Kartellbildning; bra för lata, bedragare, men dåligt för duktiga, ärliga medborgare samt stater

Att förstå världens penningmarknad tycker jag är svårt, trots att jag som ensamstående mor med medioker lön har praktiserat vad ekonomi innebär, att hushålla med knappa resurser under hela mitt liv.

Efter att ha läst denna artikel i Samnytt förstår jag hur bankerna genom karteller tog kontroll över mänskligheten, där riksbankerna och överstatliga organisationer ser till att svindleriet skyddas. Samma utveckling kan även finnas hos fackföreningar för kartellbildning är globaliseringens motor.

https://samnytt.se/sa-har-tog-bankerna-makt-over-manskligheten/

Att trycka pengar utan täckning och utan guldreserv är mumma för bankerna och utarmande för arbetarna.

Så här förklarar Wikipedia kartellbildning: ”En kartell är en formell överenskommelse mellan företag med avsikt att sätta den marknadsmässiga konkurrensen ur spel. Medlemmarna i kartellen godkänner att koordinera sina priser och sin produktion med varandra. De flesta konkurrenslagar förbjuder karteller…..”

Men det sistnämnda är inte sant i varje fall inte för bankerna, som får trycka pengar ur tomma intet, tack vare riksbankernas skydd och där OECD är en global skattekartell.

Wikipedia fortsätter sin förklaring och i den sista meningen avslöjas dubbelmoralen beträffande EU, OECD och världens riksbanker.

Bildresultat för Oecd
Figurerna runt OECD kartellen är inte arbetare, utan världens rika bröder som skyddar varandra (egen kommentar)

Wikipedia fortsätter ”…..Karteller uppstår oftast i en oligopolisk marknad, där ett litet antal företag, oftast med liknande produkter, sätter sina priser efter bestämda regler. Andra aspekter förutom prisreglering kan vara hur stor produktion man får ha, hur marknadsandelarna ska fördelas, vilka regioner och vilka kunder man ska ha kontroll över.
Inom EU finns övergripande reglering i syfte att förhindra kartellbildning med mera i Artikel 101 i Fördraget om Europeiska unionens funktionssätt(f.d. artikel 81 FEG).
En kartell kan också vara en organiserad sammanslutning av myndigheter försättande maktbalansen ur spel.…”

EU är en stor myndighetskartell, globaliseringens förtrupp och utgör en del av en del av den globala finansmaffian. EU-kartellen sätter nationernas självbestämmande ur spel och är på god väg att styra skatteuttagen till egen fördel. Glöm inte den gigantiska återhämtningsfond på 750 miljarder euro, som får bankväsendet att jubla.

Åter till artikeln i Samnytt:

I sina bankskrifter, till exempel ”What Has Government Done to Our Money”, förklarar Rothbard hur banksystemet bildar kartell för att parera riskerna med kreditexpansion, ofta benämnt ”trycka pengar”. Att lära sig identifiera karteller är ett oerhört användbart analytiskt verktyg för att förstå många andra delar av vår omvärld. Mönstret går nämligen igen nästan överallt där slöhet, systematiskt bedrägeri och korruption florerar. Först en sammanfattning av Rothbards resonemang…..”

Författaren går igenom olika samhällsområden där en mer dold kartellbildning pågår, samtidigt som förklädet utåt består av förbud som skall förhindra just kartellbildning.

EU, som utåt säger sig skydda allmänheten från kartell bildning är i själva verket den största kartellen.

Bildresultat för EU

”………När Storbritannien bröt sig ur EU-kartellen försökte Bryssel binda dem vid samma skatter och konkurrenshämmande regler som gäller i EU. De är livrädda att Storbritannien i allmänhet och London i synnerhet ska bli ett ”Singapore-on-the-Thames” och därmed påminna de andra kartellmedlemmarna om att en högre grad av frihet ger högre välstånd. Storbritannien har efter utträdet visat på en hel del kreativitet att ta sig runt EUs pålagor med nya skattesänkningar och frihamnar och attraherar allt mer utländskt kapital……”

Artikeln avslutas med ”………Att de sämre skickade och korrumperade strävar efter karteller där man kan hålla de duktiga på mattan är naturligt. Det är också detta som är drivkraften bakom globalismen. Den möjliggör global utsugning och kontroll genom att ingen ska komma undan och visa att en annan värld är möjlig.”