Sanktioner och korruption ökar antalet döda efter jordbävningen och om medias selektiva rapportering

Dödstalen stiger nu dramatiskt efter jordbävningen i Turkiet och Syrien. Över 23.000 tusen döda och skadade är mångdubbelt fler. Dödstalen ökar med tusentals varje dygn.

Det är inte jordbävningen som gör att så mång dött i Turkiet, skriver Samtiden. https://samtiden.nu/2023/02/turkiets-korruption-orsakar-tusentals-doda/

Byggregler har helt enkelt inte följts. Nya, moderna byggnader har rasat som korthus.
Vad hjälper stränga byggregler på pappret, när myndighetspersoner är lättmutade och korruptionen har ett strakt grepp om Turkiet?
Nu växer ilskan mot Erdogan, som nog skulle behöva fler uppeldade Koraner, så den muslimska ilskan inte avtar och inte riktas åt hans eget håll håll.

https://www.svd.se/a/RGoy85/jordbavningen-turkisk-ilska-vaxer-mot-erdogans-sena-insatser

I Syrien är det USA:s bränsle sanktioner som skördar otaliga liv. När drivmedel saknas till räddningsmaskiner, då finns bara handkraft kvar. Att lätta på dessa förödande sanktioner kommer inte på fråga och statsmedia tiger still om världspolisens dödliga agerande.

Tystnad råder från ett korrumperat EU till skillnad från Zelenskyjs Bryssel besök då rungar applåder från överbetalda som inte nämnvärt berörs av inflation med stigande el priser.

Kristersson funderar nu på om inte hans goodwill kan stärkas hos Nato om han muddrar JAS flottan, risk finns att han följer skådespelarens uppmaning ”Tack, men vi behöver mer.” Men erfarna piloter förkunnar att det tar minst ett kvartal att lära sig att köra JAS. 10 miljarder har hitintills runnit ut av våra skattepengar till Ukrainas korrupta hål, där minst 1/3 av all hjälp har hamnat i Zelenskyjs och hans oligark vänners fickor.

https://www.svd.se/a/JQvnB6/piloten-minst-ett-kvartal-for-att-kunna-kora-jas

Regeringens Natoeufori och kräla i stoftet strategi har nu blivit en bumerangeffekt mot just medlemskap. Dessa blottor passar Erdogan förträffligt och får Sveriges ansökan att ligga länge på is.

Den svenska akutsjuksköterskan Johanna Lund vittnade om situationen i Syrien i Sveriges Radio dagen efter jordbävningen:

“Sanktionerna är ett oerhört stort hinder för oss för att kunna göra de hjälpinsatser som vi skulle behöva göra. Sanktionerna har till exempel gjort att vi i princip inte har tillgång till något bränsle. Utan bränsle kan inte ambulanserna köra, utan bränsle kan inte vi frakta upp de nödvändiga sakerna, filtar, mat och annat som skulle behövas på plats också. Det försenar vår insats något oerhört. Sanktionerna har också gjort att man inte kunnat bygga hållbart på många år här. Många av de som bodde i mycket fallfärdiga hus i Aleppo drabbades ju extra hårt av det här, för att man inte kunnat bygga hållbart, för det har inte gått att importera de saker som skulle behövas för det. Sanktionerna påverkar allt vi gör.” https://www.globalpolitics.se/syriska-roda-halvmanen-och-andra-kraver-att-sanktionerna-mot-syrien-upphavs-efter-jordbavningen/

Bild; YLE

Men USA vägrar trots internationella vädjanden. Orsaken är att USA straffar befolkningen för sitt totala misslyckande i Mellanöstern med uttalade sanktioner för att förhindra återuppbyggnad av landet.

”……Utrikesminister Antony Blinken sade i oktober 2021 att det är USA:s politik att ”motsätta sig återuppbyggnaden av Syrien” tills det finns en ”politisk uppgörelse” i Damaskus, vilket innebär regimskifte…..”

Men om detta tiger västs media still, liksom om USA:s otaliga statskupper, militära interventioner, valpåverkan, färgrevolutioner, terror och krig i hela världen och våra politiska partier tycks ha bestående amnesi om världspolisens terror och krig. Där Putins bravader i öst och tidigare Sovjet -invasioner i Ungern 1956 och Tjeckoslovakien 1968 ligger i lä.

Min förhoppning är att Nato tvivlare skall vakna till under tiden, så Erdogans ilska mot Sverige består och att fler lyssnar på yttrandefrihets experten Nils Funcke, som beklagar polisens och Säpos förbud mot en privatpersons begären att få bränna Koranen, vilket strider mot grundlagen. https://samnytt.se/yttrandefrihetsexpert-sagar-polisens-avslag-for-ny-koranbranning/

Detta borde väl vara ett ypperligt tillfälle för Sverige att rakryggad stå och visa att vi inte böjer oss för islams klagorop, men regeringen och en majoritet av medborgare tycker att hänsyn måste visas för en förtryckande religion och i vanlig ordning är det unga kvinnor som snyftar mest över Rasmus Paludan dåd i sällskap med Carl Bild och Jan Eliasson, vars kunskaper om yttrandefrihet har stora brister.
https://ledarsidorna.se/vad-kan-carl-bildt-och-jan-eliasson-om-yttrandefrihet/

Västs rättsvidriga dåd mot Julian Assange väcker inte samma känsloengagemang, kanske är han är för ljus i hyn och utan bruna ögon?

4 tankar kring ”Sanktioner och korruption ökar antalet döda efter jordbävningen och om medias selektiva rapportering

 1. Själv hoppas jag att den danska pyromanen får möjlighet igen att elda, tydligen finns det ingen svensk som har den courage som denna dansk har. När det gäller bidrag så ser jag det som ett enda stort skämt, Röda korset, FN och många andra aktörer lever och driver sina bistånd med hjälp av allmosor som dessa aktörer lever väldigt gott på, man kan se dem som vilken global koncern som helst. De omsätter och tjänar miljarder varje år till sina ägare. Klart att USA ska straffa Syrien allt för att behålla makten om oljan. Denna jordbävning kan betyda slutet för Erdogan och med det kan vi få tillstånd att gå med i Nato eftersom oppositionen inte ser samma problem som Erdogan, vilket hade varit skit för Sverige jag ser gärna att vi behåller var neutralitet.

  1. Erdogan behöver fler Paludan, precis som vi Nato motståndare, så folkets vrede riktas mot Sverige igen och Natoansökan får vila i kyla.
   Byggfusk och korruption gynnar bara den turkiska oppositionen.
   Oljebolagen gör nu rekord vinster, jag undrar om inte det var ett mål med den gröna omställningen och USA:s sabotage mot Nord Stream?
   Big Oil är nu rika som troll.

   ”I veckan har BP, Shell, Exxon Mobil and Chevron alla rapporterat rekordhöga vinster. BP tjänade förra året 27 miljarder pund (motsvarande 344 miljarder kronor). Som ett resultat av stigande efterfrågan på fossila bränslen sänker nu den brittiska oljejätten sina klimatmål…” SvD/Klimatkollen den 10 februari 2023

 2. Selektiv rapportering såg på tv ett kort inslag där Hr Erdogan skyllde på att räddningsarbetet gick på tok för långsamt

  1. Och ingen stadsjournalist kommenterar varför? Inget får irritera denna man, som har landets Nato ansökan i sin hand.

Kommentarer är stängda.