande tolkningen och utförandet av yttrandefriheten, då får Sverige även förbereda sig på konsekvenserna. Resten av världen kommer inte att anpassa sig till en svenska modellen.

  2. Det är väl det enklaste sättet att skapa kaos. Befolkningen tar kål på varandra medan ”vissa” nöjdsamt tittar på, till att börja med. Även de som tidigare var ”nöjda kommer inte heller undan.Fast de verkar tro det! Om all religion förbjöds skulle vi då slippa alla våldtäkter, förnedringsrån, 15 åriga mördare, plus all annan skit som importerats genom de medhavdas religion.

  3. Skit i islam, återupptäck kristendomen istället. Det är min allmänna rekommendation.

    1. Oavsett tro, så har kristendomen haft stort inflytande på landets utveckling. Islam avvecklar i stället. Att alla religioner varit och är redskap för makthavare är baksidan.

Kommentarer är stängda.