Vad hände med den amerikanske journalisten Gonzalo Lira i Ukraina?

Från https://www.globalpolitics.se/ukraina-fangslar-kommentatorn-gonzalo-lira-fran-usa-for-obekvama-fakta/

”– Den amerikanske politiska kommentatorn Gonzalo Lira greps av ukrainska SBU för påstådd ”rysk propaganda”.

– Åklagare i Kharkov oblast släppte en video med ”bevis” som inkluderade Gonzalo som påpekade Ukrainas nazistiska problem och det faktum att den ukrainska regeringen har dödat tusentals genom att beskjuta Donbass-regionen.

– Det här är verifierade fakta som erkänts av både västerländska medier och västerländska regeringar som nu stödjer och sponsrar Kiev i den här pågående konflikten.

– Det måste sättas press på USA:s regering och västerländska ”människorättsorganisationer”.

– Idag grips Gonzalo Lira  – det kan vara någon annan du har en del gemensamt med eller så kanske du själv grips imorgon.
Nyss var det Tucker Carlsson Fox sparkar Tucker Carlsson – alltför mycket av en kritisk sanningssägare.

”Retweeta” denna tweet som taggar USA:s ambassad i Ukraina, HRW och Amnesty International:

@USEmbassyKyiv

@hrw

@amnestyusa

@Journalistlag

————————————————————————————————————–

Sanningen har offrats i detta smutsiga proxykrig mellan USA och Ryssland. Ukrainas synder med korruption, nazism, förföljelse av den ryss talande befolkningen i de östra regionerna har sopats under mattan. Folket tvingas till tystnad av sin USA ledda skådespelare.

Borde inte USA reagera, när en amerikansk medborgare fängslas på falska grunder, när han rapporterar fakta?
Men sanning med fakta som stör världspolisens kamp för sin dalande makt är utan relevans. USA:S medlöpare i väst in sig i ledet, samtidigt som de gapar om Viktor Orbáns brott i Ungern mot yttrandefrihet och brister i rättsväsendet, medan terrorlagen nu är godkänd av vår riksdag.

Kanske har CIA nu fullt upp med Mexiko och Pakistan som inte lyder Onkel Sam:s order om sanktioner mot Ryssland? https://www.globalpolitics.se/hoten-om-krig-mot-mexiko-och-usas-stod-till-drogkartellerna/#comment-131089

Att länder själva skall få bestämma sina relationer finns bara i högtidstalen, i praktiken råder helt andra villkor hos makthavare i öst och väst. Militära interventioner sker, om inte statskupper med USA vänliga presidenter blir framgångsrika. Det är världspolisens framgångskoncept sedan andra världskriget.

Bild från wikipedia

2 tankar kring ”Vad hände med den amerikanske journalisten Gonzalo Lira i Ukraina?

  1. Undrar vem han är Liraren… Det verkar vara en väldig rundgång av förmenta oppositionella, som regurgiteras i det ena programmet efter det andra. Kanske algoritmerna på Youtube m fl fora spelar in? Men varför är synbara dissidenter alls tillåtna på Youtube? För att skänka forumet kredibilitet? För att de är kontrollerad opposition? För att det är för mycket pengar i ’alternativa röster’ för att avvisa dem, med affärsmässigt intresse? För att fora inte ska bli ökända som släckare av det fria samtalet? Det vore ’bad for business’? Ett propagandakrig. Eller snarare propagandaaspekten av kriget.

    1. Du ställer mycket tänkvärda frågor. Kontrollerad opposition, affärsintresse, algoritmer….?

Kommentarer är stängda.