Pressfrihetens dag 30 år: Försvara pressfriheten! Kräv frigivning av Julian Assange! Kom till Odenplan i dag, onsdag 3 maj kl. 16.30

ONSDAG 3 MAJ 2023 KL. 16:30–17:30 Odenplan, Stockholm

Pressfrihetens dag! Frige Julian Assange! Försvara press-och yttrandefriheten och vår rätt att veta!

Program

Arne Ruth, mångårig chefredaktör DN
Håkan Julander, skådespelare och poet framför nyskriven dikt
Eva Myrdal, ordf. Folket i Bild/Kulturfront Stockholm
Stefan Lindgren, journalist, författare
Janne Flyghed, professor
Andi Olluri, skribent, dietikstuderande

Sigyn Meder, moderator

Arrangörer
: Stödkommittén för Julian Assange, Folket i Bild/Kulturfront Stockholm

På Facebook:
https://fb.me/e/7Q5TezZz0

Vår tids rättsskandal
Julian Assange, journalist och förläggare, är rättslös och exemplet Assange kan skrämma journalister i hela världen till tystnad.
Världens mest prisbelönte journalist riskerar att tystas för alltid.
Över Wikileaks  avslöjanden om USA:s och Storbritanniens krigsbrott i Irak, Afghanistan Guantánamo sänks tystnaden.

Med nya lagar som utlandsspionerilagen och andra lagar som är på gång hotas press-och yttrandefriheten och vår rätt att veta sanningen.
Censur och självcensur kommer att öka. Lagarna hotar vår offentlighetsprincip och hotar källor till information som publiceras. Journalister som gör sitt arbete, riskerar att dömas som spioner.

Visa ditt stöd och din solidaritet!
Kom på mötet 3 maj!

Från https://www.globalpolitics.se/pressfrihetens-dag-30-ar-forsvara-pressfriheten-krav-frigivning-av-julian-assange/ där mer finns att läsa om Julian Assange

En historisk skandal där den humanitära stormakten har varit och är knähund åt USA.

Bild i The Indicter. Från länkens artikel.

Under kategori Julian Assange finns mer att läsa om denna rättsvidriga skandal.

2 tankar kring ”Pressfrihetens dag 30 år: Försvara pressfriheten! Kräv frigivning av Julian Assange! Kom till Odenplan i dag, onsdag 3 maj kl. 16.30

  1. Alla mynt har två sidor. USAs förföljelser av journalister som kritiserar USA eller avslöjar USAs krigsförbrytelser är känt. Hela den svenska MSM och Public Service uppträder allt mer tydligt som en USA NGO och USA trogen utländsk propaganda agent. Det väcker frågan, vad kommer i framtiden att hända med alla de svenska journalister som idag i Sverige öppet stöder USA och sprider den falska USA propagandan precis som journalister då spridde den nazisterna propagandan.

    Vi vet vad som hände med de journalister som då på samma sätt stöttade Nazityskland efter att diktaturen Tredje Riket föll. Jag tänker speciellt på journalisten Julius Streicher, som avrättades 1946. Vad kommer att hända med dagens journalister som stöttat USA idag på samma sätt som journalister då stöttade Nazityskland.

    1. Du ställer en svår fråga som ingen politiker eller dess media varken vågar tänka eller säga.
      Irak, Afghanistan, Libyen och Syrien är de senaste exemplen på USA:s krigsbrott, länder som de raserat och lämnat i kaos. Nu pågår kampen mot Ryssland med Ukraina som offer och Kina med Taiwan står på tur. Men frågan är om Biden administrationen med krigsindustrin vågar utmana den konflikten med sin låtsasdemokrati, ett alibi som blir allt tunnare. Hans marionetter i EU/Europa ligger inte på latsidan med att eliminera yttrandefriheten. Spionlagen, EU:s avlyssningslag ”chat Control” och fd justitieminister Morgan Johansson vill göra det olagligt att läsa alternativa medier är deras medel för att slutligt göra yttrandefriheten bara till sin egen.

Kommentarer är stängda.