”Blir oligarkernas girighet vår undergång”

Originaltext från Lars Bern: anthropocene.live, som även återgavs på vaken.se
https://www.vaken.se/blir-oligarkernas-girighet-var-undergang/

Vaken.se är sanningsrörelse som startades av Mikael Cromsjö under 2014. Han klassas givetvis som höger extrem konspiratör av Expo och då förstår vi att det ligger mycket sanning i Cromsjös publiceringar. https://www.vaken.se/mikael-cromsjo-historien-bakom-vaken-se/

Lars Bern kallar denna giriga och maktlystna oligargi för Davos efter deras centralorganisation WEF (World Economic Forum) med säte i Davos och han skriver hur Davos har underordnat sig västs politiker, media och tyvärr majoriteten av folket.

Davos vill lägga beslag på jordens naturtillgångar och marknader och störtar demokratiskt valda ledare, som står i vägen för denna farliga expansion. Ett viktigt hjälpmedel är så kallade färgrevolutioner, enligt Bern, som vi i väst fått lära oss slåss för demokrati, rättrådighet och det goda och som prisas unisont av våra ledare med EU i spetsen. Men detta är en bräcklig sanning, som faller ihop vid närmare granskning, färgen är ofta mer brun är röd av de som iscensatt upproren.
EU:s enorma penningflöde lockar inte bara maffian i Italien utan också fd länder bakom järnridån och Nato skänker krigsmaterial. Rådgivarexporten är också betydelsefull, vi minns hur rådgivare från USA initialt skickades till fransmännen i Vietnam, sedan kom det minor och napalm till en fattig befolkning, som gjorde tappert motstånd.

”….Oligarkin har ett fast grepp om USA och disponerar den amerikanska krigsmakten för sina ändamål. Krigsmakten är uppbyggd efter oligarkins behov av global maktutövning, själva försvaret av USAs territorium är en sekundär uppgift….”

Bakslaget för dessa girighetens apostlar kom med nationalismens pånyttfödelse, där medborgare vill behålla sitt land med dess tradition och kultur, vilket fick förföljelsen av oliktänkande att breda ut sig med deras medias benägna hjälp. Därför eskalerar censuren från nätets ägare, Facebook, Twitter, Google, Amazon till våra makthavares glädje.

Om Ukraina skriver Bern så här:

”………I kampen mot Ryssland lyckades Davos med hjälp av CIA störta den demokratiskt valda presidenten i Ukraina 2014. Detta var ett verkligt kap eftersom man på så sätt räknade med att få kontroll över ryssarnas största flottbas Sevastopol på Krim. Ryssland hann dock före och lyckades genomföra en folkomröstning där 97% av krimborna röstade för en återanslutning till Ryssland. Detta utmålades som en fuskomröstning i väst, men det faktum att nästan inga människor flytt från Krim sedan dess, medan väldigt stora grupper flytt övriga Ukraina och två ryska provinser förklarat sig självständiga, talar för att folkomröstningen kan ha visat den verkliga opinionen. De senaste exemplen är försöket till en ny färgrevolt i Vitryssland och det arrangerade kuppförsöket i Kazakstan som båda snabbt kunde kväsas tack vare hög beredskap från rysk sida…..”

Nato beskriver Bern som säljinstrument för oligarkins militärindustriella komplex och därför har den gamla rysskräcken dammats av och Nato håller igång konflikten i Ukraina, allt för att provocera Ryssland. Nu vill man ha alibi för att trappa upp och få en förevändning till eskalering.
Det känns som historien upprepar sig från USA:s och Storbritanniens självsvåldiga agerande, när de under 2003 anföll Irak, eftersom de påstod att Irak hade massförstörelsevapen, trots att Hans Blix som var chef för FN:s vapeninspektörer hävdade att inga massförstörelsevapen fanns.

Vi får med vår Herres hjälp hoppas att Berns slutord inte förvekligas; ”…På detta sätt leker Davos-oligarkin med elden och utsätter hela världen för risken av ett globalt kärnvapenkrig.

Bild; aftonbladet.se

Valdimir Putin och Sergej Lavrov

Visa källbilden

7 tankar kring ””Blir oligarkernas girighet vår undergång”

 1. Som vanligt en grovt förvanskad bild av media. Vad som hänt är att Zelensky, eller USA för den delen, inte såg bildandet av Donets och Luhansk med blida ögon. Zelensky vägrar helt öppet och blankt att genomföra Minsk Avtalet. Zelensky militariserar istället för att arbeta mot fred. Donetsk och Luhansk kallar han för terroristnästen som skall återföras, med våld om så behövs. Det finns bevis för att Ukraina har byggt upp stora militära styrkor i närheten, sociala medier har filmat och intervjuat på plats. Ryssland svar på det var att bygga upp motsvarande styrkor på den ryska sidan, och på så sätt varna Zelensky att det kommer att göra ont att anfalla. Zelensky försökte få USA att stödja hans erövringsplaner militärt, men USA var inte villig att riskera en direkt konfrontation med Ryssland.
  https://www.rt.com/russia/547298-from-peacemaker-to-warmonger/

  1. Rubriken på länken från Karl W lyder ”Från fredsstiftare till krigshetsare: Tragisk undergång för Ukrainas Volodymyr Zelensky”
   Folket valde underhållaren, komikern Zelensky till president under 2019, för de var trötta på konflikten i östra Ukraina. Hans parti ”Folkets tjänare” förvandlades till folkets fiender genom upprustning och samarbete med USA/Nato.
   Att ta del av båda sidors verklighetsbeskrivningar alltid lika nyttigt.

 2. FN-stadgan hävdar folken rätt till självbestämmande.

  Det ryska folket i östra delen av Ukraina utropade sin självständighet genom bildandet av republikerna Donetsk och Luhansk (stavas även Lugansk). Ukrainas styre reagerade med beskjutning mot dessa republiker.

  Ryssland säger att de inte sviker ryssarna i dessa republiker. Så, ifall Donetsk och Luhansk erkänns av omvärlden, särskilt av Ryssland, så kan de begära rysk hjälp i motståndet mot beskjutningen. I utbrytarrepublikerna ses det förstås som en vänskaplig handling. I Kiev och hos Nato ses det som aggression. I västmedierna likaså.

  1. Tack för Ditt klargörande om hjälp. När Ukraina ber Nato om hjälp är det en vänskaplig handling, men när den ryska befolkningen i Ukraina ber Ryssland om hjälp då tolkas det av väst som aggression.
   Den Tyske marinchefen fick lämna uniformen med alla utmärkelser, sedan han sagt att Putin förtjänar respekt. Tysklands markeringar mot Putin är ganska harmlösa, för gasen måste fram till dess industrier, därför tävlar övriga utrikesministrar i EU bara med verbala Putin smädelser.

  2. Detta kräver ett nytänkande som är för svårt för genomsnittsjournalisten för övrigt är folk i allmänhet inte särskilt intresserade av politik så det börjar kännas oroligt mer oroligt än när jag tänker på klimatförändringarna om de nu inte är hjärnspöken. Och som chef i USA sitter den senildemente Joe Biden hur han kunde slå ut Donald Trump är för mig en gåta. Det visar att USAs krigshetsare har en oanad makt

   1. Joe Biden fick välsignelse från den djupa staten, media och CIA/FBI pga av sin ålder och begynnande förvirring. Vice president Kamala Harris har ju redan kommunistiska meriter i sitt CV, så hon kan passa bra för att trygga den stora återställningen. Smolket i glädjebägaren är att Trump finns i bakgrunden och har > hälften av folkets stöd, så det republikanska partiets kandidat till 2024 är redan klart, om inte Trump råkar ut för någon olyckshändelse eller röjs ut vägen mer direkt.

Kommentarer är stängda.