”Hur lång är en flyktväg?”

Förmodligen tills migranter som önskar ett bättre liv tagit sig fram till det mest fördelaktiga bidragslandet.

Varför inte ändra på alla flyktingkonventioner, om makthavarna i Bryssel verkligen ville få slut på döden på Medelhavet och migranters strapatsfyllda resa?
Och varför inte hjälpa riktiga flyktingar i närområdet?

Men ett sådant beslut skulle ju drastiskt minska migrationen, som ger nya konsumenter som kräver ökade skatter och nya lån. För lån är det som håller hyperkapitalisternas omfördelningscirkus i omvänd Robin Hood anda och bankernas vinster i gång.
Därutöver är migrationen från dysfunktionella länder ett viktigt söndringsverktyg, som inte får förstöras, för då kan den nya världsordningen få grus i sitt maskineri och omfördelningstakten från folket till de riktigt rika sakta ner.

Tyvärr drömmer vänsterns låtsas demokrater ännu om det socialistiska samhället, därför har de blivit nyttiga idioter till Davosbrödernas oligarker, som vill bestämma världsordningen. Ty de inser att nationens folk inte skulle ge dem bifall i röstbåsen, därför lockas de av den stora återställningens lögner med rättvisa åt alla.
Därför måste makthavarnas hyckleri fortsätta, så inte folket inser hur fel alla dessa konventioner är, som ger rätten att hojta asyl för de som lyckas forcera alla hinder till Europas välfärd, som nu sakta sjunker för dess egna landsmän.

Folkets makthavare är bästa vän med Klaus Schwab och hans WEF, FN, EU och är underdåniga USA som världspolis, trots att dess styrka egentligen inte finns.
Presidenter måste vara lojala med alla BIG bröder, annars lever de farligt. Nuvarande president Joe Biden med sin åldersdemens är således ett utmärkt val.

Krigsindustrin, har Nato som dörröppnare för nya krig och Big Pharma har läkemedelsverken och WHO som sanktionerar nya pandemier med livsfarliga vacciner och biverkningsfyllda mediciner.

———————————————————————————————

”HUR LÅNG ÄR EN FLYKTVÄG? undrar Birgitta Sparv på Facebook.
Den frågan verkar vara lika omöjlig att besvara som ”Hur långt är ett snöre?”.

I Studio Ett 28 september har Milan Djelevic, statsradions Östeuropakorrespondent , besökt två flyktingförläggningar i Serbien. Han pratar med Basil från Syrien i Belgrad och Barakat från Etiopien, som befinner sig i ett annat läger i norra Serbien, nära gränsen mot Ungern. Barakats mål är att ta sig till Storbritannien för att skapa sig ett bättre liv.
Båda vittnar om att de mötts med våld när de försökt passera gränserna mot ett EU-land, som Ungern. Basil och hans kompisar, 16 personer, har försökt ta sig in i Ungern men där blivit stoppade, slagna och fråntagna sina mobiltelefoner. Så de tvingades återvända till Serbien.
Basil berättar att de utan problem kan gå in i Serbien, Albanien och Kosovo. Men så fort de försöker ta sig in i ett EU land slutar det i misshandel, övergrepp och förnedring. 

Basil har fått ett tillfälligt jobb på en restaurang i Belgrad, så han verkar ju trots allt ha lyckats rätt så bra med sin flykt från Syrien. Reportern frågar Basil om vilken hans drömdestination är, men hinner inte få något svar eftersom Basil ska hasta iväg till jobbet.
Två flyktingaktivistiska organisationer, Rädda Barnen och Läkare utan gränser, har rapporterat om dessa övergrepp mot migranter ”under deras rutt mot väst”. Och visst är det förfärligt, det som sker.
Abir Al-Sahlani, EU-parlamentariker för Centerpartiet, reagerar med hela sitt kvinnliga känsloregister på rapporterna och berättar även om allvarliga fysiska symtom:

– Sånt här, det får mitt hjärta att gå sönder! Men framför allt gör det mig verkligen förbannad, för att dom får inte hålla på med det här. Det är ju helt enkelt ett regelbrott! 

Varför ser ingen själva grundorsaken till att allt detta hemska sker?

Det är våra internationella flyktingkonventioner som är upphovet till allt detta. Konventionerna lockar människor att söka sig mot väst, samtidigt som de göder en mångmiljardindustri av migrantsmugglare och förorsakar allt detta lidande bland de som vill flytta hit. 

Varför löper EU-politikerna inte linan ut och förespråkar att vi flyger hit alla människor från MENA som så önskar, om samtliga har en absolut rättighet att flytta till ett EU-land och söka asyl? Så att de slipper alla dessa strapatser och umbäranden.
Hur många av dem som söker asyl i Sverige är då verkligen flyktingar, enligt flyktingkonventionerna? Inte så många, visar det sig. Bara var fjärde person, enligt Europaportalen i maj 2022:
”Tre av fyra fick avslag på sina asylansökningar i Sverige under 2021. Totalt fick knappt fem tusen personer sin ansökan beviljad – det lägsta antalet i Sverige sedan EU började föra statistik på området.”

Så frågan kvarstår; när tar flykten från ”krig och en säker död” slut?
Hur lång är flyktvägen från Mellanöstern och Afrika till Europa?
Tar den slut först när man nått Sverige, eller kan den ta slut i Serbien, som i Basils fall?
Ingen, allra minst EU-parlamentarikerna, verkar ha något bra svar på den frågan.

https://sverigesradio.se/artikel/flyktingar-misshandlas-utefter-balkanrutten
https://www.europaportalen.se/2022/05/allt-farre-personer-far-asyl-i-sverige

Bilden från Facebooks inlägget-

Glädjande är dock att Birgitta Sprav fått sällskap av en kollega, nämligen socionomen Maria Wennstam som nu får byta jobb efter att henens bok ”En socialsekreterares bekännelser” publicerats. – https://youtu.be/1yznGrSkUsU

Det välfärdsindustriella komplexet börjar knaka, men röda Malmö stad delar glatt ut försörjningsstöd till illegala invandrare, så att de inget behöver försaka.

5 tankar kring ””Hur lång är en flyktväg?”

  1. ”Det välfärdsindustriella komplexet börjar knaka, men röda Malmö stad delar glatt ut försörjningsstöd till illegala invandrare, så att de inget behöver försaka.”

    Detta i en stad som inte bär sina egna kostnader, utan genom det s k kommunutjämningssystemet slukar mer än en miljard kronor av svenska skattebetalares pengar. En sådan kommun borde naturligtvis hamna under tvångsförvaltning.

  2. Harriet, både du och jag vet att ordet inte är fritt. De ägs av de som tror sig sitta på makten och väljer vilka ord som ska komma fram i ljuset. Därför gör bland annat du och Jenny Piper en enorm insats för det fria ordet, du står för den demokrati som jag värdesätter och ser som riktigt yttrandefrihet. Väldig glad över att ha hittat era sidor//Gringo

  3. Ett av väldigt många problem är att alla ska ha det lika bra, här kommer invandrare till Sverige och får i princip rubbet, allt för att de inte ska känna sig missanpassade eller utpekade av resten av samhället. Finns inga krav på motprestation eller några andra krav typ lära sig svenska, respektera det svenska samhället och lära svenska normer och värderingar, nej kom som ni är hos oss får ni allt utan några krav och ni kan med lätthet se det som era rättigheter att ni ska få allt ni vill. Vi lever i ett sjukt land och i en sjuk tid.

    1. Tack! Exakt så är det, vilket gav stor frustration redan i slutet på 80-talet för oss i vården. Men när jag skickade in insändare till lokaltidningens ”Ordet fritt” om denna kravlöshet med alla rättighetskrav, då blev ordet inte fritt längre och har så förblivet. Jag brukar testa varje månad, men utan resultat. Om jag skulle snyfta till det, då lovar jag att inlägget publicerades med fart.

Kommentarer är stängda.