Skatteslöseri i världsklass

”Klimatångestkurs, en rosa enhörning, somalisk konst och välfärdssystem som läcker. Slöseriet med skattepengar måste bli en valfråga, anser Slöseriombudsmannen Josefin Utas. ”

Den rosa enhörningen på Gustav Adolfs torg i Malmö var en del av satsningen Malmö stad gjorde på WorldPride-året 2021. Bild: Johan Nilsson/TT (Bild från artikeln)

Det handlar om brutala slöserier i miljardbelopp”, säger hon till näringslivets tidning och kräver att detta gigantiska slöseri måste bli en valfråga.

https://www.tn.se/ekonomi/hon-vill-att-skattesloseriet-blir-en-valfraga-brutala-sloserier/

Ju högre skatter, desto högre svindleri av våra pengar, svårare än så är det inte.

7 uppmärksammade slöserier från skattebetalarnas förening;

1. Konsulten utan upphandling

En psykologkonsult fick – utan upphandling – en halv miljon kronor från kommunen. Hälften gick till flygbiljetter, hotell och taxi, skriver GP.

2. Klimatångestkursen

Under nio månader gick 21 Luleåbor en kurs i ”koldioxidbantning med klimatterapi”. Kursen finansierades delvis med 817 000 kronor från Naturvårdsverket, enligt DN.

3. Rosa enhörningen

Inför World Pride i år köpte Malmö stad in en sex meter hög staty i form av en rosa enhörning. Kostnaden landade på 900 000 kronor, rapporterar Kvällsposten.

4. Barackerna som målades om – två gånger

För några år sedan skulle en om- och tillbyggnad av riksdagens ledamotshus ske. Först målades byggbarackerna om för att de hade ”fel” röd färg. Kostnad: 100 000 kronor. När ombyggnationen var klar blev notan dubbelt så hög eftersom barackerna då skulle målas om igen, skriver Expressen.

5. De tusen kommunikatörernas land

De svenska kommunerna har närmare 3 000 kommunikatörer, eller ungefär tio per kommun. Det enligt en genomgång av Timbros nätmagasin Smedjan.

6. Myndighetspoddandet

En DN-granskning visar att närmare 30 statliga myndigheter dragit igång poddprojekt. Exempelvis betalade Naturvårdsverket närmare en halv miljon för fyra avsnitt – för att sedan lägga satsningen på is.

7. Sveriges dyraste badhus

Med en prislapp på 1,8 miljarder kronor har Göteborgs planerade centralbad kallats för landets dyraste badhus. Nu görs försök för att hitta billigare lösningar, skriver GP.

Regeringen (pressmeddelande): Statlig offensiv mot fusk och välfärdsbrottslighet i regeringens höstbudget

Svenskt Näringsliv: Underskattade skatter

Bild från https://www.friatider.se/17-miljoner-satsades-pa-konst-somalier-ser-ut-som-skrap-deponin
Somalisk konst, som upphovskvinnan stolt visar, för mindre imponerade somalier. Slöseriombudsmannen/Statens Konstråd.

Nu får vi bara hoppas att regeringen gör ett lika snabbt undantag som för cementa och rundar grundlagen genom att på stört återinföra Palmes borttagna tjänstemannaansvar.

För att inte tala om skatteslöseriets värsting; regeringen, som nu fördubblar klimatbiståndet, när den humanitära stormakten gick åt helvete!

Inför COP26, Förenta nationernas klimatkonferens 2021, lovar den svenska regeringen att öka Sveriges klimatbistånd med 100 procent och att det ska ligga på 15 miljarder kronor till 2025.….”

https://samnytt.se/regeringen-fordubblar-sveriges-klimatbistand/

I morgon kommer fortsättning på skatteslöseriet från Medborgerlig Samling, men Du kan protestera i dag om Du inte redan gjort det.

www.skatteupproret.se.

2 tankar kring ”Skatteslöseri i världsklass

  1. Den rosa enhörningen kanske kan förebygga och förhindra alla skjutningar, mord, sprängningar, rån och våldtäkter som sker dagligen i Sverige.

    Vi får inte underskatta kraften i den rosa enhörningen. Den måste motsvara ja minst hundra handhjärtan!

    Eller säger det kanske något om hur mycket myndigheter och politiker har tappat det?

    De förefaller närmast apatiska inför det krigstillstånd som råder och den kognitiva dissonansen är så stor att de tvångsmässigt drömmer sig bort till sagornas värld, samtidigt som kulorna viner kring deras huvuden och huset de sitter i brinner upp.

    Vilken tur att dessa människor sköter samhällsprioriteringarna.

    1. ”…Vi får inte underskatta kraften i den rosa enhörningen. Den måste motsvara ja minst hundra handhjärtan!…” En härlig och avslöjande liknelse i Det nya Sverige!

Kommentarer är stängda.