Citat från boken ”Why China Leads the World” av signaturen ”Karl W”

Karl W: Bifogar delar av boken ”Why China Leads the World”.

Han förklarar från boken första kapitel en viktig skillnad mellan kinas och sovjets filosofi om socialism, som jag inte kände till.

 • Kina: Dela med sig
 • Sovjet: Staten delar ut efter behag (vilket Sveriges vänster har tagit patent på, så bidragstagare röstar rätt och rött.)

”CHAPTER 1  Bad China, Good China

Kapitlet beskriver grunden till den filosofi som Kina bygger på, socialism med kinesiska förtecken, vilket betyder att dela med sig. Det är mycket olika svensk och västs socialism som bygger på sovjet filosofin. Staten skall övervaka och kontrollera allt, staten skall ta där det finns och dela ut där det saknas. Med andra ord, plundra de rika, dela ut till de som skall rösta så de röstar rätt.

ABOUT THE AUTHOR GODFREE ROBERTS

After graduating from the University of Queensland, I received my doctorate from UMass, Amherst. Since then, I’ve  lived in five cultures and publish a newsletter, Here Comes China!, that reflects my fifty years’ study of Chinese civilization and my expectation that it will assume world leadership by 2025.

Here’s one takeaway from the book: there are more hungry children, drug addicts, suicides and executions, more homeless, poor, and imprisoned people in America than in China. Right now. If that’s news to you, why not read it? And subscribe to the newsletter, too. That way, you will keep abreast of what’s really happening in the Middle Kingdom

https://www.herecomeschina.com/hcc-landing-page/

https://i0.wp.com/www.herecomeschina.com/wp-content/uploads/2021/07/Godfree-3.jpeg?w=250&ssl=1

https://www.herecomeschina.com/home/

file:///C:/Users/Harriet/AppData/Local/Temp/Temp1_Why%20China%20Leads%20the%20World%20-%20Godfree%20Roberts%20(2).zip/Why%20China%20Leads%20the%20World%20-%20Godfree%20Roberts.pdf

——————————————————————————————–

Problemet i Sverige är inte att de rika plundras för de är ofta bäste bröder till riksdagens ledamöter. De riktigt rika har advokater som hjälper till med förmånlig skatteplanering dit skatteverket och kronofogden inte når. I den humanitära stormakten är det arbetare och medelklassen som står för bidragskalaset. Att de inte gör uppror beror på att många arbetar inom välfärds- och flyktingindustrin, grupptryck med medias indoktrinering om det lika värdet.

Därutöver sitter många fast i uppfattningen om Sverige som föredöme i världen i egenskap av moralisk världspolis, trots att det är deras hyllade massinvandring av icke integreringsbara migranter som slagit det sönder och samman.

Socialdemokraterna har aldrig kunnat lämna Olof Palmes vurm för befrielserörelsers diktatorer, nu finns det flera riksdagsmän som öppet stöder terrorklassade organisationer, som Hamas och PKK med dess underorganisationer.
Totalt bortglömt är en sanning genom historien att de förtryckta blir de nya förtryckarna.

Senast stod riksdagsledamöterna Jacob Risberg (MP), Håkan Svenneling (V), Azra Muranovic (S), Ola Möller (S), Malcolm Jallow (V) och Jamal El-Haj (S) på deltagarlistan för en konferens i Malmö den 27 maj, som arrangerades av European Palestinians Conference, en grupp som leds av palestinier med starka kopplingar till Hamas, som alltid vägrat en två stads lösning, vilket är en omöjlighet med deras uppfattning att alla judar skall kastas ut i havet.

Att gulla med Erdogan och samtidigt bevara sin moraliska kompass blir allt svårare. Det som återstår för regeringen är att krypa innan de lägger sig platt. Om Carl Bildts fjäskeri för Erdogan under hans installation för ytterligare en presidentperiod på fem år rönt framgång i Nato processen återstår att se. Bildt har länge kämpat för att Turkiet skall bli medlem i EU.

Kanske USA:s löfte om F-16 export till Turkiet kan innebära att Pål Jonsson, Tobias Billström och statsministern får resa sig upp och gå rakryggade under Nato toppmötet i Vilnius under juli.

Samma USA medlöperi råder i uppfattningen om Kina, som the bad guys i mänskliga rättigheter. Kinas enorma framsteg inom näringslivet och handel blir för magstark att klanka på, då återstår bara TIkTok förbud, där givetvis EU kommissionen jamsar med och skyller på datasäkerheten. https://www.tn.se/article/26279/inget-tiktok-for-eu-kommissionens-anstallda/

Allt handlar om hur USA med Europas ledare ser hur Kina blir allt starkare militärt, ekonomiskt, vetenskapligt och kulturellt för att inte tala om landets ledarskap inom AI artificiell intelligens.

Genom historien är det vanligt att en stormakt vägrar se när slutet närmar sig, istället ökar förföljelsen av de som ser det, innan allt faller ihop och ersätts av mer anpassningsbara till verkligheten enligt Darwins evolutionslära.

Bild från SR

7 tankar kring ”Citat från boken ”Why China Leads the World” av signaturen ”Karl W”

 1. @Jari Norvanto. När det gäller ”makt, styrkeförhållanden, vänner och fiender”, i Kina så är folkviljan makten och alla vänner förvandlar fiender till vänner. Däri ligger just Kinas dolda styrka.

 2. ”Kina: Dela med sig
  Sovjet: Staten delar ut efter behag (vilket Sveriges vänster har tagit patent på, så bidragstagare röstar rätt och rött.)”

  Tja, betänk dock Kina med sitt ’social credit system’, som belönar och bestraffar beroende på ens följsamhet till Partiets politik…

  ”Därutöver sitter många fast i uppfattningen om Sverige som föredöme i världen i egenskap av moralisk världspolis, trots att det är deras hyllade massinvandring av icke integreringsbara migranter som slagit det sönder och samman.”

  Jag lyssnade precis på ett samtal med prof. John Mearsheimer, som bl a pratade om ”realpolitik” – definierad som makt och styrkeförhållanden. Vad som är gott och vad som är ont är en överflödig diskussion. Det handlar helt enkelt om makt och styrkeförhållanden, och den som är starkast kan utnyttja detta på sina villkor. Han sa, om jag uppfattade det rätt, att USA inte befattat sig med ”realpolitik” sedan 2017 (jag vet inte varför just det året), men jag tolkade det som att, underförstått”, realpolitiken inte gör sig några onödiga illusioner. Vad är motsatsen? Politisk eskapism? Allt stolligare värdegrund?

  Han hänvisade till Carl Schmitt, som påstods ha sagt att det politiska väsendet essentiellt har att definiera vilka som är vänner och vilka som är fiender. Realpolitik om något? Min underförstådda tolkning, eftersom Mearsheimer inte utvecklade det bokstavligen, är att den bipolära världsordningens, Kalla krigets, slut, befordrade amerikansk eskapism och tron att västerländsk liberalism antingen skulle uppstå spontant eller hamras in. En självgratulerande uppfattning som saknade motstånd som kunde realitetspröva irrfärderna. (Jag kommenterade videon på Youtube med hänvisning till Huntington, som ju redan på 90-talet skrev att modernisering inte behövde innebära västernisering, utan snarare tvärtom: ett ökat nationellt självförtroende parallellt med den ekonomiska och materiella uppgången.)

  Jag kommer i skrivande stund tänka på Helmut Schmidt, en erkänd pragmatiker, som humoristiskt rådde alla ’visionärer’ att söka hjälp hos läkare.

  Idéer i all ära, men det gäller att vara grundad i verkligheten; viktigare ju mäktigare man är. Eller vill folket förföras / bedras likt lämmeltåget över stupet?

  1. Tack för ny kunskap om makt, styrkeförhållanden, vänner och fiender.
   Kommer att tänka på boken ”Känner du Pippi Långstrump” av Astrid Lindgren, där Pippi efter att ha lyft upp och ruskat om Dunder-Karlsson och Blom tycker synd om dem och ger dem var sin gullpeng att köpa mat för. ”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll” säger Pippi.
   Problemet är att snällhet har ersatts av girighet efter makt med mer gullpengar.
   I politikers retorik flödar det av snällhet, men i dess baksida frodas ofta motsatsen.
   Att vara snäll utan baktanke är svårt.

   1. ”snäll utan baktanke” kan man vara med sina egna pengar. Politik handlar inte om att vara snäll, utan om att bäst tillgodose väljarnas intressen. Allt annat är korruption.

  2. @Jari Norvanto. (Skratt) detta så kallade ’sociala credit system’ existerar inte i Kina. Det är bara en annan propaganda uppfinning. Man har försökt införa ett merit system, lite som Sverige delar ut medaljer och priser, men det gick inte för ingen brydde sig.

   1. Ah, övervakningssamhällets intentioner är missförstådda… Allt sker för allmänhetens bästa, givetvis.

    1. @Jari Norvanto. Den massövervakning och övervakningssamhälle som ni i väst måste leva med finns inte i Kina. Det behövs inte och är inte möjligt att genomför för tekniken är designad så. ”Övervakning” utförs av allmänheten, som ber att folk rättar sig.

Kommentarer är stängda.