Kommer SD att stoppa migrationspakten från EU eller fega ur igen?

Bild från Det Fria Sverige

Uppmanar Det Fria Sverige och skriver;

”EU:s asyl- och migrationspakt överlämnar den totala kontrollen över ett medlemslands kvot av så kallade flyktingar, migranter etc. till EU. Det är kalla fakta och orsaken till glädjen hos Miljöpartiet framförallt, vilka omfamnar pakten efter att ha fått igenom egna krav i den. Moderaterna och dess allierade vände sig nämligen vänsterut i EU för att få igenom förslaget i parlamentet.
Denna pakt innebär således att själva grunden för Tidöavtalet blir omöjligt att upprätthålla. Avtalet mellan SD, M, L och KD lovade ett ”paradigmskifte” i svensk utlänningspolitik, vilket blir omöjligt om M, L och KD ger bort bestämmanderätten över nämnda områden till EU.

”Regeringen måste stoppa ’Migrantpakten’ i EU-parlamentets tappning, utformad av den svenske moderaten Tomas Tobé. Om inte så har jag svårt att se hur grunden för vårt samarbete skall kunna bestå” twittrade Mattias Karlsson och SD:s EU-parlamentariker Charlie Weimers mötte förslagets arkitekt, moderaten Thomas Tobé i Aktuellt och sågade det fullständigt.
Också Jimmie Åkesson har uttalat sig i frågan: ”Det kan knappast komma som en chock för någon att Sverigedemokraterna står upp för en självständig och mycket stram svensk migrationspolitik. EU:s ’migrantpakt’ innebär i praktiken det motsatta. Vi kommer inte att acceptera att man skänker bort svenska väljares makt över migrationspolitiken till andra länders politiker och byråkrater i Bryssel. Punkt.” skriver han på Facebook.
Nu pågår slutförhandlingar i minsterrådet och migrationsminister Malmer Stenergard säger till SVT att en förutsättning för regeringen att acceptera förslaget är en garanti för ”minskat inflöde till Sverige.” I praktiken är det ju dock så att om man en gång överlämnat makt till EU så kommer man inte få tillbaka den.

Det svenska exemplet

Redan innan den stora flyktingkrisen slog till mot Sverige 2015 så höjdes många röster för att ta ifrån kommunerna rätten att välja själva om de skulle ta emot så kallade flyktingar. Bland annat skrev statsvetaren och opinionsbildaren Jenny Madestam i Expressen (13/6 2014):

”Visst, det kommunala självstyret kommer delvis att stryka på foten med ett kommunalt tvång, men må så vara. Hela Sverige måste ha en gästvänlig hållning. En uppmaning till våra riksdagspartier är att redan nu, i den valrörelse som står för dörren, börja tala om detta. Våga visa att ni menar allvar med att hela Sverige ska vara ett öppet land och föreslå en tvingande lag.”

Därefter avslöjade hon sig själv och den agenda hon alltjämt driver:

”Kommuner ska inte kunna välja bort solidaritet och därmed bidra till ett segregerat Sverige. Det ska inte längre vara möjligt att bo i en ’vit’ kommun. Hela Sverige ska vara öppet för människor som söker sig hit. För dessa människors skull, för alla Sveriges kommuners skull, och för att ett mångkulturellt samhälle är bättre än ett homogent.”

Så gjordes också till sist. Migrationsverket fick rätt att på egen hand upphandla boende och placera ut nyanlända. Effekten blev att hela Sveriges etniska sammansättning förändrades på några korta månader. Kommuner som varit svenska blev översvämmande av utlänningar och varje ”vit” kommun upphörde att existera. I kölvattnet av detta dök ännu fler ”utanförskapsområden” upp och det är också i dessa beslut som vi kan finna orsaken till att dagens gängkrig även drabbar mindre orter.

Så mycket bättre blev det dock inte, vilket Madestam var så säker på.

Upp till bevis

Med detta i åtanke måste Sverigedemokraterna med alla till buds stående medel sätta sig emot ett slutgiltigt godkännande av denna pakt, vilken de facto är spiken i kistan för all möjlighet till inhemsk politisk styrning av migrations- och flyktingströmmar till Sverige framöver.

SD kan inte vara kvar i Tidöavtalet och fortsätta ge makt åt M, L och KD om detta är resultatet. Partiet måste visa att principerna går före makten och att de sätter Sverige och svenskarna främst.

Det fria Sverige, det svenska folkets intresseförening, kräver att SD bekänner färg och fullt ut tar ställning för vårt land, vårt folk och vår rätt att själva bestämma om vår framtid. Att fälla regeringen och för en stund gå miste om värmen från köttgrytorna är det minsta vi kan kräva.”

—————————————————————————————————————

Ja, nu återstår att se vad som händer med SD:s protester, tyvärr tror jag att de rättar in sig i det korrekta ledet, makten vid köttgrytorna är alltför god för att lämna. Men, å andra sidan riskerar partiet att deras väljare lämnar dem. Ja till EU, ja till Nato, ja till public service, ja till utökad abortgräns, då blir ja till EU:s tvingande migration för mycket.

Välfärdsfusket skall stoppas tror politiker, varför inte stoppa invandring från klankulturer i stället? https://www.tn.se/arbetsmarknad/27885/kriminella-ranar-valfardssystemen-pa-miljarder-sa-ska-fusket-stoppas/

Statsminister Kristersson tycks vara mer allierad med EU och bankmaffian som vill ha ökad invandring för nya lån, än med Tidöavtalet, som John Pehrson (L) vill slingra sig ur. Enligt Samtiden så ökar antalet uppehållstillstånd även om ukrainare räknas bort.

https://samtiden.nu/2023/04/invandringen-okade-med-tio-procent-forsta-kvartalet-2023/

https://samtiden.nu/2023/04/oppnar-m-for-fortsatt-stor-invandring/

2 tankar kring ”Kommer SD att stoppa migrationspakten från EU eller fega ur igen?

    1. Tyvärr har hoppet om SD sakat sjunkit, de trängs i politikers retoriska skyltfönster, men i verkstaden ekar det tomt.

Kommentarer är stängda.