40.000 i månadslön = bidrag för en familj med 3 barn

För kännedom: Eftersom jag har frekventa spam angrepp, så har jag fått rekommendation att manuellt godkänna alla kommentarer innan de synliggörs, då kan jag direkt sortera bort spam, som bara förstör i kommentatorsfältet. Enda skillnaden är att Era kommentarer inte publiceras direkt, men jag tittar in på bloggen flera ggr/dag och godkänner allt eftersom Era åsikter/synpunkter. Utan kommentarer så förtvinar en blogg, spam attacker kommer i vågor. Just nu är det fler nya läsare från Europa, Ryssland och Texas, som kanske drar med sig mer spam, men blogginläggen med kommentarer bidrar till att fler kan inse att den officiella Sverigebilden är falsk.

————————————————————————————————-

Fria Tider;

 ”Efter att det gått ”rykten” på Norrköpings Tidningars (NT:s) sida på Facebook om att bidragstagare i staden kunde hämta ut högre belopp än löntagare får i lön bestämde sig tidningen för att sätta punkt för spekulationerna genom att göra ett ”facit” över reglerna som gäller för att få bidrag. Men det visade sig då att uppgifterna på nätet i allt väsentligt var korrekta.

Enligt tidningen kan en familj med två vuxna och tre hemmaboende barn få mellan ”14.000 och 20.000, beroende på barnens ålder” i bidrag varje månad, plus hyra.
”I Norrköping kan en ensam vuxen få hyra betald upp till drygt 4.800 kronor, medan familjen i exemplet ovan kan bo för cirka 8.900 kronor”, skriver Norrköpings tidningar.
Det innebär att familjen i exemplet har rätt till 28.900 kronor i månaden i bidrag – obeskattat.

För att få ut så mycket efter skatt måste man ha en lön på 40.000 kronor brutto, vilket ger arbetsgivaren en lönekostnad på 52.568 kronor i månaden i Sverige.

Bidrag miljardsmäll för kommuner med allt tunnare plånbok. Bild; aftonbladet.se

Varför bidragstagare som skaffar barn de inte har råd med ska få mer pengar än en skötsam individ som jobbar förklaras inte i artikeln. Det är dock sedan tidigare känt att Sverige tillämpar ”den okränkbara principen om alla människors lika värde”, vars konkreta innebörd alltså verkar vara att bidragstagare har ett ungefär dubbelt så högt ”människovärde” som en låginkomsttagare som arbetar heltid och sköter sig.”

Fria Tider https://www.friatider.se/socialbidrag-pa-28900-kronor-i-manaden-i-norrkoping

Härligt, först 28.900 i skattebefriade bidrag för familjen med tre barn och sedan lön med Annie Lööfs förslag (om bibehållna bidrag + lön) som nu ingår i regeringens budget, då kan vi konstatera att majoriteten av värdlandets vanliga löntagare lever i ekonomiskt utanförskap.

Och inte nog med detta nu skall det ordnas trevlig underhållning för förortens föräldralediga mödrar. Vad de är lediga ifrån framkommer inte i artikeln.

Samnytt;

I integrationsprojektet Nyfeis i stockholmsförorten Farsta erbjuds föräldralediga invandrare utöver samhällsinformation även sim- och cykelkurser. När cykelkursen är slut får deltagarna ta med sig de för skattepengar inköpta cyklarna hem om de vill – utan kostnad. Nyfeis är ett samarbete mellan stadsdelsförvaltningen och Länsstyrelsen.

Leyla Abdurahman från Familjestödsenheten på Farsta stadsdelsförvaltning är samordnare för projektet Nyfeis, som står för Nyanlända föräldrars etablering och inkludering i samhället. Besök på Skansen samt sim- och cykelkurser hör till aktiviteterna som erbjuds utan kostnad för deltagarna.
– Information är guld värt. Det är en utmaning att komma till ett nytt land och dessutom vara förälder. Tanken är utnyttja föräldraledigheten till att etablera sig i samhället, lära känna andra föräldrar och få en plan för livet efter ledigheten, säger hon till Mitt i.

https://samnytt.se/skattefinansierad-integration-delar-ut-cyklar-gratis-till-migranter/

Bild från Samnytts artikel.

————————————————————————————————

Om planen skulle misslyckas , så kan ständigt föräldralediga förortsmödrar glädja sig åt att deras garantipension tom kan bli högre än egen försörjning från ett lågavlönat arbete. Frågan är om fattigpensionären i reportaget har insett det? Många med tunn plånbok har röstat på socialdemokraterna, som gjort den tunn för värdlandets arbetare. Det är det som är den stora galenskapen.
https://www.svd.se/a/oW5kpm/pensionaren-lena-om-stigande-priserna-helt-galet

Med orden inkludering och utmaning går karriären som smort, är du dessutom feminist och med annan etnicitet så är din lycka gjord.

3 tankar kring ”40.000 i månadslön = bidrag för en familj med 3 barn

  1. Det mesta av politiken bygger på folkets dåliga minne och socialdemokratiska prefe renser Det det skall vi komma i håg!

  2. Finns det ingen socialsekreterare som kan förmedla vad en ”svensk” skulle få i ekonomiskt bistånd, i motsvarande situation? Säg nu inte att ”svenskar” får mindre i bistånd än migranterna. Är det som så: Då ska ALLA i Riksdagshuset handgripligen kastas ut, omedelbart. Vill vi ha politiker som värderar sitt eget folk ”mindre” än vad man gör med migranterna? RÖSTA då för det.

    1. I teorin är det inte så, men en socialsekreterare förmedlade; att skulle svenskar veta om alla bidrag som invandrare både har rätt till eller beviljas efter hot, då skulle det bli uppror…” Fd.socialsekr Birgitta Spraf berättar i sina krönikor i DGS, Projekt Sanning och Facebook ofta från sin yrkestid i förorten. Ingen trevlig läsning för politiker.

Kommentarer är stängda.