Danmark visar vägen med återvandring och asylcenter i tredje världen, Sveriges väg är mer invandring

Ljusår skiljer Danmark och Sverige åt beträffande invandring. Återvandring och asylcenter i tredje världen arbetar den danska regeringen för, medan Sverige inför humanitär skyddsgrund, så valboskapen kan öka.

Inger Støjberg, Danmarks utrikes -och integrationsminister, skriver ett öppet brev till syriska flyktingar meddelar Jyllandsposten den 30.04.2021

Hon ser inga problem att börja skicka syriska flyktingar tillbaka till Syrien. Ämnet delar för närvarande upp Folketing.

Det har blivit en källa till mycket debatt och hårda ord mellan regering, stödpartier och opposition att regeringen har beslutat att ett antal syriska flyktingar från Damaskusområdet ska berövas sitt uppehållstillstånd och resa hem till Syrien.

[objekt Objekt]

Inger Støjberg, och Mattias Tesfaye är överens om repatriationer som rätt beslut. Radikal ledare Sofie Carsten Nielsen ser situationen helt annorlunda. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard (Bild från artikeln i länken nedan)

»…..Jag kan lätt förstå att det på många sätt är bättre och bekvämare att vara här i Danmark än i Damaskus. Men Danmark är inte ditt hemland. Danmark gav dig tillfälligt skydd medan du behövde det, och därför måste du naturligtvis följa myndigheternas instruktioner att lämna Danmark när bedömningen är att det är möjligt. Vi har ett mycket robust, finkornigt och bra system när det gäller rättssäkerhet i Danmark, både när det beslutas om du får asyl i detta land och när det beslutas om uppehållstillståndet återkallas, skriver Støjberg

Källa: https://jyllands-posten.dk/politik/ECE12943760/inger-stoejberg-stiler-aabent-brev-til-syriske-flygtninge/

Asylcenter så långt från den danska gränsen det bara går

” Den danska regeringen samtalar med en handfull länder om att kunna öppna ett läger på utländsk mark, enligt australiensisk modell. Syftet är att kunna placera invandrare som söker asyl i ett asylcenter – i tredje världen….”

https://www.friatider.se/danmark-bygger-asyllager-i-tredje-varlden-som-australien

Ljusår råder mellan Morgan Johanssons och Inger Støjbergs insikt om invandringens konsekvenser. Självklart skall asyl ges till flyktingar med riktiga asylskäl, men det innebär inte livstids försörjning, utan när läget i hemlandet stabiliseras då skall de återvända. Men alla vet att Sverige är ett bidragsparadis och gangsterparadis, förutom Morgan inklusive Löfven med sin regering, som desperat behöver invandrarnas röster för att behålla makten.

Arbetskraftsinvandring av låg- och outbildade med anhöriga rekordhög till Sverige – Politik & Partier
Steget Efter Twitter

Asylstopp och återvandring efter modell AfS är det enda som kan rädda landet.

”……..Det vi borde prioritera nu är att rädda Sverige från konsekvenserna av decennier av ansvarslös tävlan i ”godhet” som orsakat så mycket ont. De har satt sina egna karriärer före andra hänsyn och struntat i alla problem som drabbat vanligt folk. Jag föreslår att vi inför asylstopp och i stället börjar stimulera återvandring….”

Obs! En viktig rättelse, som jag tacksamt publicerar:

Hej Harriet!

Betr. Danmark och Inger Stöjberg  –   i all välmening en rättelse:
Inger är inte längre minister utan en ”vilde” som jag uppfattat det  –  V-ledaren Elleman mer eller mindre  ”slängde ut”  Inger   –  hennes stolthet gjorde att hon inte fann sig i ett minskat förtroende hos V-ledaren.
Hon är mycket uppskattad  i  ”rätta kretsar”  – frågan är tydligen om hon ska bilda nytt eget parti eller gå till DF  Dansk Folkeparti eller  Nye Borglige  och Pernille Vermund?
Utrikes minister är idag :  Jeppe Kofod  S.
Utlännings & integrationsminister är  Mattias Testaye  S   (<Inger S. tidigare   Utl. & Integrat.min. ej utrikesminister innan senaste valet då Mette Fredriksen S  blev statsminister. )
Jag följer regelbundet sedan många år  siten  Denkorteavis.dk     – rekommenderas ,   högt i tak.

Med vänlig hälsning/  Staffan ”

8 tankar kring ”Danmark visar vägen med återvandring och asylcenter i tredje världen, Sveriges väg är mer invandring

 1. Förstår faktiskt inte vad Danmark gör…. så opraktiskt . . Sverige som ibland nästan dammsuger efter asylsökande, anhöriga och anknutna och kvotflyktingar ligger ju så mycket närmare Danmark än de flesta länder…. vi har Norge och Finland dit det finns bilväg sedan på 3:je plats kommer Danmark med bron….

  1. Förmodligen har danskarna inte tänkt på att ett asylcenter kan ligga i Sverige i stället för i Rwanda

 2. Afs:s Kasselstrand hade uttalat sig enlig Carl Norberg att han tycker att Investor gör ett bra jobb!! Investor har väl aldrig tillfört något till det allmännas nytta. De är som PG sa: En KASSAKISTA. Mycket in men helst inget ut. Ur KASSAKISTAN alltså. Afs är inget annat än ett störande ”Trojanskt” parti som nu visat sig vara mer kapitalistiskt sinnade än att i framtiden ”boja” kapitalet som korrupta politiker. Man borde stå upp för ett återinförande av TJÄNSTEMANNAANSVARET MÅSTE SKE OMEDELBART. Hitintills är det INGET Riksdagsparti som vill ”ta det juridiska ansvaret” när man blir ”ertappad”. Därav ointresset. Vad händer när alla tjänstemän/kvinnor i hela riket insett att ”korruption faktiskt lönar sig”? Vad blir det kvar, Politiker?

  Ur länk nedan: Från minut 59 och 1 min plus 15 sekunder framåt.
  https://www.youtube.com/watch?v=8-fij9RpmS4

  1. Humanitet för vem! Aldrig för landets medborgare. Vänsterns korrekta låtsashumanitet ligger som en blöt filt över hela vårt samhälle och tar död på allt. Humaniteten är skräddarsydd för migranter, välfärdsmiljonärer och den globala eliten. Jan Emanuel Johansson fd S-politiker är bara ett exempel. Han sålde undermåliga flyktingboenden och blev stormrik på kuppen, för migrationsverket arbetar på löpande räkning, medan sjuk- och fattigpensionärer och arbetslösa sparkas ut.

 3. ”Asylstopp och återvandring efter modell AfS är det enda som kan rädda landet”. Problemet med Afs börjar mer och mer komma upp till ytan.
  Alternativ för Sverige vill:
  Kraftigt rusta upp försvaret.
  På riktigt återinföra allmän värnplikt.
  Avpolitisera försvarsmakten.
  Minska politikernas detaljstyre av försvaret.
  Öka möjligheterna för försvaret att bistå polisen.
  Införa en nordisk försvarsallians.
  Driva en icke-interventionistisk utrikespolitik.
  Att Sverige lämnar EU.

  Men INTE ETT ORD om att man skulle prioritera återinförande av TJÄNSTEMANNAANSVARET!
  Afs hamnar därmed under samma ”tak” som de övriga korrupta ”etablerade” Riksdagspartierna. Med andra ord verkar det som att även Afs är en enda stor BLUFF. Man går ”Kapitalets ärenden”, precis som de övriga.
  https://alternativforsverige.se/politik/

 4. Varför kan anhöriginvandring inte gå från Sverige till länder varifrån folk kommit?
  Anhöriga kan ju leva i sitt land.

  1. Så tycker varje sunt tänkande människa, men Löfven, Stenevi, Lööf och Dadgostar behöver deras kommande röster. Ann Linde låter UD presentera inbjudan på världens ambassader om hur Välkomna alla är, försörjning från dag 1 – livet ut. Den humanitära stormakten är bara en murbräcka för egen internationell karriär både under och efter politikers folkförrädiska gärningar. Grundlag och folkets väl är dem fullständigt likgiltigt.

Kommentarer är stängda.