Islam – förtryckets religion?

Av Olle Ljungbeck

”Vilka länder är det som i första hand fördömer koranbränningen?
Jo, det är i de länder där Koranen står för det värsta förtrycket av kvinnor/flickor.
Och vad som inte sägs är att Koranen är den ”Heliga Skrift” som håller kvinnor i dessa länder i slaveri. Som inte ger dem minsta rättigheter utan i stället utestänger dem från ett normalt liv. Och där de är slavinnor och inte fria individer.

Se vad som händer i bl a Afghanistan, efter USA:s framfart och i Iran där kvinnorna har vad som inte kan kallas ett liv utan ständigt lever i förtryck och fara för sina och sina döttrars liv.

De som försvarar Koranen i de här sammanhangen försvarar samtidigt förtrycket av kvinnor – grundat på koranens läror.
De svenska politiker som offrar kvinnornas rättigheter genom sina uttalanden borde skämmas.

Ni svenska kvinnor träd fram och tala om vad Koranen och de som försvarar denna egentligen står för och hur ni ser på kvinnans ställning.
För kvinnor finns inga mänskliga rättigheter i länder där Koranens läror ligger till grund för statsreligion.

Än en gång. Ni politiker skall skämmas som inte klargör Koranens ställning och dess förtryck av kvinnor.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”

—————————————————————————————————————

Predikan om mänskliga rättigheter finns bara i högtidstalen, i praktiken blundas det för att kvinnor och oppositionella inte ingår i länder, där islam är religion. Att otrogna skall dödas slår politiker dövörat till, när det handlar om att få delta i Natos dvs USA:s otaliga krig , där lidande och död för folk och krigskommenderande unga män sopas bort.

Hedersförtryck av främst kvinnor och unga flickor finns inom islam, men också inom andra religioner. Att skydda värnlösa små från könsstympning omöjliggörs genom rödgröna politikers mångfaldsvurm, där alla religioner är lika mycket värda. Då hjälper nya lagar föga.

Bild; sandaren.se

2 tankar kring ”Islam – förtryckets religion?

  1. Jag går litet mot strömmen och ju äldre jag blir desto mer växer min övertygelse att det finns ingen gudom men att bränna en koran är ju inget annat än en provokation men jag frågade min troende vän vad han trodde skulle ske om en person brände en bibel? Han trodde att folk skulle rycka på axlarna Inget mer med det. I västerlandet har vi fått lära oss stå ut med diverse mer eller mindre idiotiska på hopp på våra religiösa föreställningar som sagt muslimer får lära sig att ta lite skit också för att leva och verka i detta samhälle inget mer med det

    1. Tyvärr skulle det ta flera generationer för muslimer att lära sig att ta lite skit. Att islam står över alla andra religioner insups med modersmjölken, liksom förakt mot andra levnadssätt. Välfärd och bidrag lockar i väst inte yttrandefrihet som krockar med Koranen.
      Att inskränka i grundlagen är att befinna sig på ett sluttande plan inför morgondagen. Internets ägare med censur, bankers låsning av konton, cancell kultur är illavarslande tecken på urholkning av demokrati och rättigheter, för personer med fel åsikter. Men här lyser regeringens ursäkter med sin frånvaro till skillnad från kryperiet för despoten Erdogan.

Kommentarer är stängda.