Dagis för somaliska kvinnor

Ledarskribent Lisa Magnusson, i DN den 14 april, hyllar SKR:s satsningar på öppna förskolor där 100 kommuner deltar. ”Öppna förskolan hjälper de nya svenskarna att hitta en plats.”
Lovorden haglar, denna verksamhet får invandrare att vara en del av samhället och lära sig svenska. De får träffa andra föräldrar, ja vinsten för samhället blir stor …..

Det här är verkligheten från socionom Birgitta Sparf, som på Facebook skriver om den öppna förskolan, dvs, dagisverksamhet och underhållning för ständigt barnafödande invandrar kvinnor.
Två förskollärare är med på den trevliga promenaden, som går i sakta mak med fyra somaliska mammor med barnvagnar och små barn. Svenska föräldrar lyser med sin frånvaro. Förmodligen jobbar de för att få ihop finansiering till alla kravlösa inkluderingsprojekt inom den lukrativa flyktingindustrin.

En förskollärare kan tvingas ta hand om 20 barn, när vikarie saknas. Samtidigt som skolverkets karriär gossar skriver om vackra pedagogiska mål , så utbildningsminister Anna Ekström blir nöjd och ler.

ÖPPNA FÖRSKOLAN skall vara en inkörsport till svenska språket för invandrarkvinnor, som bott i Sverige, ofta utan att själva ha lyft ett finger för att delta i erbjuden SFI. Då måste självklart nya trevligheter till.

På promenaden, som skildras i Studio 1 den 12 april, har de somaliska damerna bott i landet mellan 10-13 år. Barnbidrag, flerbarnstillägg, föräldraledighet och skulle nästa barn vänta på sig då blir det försörjningsstöd.
(Kategori: Dagis för vuxna)

Bildresultat för Massinvandring

———————————————————————————————-

Birgitta Sparf skriver på Facebook:

Studio Ett idag: Den 12 april.
”Det här är en viktig verksamhet för att underlätta för utrikes födda kvinnor att ta sig in i arbets- och samhällslivet. Det menar Sveriges kommuner och regioner, SKR som precis har avslutat ett treårigt uppdrag att kartlägga den öppna förskolan.”

Barnlediga Saido Gahl i Norrköping bär syn för sägen. Hon är med på en språkpromenad tillsammans med fyra andra somaliska mammor och två förskollärare. Hon har bott här i 13 år och berättar att hon kämpar med språket:

– Jag tycker inte tolk här, så nej. Jag klara själv. Började låna bok, skriva bort men jag kan prata. Hungrig, han är hungrig, mera mat.

Fahria Shirva i en annan del av stan. Hon kom hit 2012 och har nu fått ett jobb som trappstädare tack vare de kontakter hon knutit på öppna förskolan:

– Jag varit mycket med aktiviteter med dom. Språket, Sveriges regler och söka jobb. Varje dag när jag kommer jag har ny fråga. Hur man gör si, hur man gör så.

– Har du träffat några familjer med svensk bakgrund också på öppna förskolan?

– Eeh, nej, nej! Men jag träffade olika mammor som alla pratar olika språk. Då vi pratar svenska, de som jobbar där också pratar svenska. Om jag behöver hjälp, jag kontaktar med dom. Jag nånting missförstår med skolan, jag kontaktar med dom och dom hjälper mig. Fortfarande jag behöver, mina barn är lite större nu men jag behöver fortfarande.

Jag menar absolut inte att vara elak mot dessa mammor. De presterar exakt på den nivå man kan förvänta sig. De är barnlediga år efter år i områden, enklaver, där ingen eller väldigt få talar svenska. Att förvänta sig något mer av dem än vad de nu klarar av vore inte bara dumt utan rent idiotiskt.

På språkpromenaden får vi ett litet smakprov på den viktiga samhällsinformation som Öppna förskolan sägs ge. Enligt reportern får de möjlighet att ses, prata svenska och upptäcka närområdet.

En förskollärare frågar vänligt och pedagogiskt mammorna:

– Alla vet vad det här området heter?
– Kvamberget!
– Kvaaarnberget ja, precis!

Se där, ja! Ett litet men mycket viktigt steg in på den svenska arbetsmarknaden. För den som vet var Kvarnberget ligger och kan uttala det rätt finns det inte många hinder kvar. Världen öppnar sig! 🤩

Lyssna gärna, riktigt underhållande:

https://sverigesradio.se/artikel/oppna-forskolan-som-inkorsport-till-svenska-spraket

—————————————————————————————–

Bidrag
Bildresultat för sedelbunt
En nyanländ invandrarkvinna med tre barn (12, 13 och 14 år gamla) som bor i en hyresrätt på 85 kvm och har 7 000 kr i hyra får följande bidrag varje månad: 6 776 kr i etableringsersättning 3 000 kr i etableringstillägg 3 754 kr i barnbidrag 3 819 kr i underhållsstöd 4 900 kr i bostadsbidrag = 22 249 kr per månad skattefritt. Inte konstigt att skilsmässorna skenar.
https://newsvoice.se/2019/08/bidrag-svenskar-migranter
Varför skulle de börja jobba?
Gå upp tidigt, få iväg barnen till dagis och sedan till ett slitigt lågavlönat arbete och sedan skynda sig hem med allt arbete kvar.
”Men jag har ju baaarn” var ofta svaret när arbete kom på tal för invandrar kvinnor under min yrkestid.
Pensionen kan tom bli bättre om de endast fortsätter med trevliga promenader och andra inkluderande projekt. Och med humanitär skyddsgrund i migrationsöverenskommelsen, så lär nog Löfven sitta säkert i sadeln många år till, som Tack från invandrare för deras kravlösa plats i bidragsparadiset.

https://www.friatider.se/675000-invandrare-gar-pa-bidrag-i-sverige

10 tankar kring ”Dagis för somaliska kvinnor

 1. Bidragssumman på 22 249 kr per månad skattefritt gäller ju bara för den ene föräldern. De får båda var sin lägenhet och maximalt bidragsuttag från de sociala om den ene föräldern har barnen i 18 dagar per månad medan den andra har barnen 12 dagar. Där går GRÄNSEN för MAXIMALT utnyttjande. Man får nog nästan dubblera kostnaderna på de 22 249 kronorna som anges i artikeln.

  1. Du har helt rätt! Skilsmässa och sedan dubbla identiteter då kan IS lätt finansieras. Ekonomiskt utanförskap, någon med mig skämta aprillo….?
   Undrar vad signaturen ”Elisabet,” som med vördnad berättade om sin mors hårda, men tappra liv i sin kommentar den 18/4 nu tänker, när summan lätt kan fördubblas och mer därtill.

 2. Är det en rättighet att komma hit och bli försörjd? Folkomröstning tack, om invandringens totala kostnader. Och vad medborgarna rimligen kan/vill avstå. Vad gör pensionärsorganisationerna? Hur kvalificerar man sig för ett medborgarskap? Det finns många frågor för Riksdagen att förtydliga inför Sveriges folk. Lagför kriminella och ljugande politiker som stjäl från folket.

  1. Ja, absolut! Det är en rättighet att komma till Sverige och bli försörjd av världens bästa socialbyrå.

 3. Vore det inte enklare och effektivare att svenskar lär sig arabiska och afrikanska språk?

  1. Det är på god väg. Bibliotekarierna i Skåne går på kurs i vardagsarabiska. https://sverigesradio.se/artikel/7584146
   Krav på vardagssvenska för så kallade nysvenskar får inte ställas för att få medborgarskap. Med bara arabiska samt 3 ord svenska går det utmärkt att jobba inom hemtjänst. Moderaterna ägnar sig åt lite låtsas-opposition om kvalificering till full välfärd, men det dör ganska snabbt.

 4. Vidrig folkmordspolitik, med politikernas – ’de folkvaldas’ – uppsåt och stöd. Det är en evolutionär anomali att stödja befolkningutbytet; att utplåna sitt eget till förmån för andra folk. En naturvidrig styggelse. Det är en kränkning av självrespekten och de sunda instinkterna.

  1. Så tycker majoriteten av svenskarna! Men likt förbannat röstar de på S med 7 klövern i valbåset. Flyktingindustrin är alltför mäktig och sysselsätter otaliga, vissa entreprenörer har blivit stormrika. Värdegrunden ligger som en förbannelse runt alla statliga verk/myndigheter, föreningar, skola, akademi och även i näringslivet. S med sin omfattande rörelse är mycket skickliga på indoktrinering och nu när fler ser orättvisorna så slår de till med HMF och lagstiftning.

 5. Nu kan jag inte låta bli att reagera. Jag hör till pensionärsgruppen i samhället. Det ni räknar upp här som dessa familjer får är dubbelt så mycket som jag får ut innan skatt. Jag är inte avundsjuk det är inte det som det handlar om men jag undrar hur Sverige har råd med detta. Men sen blir jag rent ut sagt förbannad. Pensionärerna har slitit ett helt liv och får inte mer, många har det sämre än jag. Dessa kvinnor kan avla barn efter barn och få betalt för det. Usch säger jag.
  Kan berätta att jag också är invandrare, ofrivilligt, i mammas mage från Finland i början av 50-talet. Av religiöst tryck från församlingen mot utomäktenskapliga förhållanden packade hon kappsäcken och drog. Detta pga att hon inte ville göra abort. Med två barn det första fött i äktenskap där maken dog. Kommer till Sverige med en väska, ett barn vid handen och ett i magen. Hade en skriven lapp där det stod vart hon skulle, kunde inte ett ord svenska.
  Började så småningom efter ett halvt år hos bekanta, arbeta på bondgård. Arbetsdagar från fem på morgonen till framåt midnatt. Två små barn som behövde hjälp. Innearbete, ladugårdsarbete och ute på markerna när den tiden var. Fick för detta mat, husrum och hundra kronor i månaden. Tuffa nätter med en husbonde som ville ha sitt.
  Orkade inte längre efter 8 år slit utan tar det lilla som vi hade och drog till en skogshuggar gubbe i ett gammalt hus ute i skogen. Ingen inkomst mer än barnbidrag var tredje månad, tror 300:-. Går runt bland bönder och hjälper dem, får för detta mjölk och smör, ibland en peng. Kom vi till socialen i stan och bad om pengar så blev det inget många gånger. Jag fick klara mej själv i stort sett. Mobbad, slagen och kallad för finnjävel.
  Jag menar inte att folk inte ska få hjälp, det är bra att så är fallet, men så annorlunda det blivit sen i början av 60-talet. Idag har man rätt till, ochman kräver olika saker, i mina ögon hur mycket som helst när man kommer utifrån………

  1. Varmt Tack för Din gripande berättelse om Din tappra mamma!
   Känner igen detta från min farmors berättelse, hon var statarkvinna i norra Värmland och gick ut och grät mot korumpa, när livet var hårt och det var det ofta. Denna tapperhet trampas det på, våra förfäders hårda slit i armod. Dessa kvinnor (och män) borde få minnesmärken i hela landet, men risken är nog stor att BLM aktivisterna och islamisterna skulle riva ner dem, precis som de skändar gravstenar på kyrkogårdar, men det bara gäspar vår ärkebiskop inför.
   Om 45 år är svenska ren minoritet i sitt eget land! https://folkbladet.se/artikel/rgqw68xl
   Vem skall då slita ihop till förortens bidrag, men då finns väl en muslimsk statsminister och sharialag är införd. Tur att jag nu är 74 år.
   Klart att vi skriver på namninsamlingen om pensionerna.

Kommentarer är stängda.