Sanningens minut närmar sig för klimatfanatikerna

 Sanningens minut närmar sig alltmer för klimatfanatikerna, konstaterar Olle Ljungbeck i detta inlägg.

”Ännu ett bevis på att jordens klimat i mycket liten omfattning påverkas av människa, kanske inte alls.

På Grönland har USA i många år drivit en forskningsstation för i första hand militär forskning.  Denna forskning har nu lagts ned. Men i stället för att avveckla forskningsstationen har man nu börjat forska om klimatet och hur det sett ut på bl a Grönland för årmiljoner sedan.

Genom att undersöka mark och jordmån under dagens inlandsis har man upptäckt hur växtligheten bl a såg ut på Grönland för ca en miljon år sedan. Det man funnit bestyrker det vi skeptiker alltid vetat. Nämligen att klimatet har skiftat under årmiljoner och årtusenden människan förutan.

Sålunda har man funnit att Grönland för ca en miljon år sedan var i stort sett helt skogbeväxt. Dessa kunskaper är oemotsägliga genom att man undersökt inte endast översta markytan under dagens inlandsis utan också gått ner i marklagren under denna. Man har då funnit tydliga rester efter träd/skogar. Bevisen är sålunda oemotsägliga. Det innebär att de enorma ekonomiska resurser som nu läggs på klimatet kan användas för helt andra ändamål.

En av de främsta åtgärderna blir därför att återställa våra hav och för framtiden förhindra att dessa smutsas ned igen. Men dessa satsningar kommer endast att konsumera en liten del av de enorma resurser som nu läggs på klimatet till ingen nytta. De bevis som dessa forskare nu lagt i dagen är oemotsägliga och de politiker som är ansvarsmedvetna bör omgående ta ställning till hur ”dagens klimatbudget” bäst utnyttjas till gagn för sina medborgares bästa.

Glöm därför inte Greta. Låt henne gå till historien som en påminnelse och varnande exempel på hur totalt fel det kan gå om man låter barn och kunskapslösa fanatiker påverka utvecklingen.”

Bildresultat för staty av greta thunberg


Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

———————————————————————————————-

I DN den 7 april under Nyheter/Klimat, skriver klimatredaktör Peter Alestig ”Klodioxidhalten rekordhög – har passerat dyster milstolpe.”

”…..Senast halten koldioxid i atmosfären var så hög var runt 4 miljoner sedan. Världen var runt 3 grader varmare. Havsnivåerna 30-40 m höga.…/ sedan konstaterar han att ”rekordstora utsläpp inte spelar någon roll i det längre perspektivet…”

Inget förtydligande om orsaker, utan han lämnar snabbt denna viktiga information för att sälla sig klimatalarmisterna, där endast människans utsläpp av växthusgasernas CO2 i atmosfären utgör orsak till klimatförändring. Jag hade mycket svårt att hänga med i hans logik.

Läs gärna Henrik Wachtmeisters gästinlägg i ”Det Goda samhället” om vindkraft som inte är att lita på, inte på korrekta kommuner heller.