Nu skall gullandet med kurderna få ett slut och Kakabaveh är mycket sur

Vad är det egentligen Sverige och Finland har lovat Turkiet för att de ska lyfta sitt hot om veto? SvD har läst avtalet som banar väg för ett svenskt Natomedlemskap. https://www.svd.se/a/a7ABoE/listan-turkiets-krav-for-att-slappa-in-sverige

Ja, till slut blev det ett JA från Turkiet att släppa in Sverige och Finland i Nato, som kandidatländer. Vår statsministers leende verkar vara lite påklistrad, till skillnad från Erdogans som fått igenom det mesta av sina krav. Nu skall det bli andra bullar för terrorstämplade kurder och gammalt gullande skall få ett abrupt slut. För om Sverige inte lever upp till överenskommelsens 10 punkter så kan det bli rött stoppljus från Erdogan igen, som nu sitter med trumf på hand. Vem vet kanske han nu också får köpa de efterlängtande amerikanska stridsflygplan, F-35? I tjänster och gentjänsters namn.

Här listar SvD de känsligaste punkterna från avtalet.

”I 10 punkter lovar Sverige, Finland och Turkiet att fördjupa sitt samarbete, att respektera varandras säkerhet – och framför allt, som det slås fast redan i punkt 3:
Att visa varandra ”orubblig solidaritet i kampen mot terrorism”.
Det hela utvecklas i nästa punkt.

4. Finland och Sverige ger sitt fulla stöd till Turkiet vad gäller hot mot dess nationella säkerhet. I det avseendet kommer Finland och Sverige inte att ge stöd till YPG/PYD och den organisation som kallas för FETÖ i Turkiet.

Här är det den andra meningen som är avgörande. Att Sverige nu lovar att inte stödja det syrisk-kurdiska partiet PYD går på tvärs med den uppgörelse som socialdemokraterna tidigare tecknat med Amineh Kakabaveh. Kakabaveh är den politiska vilde i Sveriges riksdag som bland annat fällde den avgörande rösten när Magdalena Andersson blev statsminister och som räddade kvar justitieminister Morgan Johansson häromveckan.
YPG är PYD:s väpnade gren och FETÖ är i Sverige mer känt som Gülenrörelsen. Samtliga är terroriststämplade av Turkiet men inte i EU eller av övriga Natoländer.
Punkten lär vara anledningen till att varken Magdalena Andersson eller utrikesministern såg särskilt glada ut under pressträffen i Madrid där överenskommelsen skrevs under.

5. Finland och Sverige bekräftar att PKK är en förbjuden terroristorganisation. Finland och Sverige förbinder sig att förhindra aktiviteter gjorda av PKK och alla andra terroristorganisationer och deras förlängningar.…”

Och under punkt 7 ryker också vapenembargot och nästa punkt 8 är inte särskilt hedrande heller för den humanitära stormakten, för nu skall terrormisstänkta utlämnas genom att hänsyn tas till information, bevis och underrättelser som Turkiet ger” i bedömningarna för att ”underlätta utlämning”.

Nu har storhetstiden för Kakabaveh tagit slut, att hon viftar med ett misstroende mot Ann Linde lär inte få något stöd av övriga partier, som nu lotsat in Sverige i krigsalliansen Nato under toppmötet i Madrid, där luften gick ur den humanitära stormakten, som nu är en lydig hund, som nu officiellt ägs av USA.

Förlorarna; Utrikesminister Ann Linde och statsminister Magdalena Andersson. Foto: Henrik Montgomery/TT Bild från SvD https://www.svd.se/a/dn3BJ1/sveriges-forsta-natohinder-passerat-men-fler-kan-dyka-upp

Jag kan bara konstatera att Wikipedias förklaring på en potemkinkuliss är som skräddarsydd för Anderssons och Lindes humanitet i sin låtsas stormakt;

Potemkinkulisser är bedrägliga skönmålningar som är avsedda att dölja en bedrövlig verklighet bakom vackra och förskönande kulisser.

Ps. Kraftmätningen fortsätter, nu med Rysslands reaktion på kandidatur för Natomedlemskap; ”Dmitrij Medvedev, vice ordförande för Rysslands säkerhetsråd, säger att hypersoniska missiler kan installeras på ”tröskeln” till Sverige och Finland om länderna går med i Nato. Svd.se”

Ryssland vill väl inte ha Natos missiler inpå knuten, när de får rulla in i deras kandidatländer, för USA ser alltid till att ha krig och förstörelse på bortaplan. Ds.

En tanke kring ”Nu skall gullandet med kurderna få ett slut och Kakabaveh är mycket sur

  1. 73 terrorister skall utvisas sade Erdogan och lade sordi på den goda stämningen, när toppmötet i Madrid avslutades. Annars godkänner Turkiets parlamentet inte Sveriges ansökan. Ett uttalande som Linde &Andersson ej direkt ville kommentera. Till SvD säger statsministern senare att ”…Ägnar man sig inte åt terroristverksamhet behöver man inte vara orolig. Och det är naturligtvis svensk definition på terroristverksamhet som gäller….”
    Men om man nu har gjort det då? Blir det då utvisning?
    Hur skulle det se ut, då skulle ju deras humanitära stormakt få ett abrupt slut.
    Fortsättning lär följa.
    https://www.svd.se/a/Orvpx3/magdalena-andersson-slar-tillbaka-mot-kritiken-om-avtalet-med-turkiet

Kommentarer är stängda.